TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

August 31, 2010

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-53

liyana bersama jalur gemilang . MERDEKA !


Alhamdulillah dengan limpah kurnia dan rahmat-NYA dapat lagi aku bernafas di bumi Malaysia ini . Ya ! Sudah LIMAPULUHTIGA tahun negara kita merdeka . Bebas daripada sebarang penjajah . Dan aku harap generasi hari ini dan mendatang tidak akan terus di jajah pemikirannya . Aku tahu ramai yang suka bila bicara tentang MERDEKA . Rasa bebas , rasa aman . FREEDOM ! Betul ta ?

Hmm . Itu semua terpulang kepada individu itu sendiri untuk mentafsir makna sebenar merdeka dalam diri mereka . Semangat apa yang ingin di perjuangkan oleh kita semua pada zaman ini . Aku rasa gembira dapat sambut merdeka masa kat sekolah siang tadi . Memang seronok . Dengan jalur gemilang yang di kibarkan , dan aku juga tidak lupa untuk turut bersama-sama membawa jalur gemilang lambang negara Malaysia itu . Menyanyi lagu-lagu patriotik bersama-sama kawan-kawan aku dengan penuh semangat . Kami jugak di sajikan dengan persembahan pentomin khas daripada pelajar tingkatan enam bawah . 6b1 ! Terima kasih . Hasil kerja kalian agak memuaskan diri saya . Hee . (:


Dan tepat pada pukul 12 malam tadi juga aku dah rasa rumah aku neh macam kat tengah ape dah . Kebaboomm . Phewwwww , Booommm . Bunyi mercun sana sini , lip lap lip lap kat ruang angkasa kawasan sekitar rumah aku neh . Tapi maaflah aku ta sempat plax na amek gambar . haha . Tapi taper , ada banyak gambar yang sempat aku rakam bersama kawan-kawan aku kat sekolah tadi . Tadaa . sedikit momen kami bersama pada hari merdeka yang ke 53 ini .












p/s : selamat menyambut merdeka buat semua warga Malaysia .

August 29, 2010

Lappy tanpa iklan .

Ahha . Rasa lawak masa first time baca frasa title aku neh . Semua neh gara-gara kakak sayang aku laa neh , Cik Ariffa Nur Izzah tuh . Ada plax masa aku nga sedap bermesej-mesej dengan dia tetiba reply begini :


    "hahahaha...pdan mke ko kne marah. . ko pun 1 yg g ngadap lappy tnpa iklan nape ?"

Hmm , cerita dia macam neh sebenarnya . Aku mesej ngan akak then aku cerita laa yang aku kena marah ngan abah kami tuh . Haha . Memang padan pun dengan muka aku , yela dok mengadap lappy tanpa iklan kan siapa ta kena marah . Tengah aku sedap-sedap menonlinekan diri dengan jayanya tetiba abah naek atas na check ku buat ape . jeng3 . hahh ! amek kau nur liyana . Mao terkejut cumel aku sebenarnya , tapi biasa laa aku SUKA berlagak cool . hee =.=
Hahh ! Coolio laa sangat . Bajet jeh . Eyh ! Dengan riak wajah tanpa perasan abah aku cakap " eyh , adik . kau neh tader kje lain ke ? ta pecah ke mata kau hadap bnda tuh 24 jam ?haihh , melalaikan betul ."
So , aku yang memang terkenal ngan kondisi buda yang supercumel tapi degil neh un jawab laa , ehem2 . Cehh ! Dengan muka penuh tenang tanpa segaris senyuman dan mata maseh menatap skrin lappy "ehm . ta pun . ta pecah pun mata adik neh ." 

Hehe . superdegil kan aku neh ? Tuh laa aku bukan tader perasaan ke ape tapi aku rasa kepala aku lagi keras dari batu laa . hehe . Buad kerja ta fikir orang lain . Padahal bukan aku ta tahu banyak jeh kerja kat rumah neh yang aku boleh buad daripada mengadap lappy yang sedia ada aku tahu boleh MELALAIKAN neh . Hmm . biasa laa tuh aku kan remaja nanti esok lusa kot aku berubah jadi sebaik-baik manusia . Siapa tahu kan ? Mungkin aku maseh belum sedar sekarang . Apa ingat aku ta pernah fikir ke kehidupan mendatang ? Kadang-kadang terlintas jugak dalam kepala otak aku neh tahu . Sampai masa nanti mungkin aku akan meninggalkan dunia maya neh dan hanya memfokuskan diri ke arah kehidupan yang nyata . Aku tahu itu semua . Aku fikir itu semua . urmm .. 

Eyh , berbalik kepada title LAPPY TANPA IKLAN tuh sebenarnya aku faham maksud akak aku tuh . Dia ta marah aku online , dia faham cuma aku tahu dia na aku sedar yang ada kehidupan lain di sebalik tabiat aku yang mengonlinekan diri neh . Jangan laa na online jeh , tolong mak ngan abah aku buat kerja rumah . Lagipun kalau aku ta tolong siapa lagi na tolong kan . Anak mak abah pun bukan ramai . 2 orang jeh . Akak dengan aku . Ye akak ku sayang . Adik faham . Dan aku pun dah janji dengan akak aku tanak online buat sementara waktu ini . Ye betul aku pegang janji itu .

Babai blog terchenta .
Babai inche facebook .
Babai laman myspace .
Babai blog-blog yang ku selalu lepak .
Babai cerita-cerita di alam maya .
Babai talian internet . 

p/s : Aku babai neh sementara jela . bukan forever . hihi . bye (*_*)

August 28, 2010

Gembira !

Alhamdulillah . Serius aku rasa amat bahagia sekarang ini . Aku asyik rasa na senyum jeh sepanjang hari tahu . Malam na tidur pun aku maseh tersengih cumel lagi . HAHA . (:


Ntah laa . Mungkin kehadiran dia dan mereka-mereka yang buat aku rasa na senyum sepanjang hari . Selagi aku mampu bernafas di muka bumi ini . Aku na nikmati hidup aku dengan penuh kisah-kisah suka . Kisah-kisah gembira . Aku dah tanak laa nangis-nangis lagi ke ape ke . Ta guna . Patut aku rasa happy , rasa riang sebab ada insan-insan yang menyayangi diri aku . Aku ada mak , abah , akak , kawan-kawan aku (intan , ekin , biela , bieha , sue) yang sentiasa menceriakan hidup aku . Dan ta lupa dekat pacek sayang aku . Oh muhammad shafiq . Ya , aku ta tahu kenapa aku rasa sayang sangat-sangat kat shafiq neh . Sungguh ! Dia selalu buat aku rasa bahagia . Dia ta pernah kisah diri aku macam mana , dia terima aku seadanya . Dan yang aku rasa terharu tambah sayang kat dia sebab dia ta pernah marah aku even yang salah tuh aku . Dia selalu mengalah dengan aku . Aku neh ego kan ? Hmm . Aku bukan ta rasa kesian kat dia , tapi dah memang diri aku macam neh . Aku neh keras kepala . Sory sayang , baby tahu salah baby semua ini . Tapi sayang kena laa terima baby macam mana ukee ? hehe . Macam malam semalam , kesian gila dekat dia . Dah laa dia penat , ingat na menggedik-gedik dengan aku . Tapi last-last aku pergi marah dia . haha . Ta ke haru , tapi aku tahu dia faham . Dan aku tahu dia tahu aku sayang sangat-sangat kat dia . Ala , taper laa sayang . Baby da mintak maaf kan ?  ish ! Sungguh laa aku happy dengan dia . Dia sentiasa faham aku , cuma aku neh jeh yang ta reti-reti na faham dia . hee . =.= 


Teruk ke aku neh ? Ta laa kot . haha . Aku suka bila borak-borak dengan dia , dia selalu bagi nasihat kat aku sebab aku neh seorang buda cumel yang degil yang amat . ngeh3 . (o_*)
dan bila dia start na bagi tazkirah dan buat gaya motivator terhormat dia tuh , aku terus buat muka dan cakap : tanak dengar tanak dengar ! haha . Tapi dia sabar jeh , tader un na marah aku . Dia tetap layan perangai aku yang macam buda-buda neh . hehe . Tengs sayang . iloveyou laa MORE MORE ! hahaha . Aku suka bila dia panggil aku baby . Rasa bunga-bunga jeh . Keh keh . (aku da rasa gaya jiwang melarat neh kenapa) . Hahh , lantak laa . Ini belog aku kan , suka rasa jiwa aku laa na tulis ape pun . hee ~ Hmm , aku na menginterpretasi rasa jiwa aku jeh , bukan na buat ape pun . Sementara aku rasa bahagia dengan dia , biarlah beribu kali pun aku na cakap pasal dia . Aku tak kan penat . Nanti ntah-ntah esok lusa aku ta dapat kecapi bahagia macam neh , aku juga yang merana . Putus rasa . Hahh , korang ape tahu . Diam-diam . hahaha .
Dia juga faham situasi aku , hidup aku . Sebab tuh aku rasa selesa dengan dia . Dan dia hormat pendirian aku . Ya , itu yang buat aku rasa dia neh lain dari lelaki lain . Ish , kalau dia baca neh , mahu dia kembang bangga diri 2 saat . haha . Bangga diri 2 saat , hmm dia suka sebut frasa neh . Buat aku na gelak jeh . Sayang , sayang . Kelakar . Tengs to you 'cos always make me smile . (:

August 24, 2010

Selamat Hari Tua , ariffa nur izzah ! (:

Heyy yaa ! rini bufday akak sayang ku weh . SUKA ! Alaa , tpi dia kat kedah na celebrate jadahnye kot . Taper laa yang penting aku bangga sebab aku yang first wish kat dia tepat pukul 12 malam semalam . Hee . Maseh terasa  BANGGA dan TERUJA di sini . Keh keh . ^_^


HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO YOU
HAPPY BIRTHDAY TO EFFA
HAPPY BIRTHDAY TO YOU .

Akak . kau da tua laa . Suda 21 tahu . Da layak mengundi neh . Eyh ! Na kawen pun da lepas kot . Wakaka . (:
Sory taww adeq tader hadiah laa na bagi , yela saya an maseh buda sekolah . HAHA .
May Allah bless you and many happy returns .
big smile for a big kiss ! MMUAAAAAHHHH . iloveyou , akak . (:
iloveyou MORE MORE <3


p/s : rini bufday classmate ku gak ,kecik (siti nabilah) happy bufday , kecik . (:

August 23, 2010

Aku ta sekuat itu .

Ya ! Aku bukan laa manusia yang sekuat itu untuk menahan rasa jiwa aku . Aku ta taf *pinjam kata-kata anan* . Hmm , ada masa aku rasa sungguh down , ada masa aku rasa sungguh perit , ada masa aku rasa sungguh sakit , ada masa aku rasa sungguh lemas , ada masa aku rasa sungguh kering . Itu , ada kau orang peduli ? Tidak pernah bukan . Hanya aku yang menanggung rasa jiwa siksa seperti itu . Aku bukan tanak share dengan kamu-kamu tapi aku ta boleh , sumpah aku ta reti ! Bila kala aku moody , aku tahu yang kalian ingin sama sekali turut membantu aku , tapi aku mintak sory sangat . Aku tahu kalian sudah faham aku amat-amat laa ta reti untuk share masalah ku .

Hmm , dan kali ini aku rasa sendiri . KOSONG ! Aku da lama sangat ta cairkan ais-ais kat mata aku neh . Suda lama aku berpura-pura yang macam aku neh cukup taf untuk face segala bagai benda yang jadi kat aku . Da banyak kali aku try aku tanak benda yang jadi dalam hidup aku neh sebagai pemusnah diri aku . Ya ! aku berjaya tapi cuma seketika . Aku mengaku yang aku neh hanya pandai berkata-kata . Macam yang aku pernah cakap kat seseorang ini yang dahulunya aku amat sayang tapi sekarang hmmm . "kengkadang mulut neh akan keluar laen dari action tuh sendiri , ya liyana memang selalu jadi macam tuh"

Hari ini aku tataw kenapa aku rasa sungguh kosong . Dan mood aku cepat sangat berubah . Mak , maafkan adeq . Adeq bukan sengaja na kelakuan begitu . Sungguh ! Adeq ta sengaja . Sekarang mak pun da ta bersuara dengan adeq . Tapi mak kena faham . Tolong laa . Sekali pun cukup mak , faham diri adeq neh . Adeq ta mintak banyak . Adeq tahu kadang-kadang sikap adeq neh macam pelik kan ? Tapi ini laa diri adeq mak . Hmm . Sekali lagi , mak . Tolong maafkan adeq . Adeq tahu adeq yang salah . Adeq da banyak buat benda yang selalu buat mak risau kan . Tapi adeq still suka jiwa ikot rasa hati adeq kalau na buad sesuatu . :'((

Hmm , serius ! Aku rasa sangat-sangat na nangis sekarang ini . Aku na kakak aku . Kakak , cepat laa balik . Adeq da penad sorang-sorang kat rumah neh . Adeq na berbicara sama akak . Adeq rindu kat akak . Betul ! Aku memang ta kuat . Aku memang ta cukup kuat untuk hadap semua benda-benda neh . Aku da penad sangat-sangat . Aku penad ! Bila benda-benda neh semua na berakhir . Aku da cuba ajar diri aku untuk jadi kuat , aku kalau boleh da tanak mengalirkan air mata neh lagi . Aku na rasa happy macam orang lain . arghh !

August 22, 2010

SETITIS TINTA SEMANIS BICARA

Hailaa , sumpah weh ! Aku da rasa bosan tahap dewa dah neh . Mana na fikir homework , kemas rumah , masalah negara ,kawan-kawan , bf sayang aku , buku-buku teks sekola , majalah gading lagi . Mak ! Tolong adik . Waa . :'((
 Neh , kata alu-aluan untuk school magazine  tuh aku ta siap lagi . Mama lina tuh na esok plax . Haru ! Ye , aku tahu semua salah aku gak . Siapa laa suruh bertangguh kerja , kan da kes haru sekarang neh . Memang betul laa aku baru karang sikit jeh weh . Baru tulis  'Assalamualaikum++++' Hahh ! Aku da cakap . memang sikit betul laa kan ? So , sekarang agak-agak ada siapa-siapa ta yang na memVOLUNTEERkan diri tuh na tolong cik nur liyana neh ? Cepat-cepat angkat ibu jari kaki  kau yang busuk tuh . HAHA . *otak ku da mereng*
Arghh . Aku tahu laa natang tuh boleh copy paste jeh ayat ketua editor yang last-last year punya , tapi apalah sangat kan . Time dorang theme lain . Aku theme lain . MEMBENTUK PEMBANGUNAN SAHSIAH ! Hahh ! Bentuk laa sangat aku neh yang da tunggang terbalik ta tentu arah kau orang ta tahu . Kalau aku buad gaya gantong diri kat pokok taugeh ke , agak-agak masalah aku boleh settle ta anda-anda ? HAHA . -_______-
Masalahnya yang aku ta faham dengan diri remaja-remaja seangkatan aku , ke aku seorang jeh yang alami benda ini ? HEE . Kenapa bila suruh online tuh laju jeh . Kadang-kadang ta payah suruh pun . Tetiba jeh lappy da terbukak melayan si muka buku @ inche facebook itu ? Ukee . dah-dah cik liyana . Aku ta suka betul laa weh . Hmm .*muka kelat*
Sekarang . Tarik nafas dalam-dalam . Hembus slow-slow , dengan semangat jitu dan azam yang kuat , aku na start buat kata-kata aluan jadah tuh semua . Confirm terbaek dari dusun laa susunan ayat aku naty , Haa , kalau mama lina reject jugak , aku rasa boleh kot aku bingit-bingit sampai terkoyak mulut terluka tangan naty . HAHA .  Ahahh ! Aku rasa macam na letak pantun plax kat teks aku tuh . Taper sempat lagi neh na fikir rasa aku . Aku na buad pantun 1 malaysia punya . Sure rico laa cekgu BM aku bangga dengan aku naty . keh keh . Sudah , aku na mengofflinekan diri buad sementara . Babai blog terchenta . Wakaka *-*

August 21, 2010

SUPER NYOTNYET a.k.a G 6

Ok . Sebenarnya entri aku kali ini na bercerita pasal sahabat-sahabat aku yang satu-satu mendapat tempat dalam hati aku yang ta berapa na besar ini . HEHE .(;
Mula-mulanya masa baru menjejakkan kaki ke alam TINGKATAN ENAM aku tidak pernah terfikir langsung-langsung akan serapat seperti ini bersama mereka di mana aku merasakan mereka ini ala stok buda-buda macam baek sahaja . HEE ~ sory sayang-sayang kalau kamu baca . Aku ta pernah terlintas yang mereka-mereka ini kepala giler yang hanya sama dengan sahaja macam aku . Bagi aku , bersama mereka aku dapat menjadi diri sendiri . Tiada sekatan ! Aku juga tidak hipokrit .( bukan bermaksud selama ini aku hipokrit ye anda-anda ) . Dengan mereka juga aku dapat kebahagiaan bersama teman , macam bahagia yang bukan palsu . mengerti ? aku juga tidak tersangka sama sekali aku akan termasuk dalam group SUPER NYOTNYET a.k.a SNN . Yang mana dahulunya 7 orang tetapi kini hanya 6 orang dan telah berganti orang . Dan yang berenam ini telah mencipta nama baharu iaitu jeng3 *gaya macam havoc jeh* HAHA . G 6  ! dapat nama ini pun sempena cerita INVINCIBLE YOUTH kat channel kbs tu . kitorang siap ada lambang persahabatan tahu . (

macek ekin saya yg kuat makan (:

Seorang yang sangat teknologi . HAHA . Banyak benda yang aku belajar dari dia . Dia juga bukan seorang yang mudah ambil hati dengan kata-kata aku . Seorang yang aku boleh mintak pendapat . Seorang yang sentiasa menyokong aku walau kadang-kadang agak menyakitkan hati aku . tapi taper . Aku tetap sayang dia , <3

INTAN FARHANA
macek intan saya yang sengal (:



Seorang yang sangat sengal-mengal bila kala kesewelan dia melanda . Mahu aku agak biol layan ragam buda intan ini . HEHE . (: Seorang yang merelakan dirinya di panggil NYOT oleh kami-kami . Seorang yang kalau sudah datang time touching nya . masyaAllah . Sabar jela wahai hati yang baik . 
Sungguh laa ! Aku sangat happy bersama mereka ini . Siyez ! Aku tidak tipu . =.= .  Tapi aku tetap sayang sama dia . <3



NABIHAH & NABILAH (KEMBAR)
kembar kembong saya yang baek (:


Dua orang yang sama muka *op cos laa* Dan mereka juga lebih kurang sahaja character nya . Sama !  Hmm , da laa baik dan selalu remind aku kalau kot-kot laa mulut aku terkeluar benda yang tidak sepatutnya . Tu memang satu benda yang aku sangat suka pasal dua orang ini . Dan dua orang yang sentiasa focus terhadap apaa jua yang mereka buad . (ta macam aku SUKA sangat main-main) Aku sayang dua orang ini . <3




NOR SUZANA
macek sue saya yg gila gambar (:

Hmm , yang ini pula dialah satu yang baru dalam SNN , kami baru sahaja menobatkan dia untuk menjadi sebahagian dari G 6 . Seorang yang sangat giler cams sama macam aku . Sebab tu aku boleh masuk dengan dia , at least bila kami keluar ada partner aku na bercamwhoring ! HEHE . Seorang yang idea boleh terima pakai walau kadang kala perangai dia agak sukar di terima . *sory weh kalau kau baca* Aku akan sayang kau sampai bila-bila . <3


nampak rose d tangan kami ? lambang persahabatan kami laa .

August 18, 2010

Sesekali itu .

Sesekali aku teringat akan dia ,
Sesekali aku teringat tawa dia ,
Sesekali aku teringat tangis dia ,
Sesekali aku teringat cerita dia ,

Sesekali aku rindu akan dia ,
Sesekali aku rindu senyum dia ,
Sesekali aku rindu sinis dia ,
Sesekali aku rindu perli dia ,
Sesekali aku rindu aksi dia ,
Sesekali aku rindu kata dia ,
Sesekali aku rindu lawak dia ,
Sesekali aku rindu diri dia .

p/s : Istimewa buat dia yang aku ingat dan aku rindu .*_*

August 16, 2010

Monthly Test dan Buku Teks (:

Ahahh ! Da time laa plax sekola sayang aku neh buat monthly test . August punya weh . Amek kau Nur Liyana . Bole kata satu buku sekola pun laa aku ta sentuh lagi , haishh ! Da laa esok paper yang agak penting plax tuh , Peng. Am 2 dan Mikroecon . Mau esok pagi aku terkujat-kujat terkulat-kulat na jawab . HAHA . =.=

Taper laa , apa yang penting ? Kerjasama ! haa . bersemangat waja sikit neh . Lalaala ~
Ahh ! sudah , aku da merepek meraban kot . Bosan-bosan . Agak-agak ada ta sekola yang ta buat test every month ? Hmm . Senang sikit kepala otak aku neh na rest . HEHE . Aku pun ta faham laa kadang-kadang cara otak aku neh fikir , ahaa . Ta sedar-sedar stpm da na dekat . Yang aku neh masih na online sibuk-sibuk . Ta study . Teringat plak conversation aku dengan akak aku hari tuh .

 akak : kau buat ape dik ?
 leya : ingat na kemas uma , boring . pasang laa mp3 kat lappy .
 akak : oh . banyak laa kau punya kemas uma dengan on9 lagi neh .
 leya : haha . tader . ku na bukak lagu jeh , tetiba teron9
        sekali plax . hee ~
 akak : hahh . ye laa kau .
 leya : iye ! bukan salah aku , lappy neh yang salah . hehe .*ade 
       jeh kan alasan aku*
 akak : oh . salah broadband laa ?
 leya : ehehehhe . (:

So , salah siapa ? aku rasa salah lappy dengan broadband . Aku ta salah apa-apa . keh keh . Agak sengal di situ ye .
Hmm . bila neh aku na berubah ? InsyaAllah ada laa satu hari nanti . Haishh ! Sudah-sudah . Saya si budak rajin ini mau study laa . oppss ! HAHA [^_^]

August 14, 2010

Hari Puasa Ke-empat

Hahh . tengok ! Sekejap jeh kan , sekarang da masuk 4 ramadhan . Senang jeh na puasa tuh . Aku ta faham betul kalau ada yang segelintir umat Islam itu dengan sengaja laa buad-buad ta puasa . Da perot tuh kau bagi 11 bulan non-stop makan segala macam benda , apa salah bagi sebulan jeh dia rest . Bukan susah pun dari kecik-kecik lagi kan mak bapak kau da ajar puasa , then bila kau da besar kadang-kadang kau amat liat untuk melakukan perkara itu . Hmm . kau da besar pandai laa kau fikir sendiri mana yang baik dan buruk untuk diri kau itu . 

Ok ! Sekarang masuk cerita sebenar yang aku mahu coret curut . Mereka-mereka itu telah tanya kenapa dan mengapa status aku kat facebook bertype sedemikian . Ya ! aku sememangnya terasa sama kau , kau dan kau ! Sungguh . Aku sangat-sangat laa terasa sama mereka yang bila kala SUKA buat aku rasa sungguh down giler hingga kadang-kadang aku rasa macam tanak wujud dalam hidup mereka . Adakah perlu bagi kau , kau dan kau untuk berkata sedemikian rupa kepada aku ? aku tahu weh aku tidak perfect dan tidak seHEVAD mereka itu tapi jangan laa keep saying benda yang sama itu berulang kali hingga buat aku rasa sungguh tidak selesa . Mungkin mereka-mereka tidak perasan statement mereka itu telah mengguris hati aku ini . Aku mengaku aku memang seorang yang sangat laa sensitif kalau benda itu menyentuh peribadi aku . Aku faham mungkin kau , kau dan kau hanya mahu bergurau dengan aku . Tetapi jika benda itu asyik di ulang-ulang beribu kali . Untuk pengetahuan kau wahai kawan , aku da ta rasa itu suatu gurauan . Barangkali suatu PENGHINAAN  bagi aku . Aku sangat harap yang mereka itu akan menyedari aku terasa sama mereka . Aku bukan ta sayang mereka tapi tolong laa faham dan terima diri aku seadanya . Aku tidak minta yang lain . Hanya itu sahaja yang aku perlu dari mereka . Jangan laa sebut lagi pasal benda itu sebab aku yakin jika kau , kau dan kau selalu berkata sedemikian pada insan yang lebih kurang macam aku , sure juga insan itu turut terasa hati . 1 aku minta tolong HORMAT PERASAAN orang .

p/s : kalau mereka baca ini dan terasa bagus laa . Harap mereka akan sedar yang aku ta SUKA cara mereka itu . =/
*sedikit kata carutan di hati ini*

pertama kali

Woohoo . pertama kali nya ku mencoret curut di sini . mungkin hanya akan membebel ikot suka jiwa ku sahaja . ya , awal-awal mahu mention sape-sape yg kurang berkenan anda boleh laa segera meninggalkan page b'habuk karat ku neh , hehh . ukee , ku tidak fikir negatif cuma remind saja weh .

Terfikir , mungkin akak ku akan gelak guling-guling laa weh kalau dye tao ku ade blog *mcm haramm* HAHA
tuh laa orang da cakap . orang ade blog . ku un sibok gak na buad . ku mcm bajet bagos jeh an . hahh .  adehh ! otak ku ta dpt na b'fungsi ngan baek plax pagi-pagi buta neh . hmm . bila kala terasa lawak plax ku yang gaya tulis ntah haper-haper neh boleh ke ? layak ker ? taper . yang penting untuk ku try sendiri . kot boleh improve karangan bm ku ke an . ta ker bangga cekgu-cekgu sekalian . (:

p/s : suda nantok . bla . daa~