TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

November 21, 2010

Pesanan sementara

Yuhuu . Selamat petang ahad yang amat panas buad readers terhormat .
Ya ! Aku ta tipu laa . Kamu semua memang terhormat di kaca mata aku . Dan aku jugak na cakap aku sayang kamu kamu semua . HAHA .*rasa gedik

Oke ! Memang dah agak lama lahh kan aku ta mengupdate blog si bolats kesayangan aku neh . Bukan apa . Aku malas dah na online . Maklumlahh STPM aku na start dah weh . Lagi sehari jeh (dalam kiraan) . 23 november neh bersamaan hari selasa . Mau aku giler cuak . Tapi as usual aku suka berlagak cool . Wah ! Hebad . Gaya macam aku ta amek exam lahh . Dengan boleh aku berjalanjalan , makanmakan , bershoppingshopping . Betul neh . Aku ta tipu . Semalam un aku baru balik dari kedah . Buku ? HEHE . Boleh lahh aku rasa macam tamau bukak . Ke memang aku tanak bukak ? Ntah lahh . Na kata aku dah cover semua bab tuh tader lahh sangat . Tapi boleh lahh sikit sikit . Adalah jugak input dalam kepala otak cik leya cumel  neh kan .*ada rasa muntah hijau
Baru jeh tadi tengok jadual exam . Haa ! banyak gap . Kira boleh lahh aku na menstudykan diri lagi . Tapi bukan lahh study giler hardcore sampai ta tidur , ta makan segala . Just review apa apa yang patut . Refresh balik otak aku neh kan . Hope senang lahh , dipermudahkan urusan aku na jawab exam nanti . InsyaAllah . (:
Dan entri aku kali neh aku na cakap .....

Salam maaf maaf buat kalian yang selama ini menjadi peneman aku secara langsung atau ta langsung .

Yela , aku neh kan manusia biasa jeh . Mana lahh taw kot kot aku ada terguris hati , tersalah bicara , terlontar kata , termuntah caci ke kan dekat kamu kamu semua sepanjang aku bergelumang dengan dunia blogging neh .
Aku mintak maaf laa ye . Sumpah aku ta sengaja . (:
Korang tolong doakan kejayaan aku dan kawan kawan yang lain yang bakal menduduki STPM eyy . 
Terima kasih ! I love you ! Setiap satunya . Sayang .

MMUAAHHH MUAAHHH .


November 17, 2010

selamat hari raya aidiladha

Assalamualaikum dan salam sejahtera .
Bila aku mengonlinekan diri pagi neh . Dekat dashboard penuh dah bloggers buat entri aidiladha . Secara ta langsung aku pun na buad jugak . HEHE . *gedik
Aku malas na cakap banyak dah . Entah hari neh rasa penad . Sangat sangat !
Tadi pun tido awal . Dah lama giler ahh ta tido awal macam tadi . 8 lebih dah tido . Then terjaga sebab dapat message aidiladha , terima kasih pada yang text aku tuh ye . Sory lahh kepada sesiapa yang aku ta text langsung langsung tuh . Terlupa sebentar plax kat korang . HAHA *jahat plax



 Salam aidiladha buat semua bloggers , pacek macek bolats(follower) , readers , kawan kawan dan semua umat Islam di muka bumi ini .


Semoga aidiladha kali ini membawa seribu satu erti pengorbanan buat diri kita . 


Cantik kan . Gambar ehsan Mr. google . (:


nota cumel : seronok sangat sangat berfoto sayang bersama super girl 6 tadi . maklum lahh hari terakhir sebagai pelajar sekolah . 

November 14, 2010

Aku dah bertunang !

Percaya atau x, kita boleh ber”tunang” tanpa sedar?? Yup, kita boleh bertunang tanpa kita sedar, bila seorang lelaki, berhasrat untuk mengambil seorang perempuan untuk dijadikan isteri. Eh, itu memang normal bukan? Tapi, yang anda mungkin x tahu, anda sebenarnya sudah bertunang bila situasi seperti berikut berlaku:

Lelaki menyatakan hasrat ingin menjadikan perempuan itu isterinya, dan perempuan itu bersetuju. Adakah dikira telah bertunang? Padahal tidak ada ibu bapa perempuan tersebut.

Pinang dari segi hukum fiqah, bererti pihak lelaki menyatakan hasrat berkahwin pada pihak perempuan. Itu dipanggil pinang. Bila perempuan menjawab setuju, maka jadilah perempuan itu tunang laki tersebut.

Situasi yang dianggap pinangan:


"Aku nak jadikan kamu sebagai isteriku"

"Kahwinlah dengan kita bila2"

Bila si perempuan bersetuju, dia akan jadi tunang. Sama ada bercakap dalam telefon, tetap dah jadi tunang.

Contoh:
"lelaki sebut dalam telefon, "I nak jadikan u isteri I lah"
Perempuan tersebut jawab, I sukalah, I setujulah, oraitt I’m fine, oklah, I redha atau apa2 yang menunjukkan dia suka dengan “pinangan” lelaki tersebut, maka ia sudah dianggap bertunang.

Jadi, bila dia dah jadi tunang orang tanpa sedar, bila ada lelaki yang meminang, hukumnya haram.




Kita orang melayu time nak tunang duk bawang rombongan 1 bas, bawak barang2 pinangan, itu sebenarnya adalah ADAT bukan dari segi hukum Islam. Dari segi hukum Islam, dah jatuh hukum tunang.

Persoalan ialah bila Ibu bapa xde. Mengikut hukum syarak, kalau perempuan itu sudah diizin pada syarak. Sebagai contoh, perempuan yang cerdik, yang baligh, yang blh berfikir, etc dia sudah dianggap bertunang.

Bila perempuan tu x menepati hukum syarak tersebut, contoh seperti x baligh lagi(baru darjah 3 mungkin), perempuan tu bodoh(x boleh berfikir), gila, dan sebagainya, makanya wali diperlukan untuk jawab “pinangan” tersebut.

Haaa, adakah anda ternganga bila tiba2 tau anda sudah menjadi tunangan orang tanpa sedar?? Haaa, ayokkk, x tau. Hehehe.

nota cumel : hahh ! ntah2 aku pun dah bertunang kott ! kehkeh . dapat artikel neh masa tengah galak jalan jalan kat fesbuk . saja na share . (:

Bila cik leya dapat award .

Wahh . Hari neh cik leya giler teruja lahh . Sebab ? Sebab first time aku dapat award sepanjang dah dua bulan berblogging neh . HUU . Haru !
Sebenarnya dah agak beberapa hari lah nama aku di tag oleh cik ekin . Tapi baru hari neh aku berkesempatan untuk buat review tentang award yang telah diterima dengan penuh hormat tuh .
Terima kasih cik ekin sayang !


Dan bila nama dah ditag dengan jayanya kita kena cakap cakap 7 benda pasal diri kita . Oh , 7 benda pasal diri aku yang cumel neh laa kiranya eyy cik ekin ? HAHA
Apa benda na gtaw eyy pasal diri aku ? Haa ! yaa ..

1. Suka perasan diri neh seorang yang tersangat cumel daripada orang lain
2. Mempunyai sebuah mulut yang tader insurans langsung langsung *maaf sape sape yang pernah kena penangan mulut aku .
3. Cepat terasa tapi suka berlagak cool .
4. Kadang kadang perangai macam minah gedik tahap tera giga *kadang kadang jeh
5. Suka perli orang depan depan kalau dah ta suka dengan orang tu .
6 . Suka membantah sebab sentiasa na menang . HEHE
7 .Selalu perasan diri macam bagus .

Ish2 ! Burok perangai anak mak abah neh . Hee . Biasa lahh dah nama pun manusia kan . Aku pun bukan sempurna mana untuk sentiasa menjaga menjadi yang terbaik antara semua .
Dan lepas dapat award neh kena tag kat mereka yang cantik lagi gorgeous .


nama neh jeh yang aku rasa larat na tag . HEHE . (:

Haziq's birthday party !

Hari sabtu yang betul betul aku rasa tersangat rilex dan sungguh kenyang .
HAHA . Betul giler kenyang lahh .
Pagi pagi bangun , lepas siap diri semua . Benda first aku buat untuk menghiburkan hati . Jeng3 . Hidup remaja kini . ONLINE ! Cehh poyo jeh hari tuh bermati matian kata tanak online lahh . Saya na STPM . Harammm......
Then selepas agak agak 1 jam lebih sikit mengonlinekan diri aku turun bawah na cari breakfast . Perut aku dah mendendangkan lagu tabla ta berirama . Apakah ?
Wahh . Nasi lemak . Makan makan . Tengok dapur , ada megi berperisa kari yang telah diubahsuai mengikut citarasa sesedap tekak . Mak aku masak . Dengan gembira aku amek mangkuk dan makan megi tuh . Banyak jugak . Burpp ! Opss . sory . Itu tanda aku kenyang . Minum , borak borak lebih kurang dengan mak . Aku capai plax karipap sebijik . Makan lagi . Oke ! Saya suka makan . Kembali ke kamar , Online ! HAHA
Searching searchnig , download download . Penad lahh mata saya . Mak plax datang ajak g b'day party anak mak andak saya . Ish  ! confirm saya akan makan lagi dengan jayanya ! Tuh laa bila aku tension mesti aku na makan jeh . Macam ta ingat apa . Pastuh bila kilo bertambah . Tader lahh aku bising mana pun . Sebab berat aku senang naik senang turun . Kira maintain jela pun . HEE .
Oke lahh . Aku dah penad na membebel panjang . 




Muka dah siap na mengisi perut . HAHA . Eii ! Aku nampak sangat BOLATS . 


Yes ! Cake dah sampai untuk ditiup dan dipotong . (:


Kebiasaan yang biasa . Cake dikerumuni oleh kanak kanak kecil yang ta berapa na cumel macam aku . Aku lagi cumel dari mereka *perasan overboard


Haziq si birthday boy . Selamat selamat membesar untuk aziq cute ! 


Muka muka yang dah ta saba na nyanyi lagu wajib . Happy b'day to you . lalaala~


Bila aku dapat makan neh ? *ayat yang bermain di kepala balqis, bukan aku taw . HAHA


Happy birthday to you ! (:


Cik cumel ! HAHA

Kenapa ta letak gamba makanan yang aku makan ? Sebab naty korang kata aku dotdot kan? HEE . Tader lahh . Malas na upload dah . Dan balik dari birthday neh . Pergi ke pasar raya berdekatan untuk beli sebarang dua kudap kudapan di waktu senggang . HAHA . Dah beli segala makanan . Nampak pacek janggut putih plax *KFC aku pun cakap kat abah singgah laa , adik na makan kfc plax . Oke ! Memang tersangat kenyang dah perut aku neh .  Selamat makan makan untuk diri aku , kamu , dia dan mereka juga . (:

Permasalahan realiti .

Selamat malam minggu buat kalian .
Terima kasih atas sokongan anda semua terhadap saya selama ini . Yang mana sentiasa buat hidup saya sentiasa ceria dan tersenyum cumel sentiasa .
Ya , cik liyana memang cumel . Harap maaf jika ada di luar sana yang termuntah hijau tergolek golek sakan baca statement ini . Keh keh .

 Sudah , aku ta biasalah na guna saya saya awak awak neh . Kembali kepada kata nama seperti sebelum ini ye tuan tuan puan puan sekalian .
AKU !
Oke . Malam neh tangan aku terasa ringan ringan na menaip suatu permasalahan realiti yang senantiasa berlaku dalam hidup manusia . Cehh ! gaya berat jeh tajuk aku kott . HAHA . Biar lahh . Aku pun teringin juga apa na kongsi rasa realiti yang menggunung dalam jiwa sanubari aku . Wahh ! Gempak gitu .



Permasalahan realiti yang aku na cerita cakap neh aku rasa mungkin hanya terjadi dalam segelintir manusia je . Tader lah aku kata semua setiap satu nya sekali . Segelintir atau sesetengah mungkin . Pernah ta sekali dalam hidup kau , kau rasa dikhianati ? Atau kau rasa tertipu ? Atau kau terasa dipermainkan ? Atau kau rasa kau diperalatkan ? Atau kau rasa yang seumpama dengan yang aku sebutkan sebelum neh ? Oke ! Biar aku direct jeh lah . Susah susah plax aku na cakap gaya terhormat ala ala cakap dalam forum . HEHE . CURANG ! Haa ! neh laa dia satu perkataan yang aku rasa setiap manusia akan faham dan terus fikir pasal apa apa yang terlibat dengan curang . Betul lah kan ? Apa yang aku tengok dunia sekarang masalah curang neh dah jadi semakin satu perkara biasa . Bila kau baca surat khabar ta kira mana mana channel punya surat khabar kan . Paling kurang mesti ada satu cerita pasal curang neh . Then , cerai berai , bunuh bunuh , simbah simbah (asid), kelar kelar dan sewaktu dengannya . Kau ta rasa ke neh da jadi macam perkara yang sangat sangat ta patut berlaku dalam kehidupan sesebuah manusia ? Bila berlaku kes curang neh mula lah yang itu salahkan yang ini . Yang ini salahkan yang itu . Dan ta kurang jugak yang sepatutnya bertindak sebagai penyuara segala punca seolah melepaskan tangan . Sedap sedap kau jeh eyy na lari bila dah buat taik kat orang orang yang sepenuhnya percaya sayang kau bagai na giler *mungkin ta giler , aku jeh suka suka na tambah . 


Bila cakap masalah curang neh kan , semua pasti sinonim dengan istilah LELAKI manusia yang selalu curang . Yeke ?
Aku pun ta boleh na suka suka approve terus statement neh sebab aku ta buat research lagi pasal benda neh . HEE
Tapi kalau mengikut pengalaman aku yang ta adalah banyak mana neh kan . Aku sendiri mengaku yang lelaki memang sinonim dengan perkataan curang . Sebab ? 
Sebab jadi kat diri aku sendiri . Opss ! HAHA . Ala , tapi taper aku rilex jeh . Biasalahh benda neh boleh berlaku kat sape sape jeh kan . Dan aku termasuk salah sorang insan tersebut . Waa *kesat airmata dengan hujung baju
Kadang kadang rasa bengang gak dengan segelintir lelaki yang mempunyai perangai curang ta setia neh . Contoh , yang berlaku dekat aku dan sekeliling . Kawan aku yang mengalami permasalahan curang neh . Haihh ! Ta sanggup aku na tengok air mata insan yang aku sayang tuh . Yela , kau pun satu kawan . Kenapa lah kau merelakan masalah curang neh berlaku dalam hidup kau padahal kau boleh tahu terang terang itu adalah curang kan . Dan bila kantoi kau akan merana . Maaf lahh pada kau , anda atau mereka yang terasa . Aku cakap umum . Untuk semua . Apa punca utama yang buat lelaki neh boleh curang ? Mungkin punca diri sendiri , pasangan mereka , pengaruh sekeliling atau keadaan ? Kalau kau seorang yang setia ta mungkin kau akan bertindak curang dengan pasangan kau kan ? Hmm .


Kalau yang neh plax macam mana ? Apa korang na kata bila perempuan plax yang curang ? Aku selaku manusia yang bernama perempuan malu weh bila tahu ada kaum sejenis aku yang ta segan silu untuk berlaku curang . Apa yang kau na dalam hidup kau sebenarnya ? Kau semacam ta bersyukur dengan apa yang kau dah dapat kan . Manusia sekalian ! Janganlah kau berlaku curang sebab kau akan buat hati pihak yang satu itu bagai dicarik carik tahu .Memang lahh kau yang rasa manisnya tapi pernah kau fikir perasaan insan yang kau perlaku kan sedemikian ? Ta patut sungguh kau buat begitu tahu . Kau riang ria bila berlaku curang , Tapi cuba kau fikir kalau pasangan kau plax yang curang dengan kau ? Sakit ta ?

Aku teringat beberapa hari lepas seorang manusia yang layak aku gelar adik sebab dia baru limabelas . Tengok . Kecik kecik lagi dah ada masalah curang neh . Seorang lelaki yang boleh mengadu kat aku tentang masalah cinta dia . Yang mana gf dia yang selalu sakitkan hati dia , yang boleh curang dengan dia , yang sering mempermainkan perasaan dia . Adik , adik sekolah lagi tahu . Jauh lagi perjalanan hidup adik . Masa dia cerita tuh aku berupaya menjadi pendengar yang baik . Aku berupaya menasihati dia dengan lembut . Sampai lahh dia pergi slowtalk dengan gf dia dan aku tunggu dan lihat jeh dari jauh . Sebab aku tanak masuk campur lagi . Bila dah teruk baru aku akan cakap dengan gf dia . Then ta lama tuh , adik lelaki neh datang balik kat aku . Menangis . Oh no ! Aku ta sangka yang dia akan menangis disebabkan perempuan tuh . Dan aku nampak gf dia boleh lagi gelak gelak macam tader apa . Penad aku pujuk adik tuh taw . Taper . Akak ta kesah pun dik . Akak pun tataw lahh apa gf kau na lagi . Na kata kau ta hensem , akak pun suka tengok muka kau . Na kata kau ta baik , kau punya lah baik . Suka tolong orang semua .

Inilah dia penangan masalah curang . Bukan curang neh jadi kat manusia dewasa jeh . Budak sekolah pun ada . Aku pun ta tahu na kata apa lagi . Susah na bendung sebab benda neh perlukan kesedaran individu itu sendiri . so ,sama sama lah fikir kau na jadi manusia yang setia dengan pasangan kau atau kau na jadi manusia yang sentiasa menghancurkan perasaan manusia lain . (:

November 13, 2010

Aku sendirian .




aku duduk sendirian di kamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang lain,
tergamakmu merobek hatiku.


aku duduk sendirian di kamarku,
menangis kesepian kernamu,
kau tinggalkan aku,
kau cari yang lain,
tergamakmu merobek hatiku.


tapi setelah kau pergi aku
mendapat lebih baik darimu,
dia hargai aku,
dia sayangi aku
lebih daripadamu,
aku ingin kau tahu betapa ku gembira,
tidak lagi bersamamu,
namun pastinya nanti kau akan sedari,


yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku,
yang kau perlu cintaku….

November 12, 2010

Kisah 18sx !!! LOL .

Kini, Pelajar Paling Cerdik di Malaysia telah ditemui!

Kisah ini berlaku di salah sebuah sekolah di Malaysia..Kini pelajar paling cerdik telah ditemui sebagai pengganti pelajar cerdik Amalina kita!Tahniah..teruskan bacaan anda utk menemui jawapannya:


Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :

"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?

Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?

Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, si Abu terus menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?

Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak. 

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.

Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot ofheat and excitement?

Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont getit you have to use your hand.

Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?

Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?

Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah"

...........................................................................

P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe

nota cumel : tiba tiba teringin na makan ubi rebus+sambal tumis laa . (: 

November 11, 2010

Bibir Berbentuk Hati



Enjoy . Aku rasa cerita yang cik ainul aishah neh baca macam best jeh . 

single is better .

Selamat selamat buat kalian yang dengan rela , ta sengaja mahupun sengaja baca belog  merepek aku neh .
Terima kasih buat follower semua yang ringan tangan untuk follow aku .
Ikhlas . Aku sayang kamu semua .
Ehem ehem . Oke !
Disebabkan aku ta dapat tido atau aku ta pasti sama ada aku ta dapat tido , ta bole tido atau sengaja tanak tido atau memang tanak tido .
Ntah lahh . Serabot lahh .
Otak aku macam rasa ta berapa na stabil jeh . Semua gara gara para para sakura .
Sudah . Aku melalut . HAHA .
Aku pun sebenarnya ta tahu na kata apa . 
Tetiba jeh otak aku rasa na menaip sesuatu . Tetiba jeh terlintas na tulis title macam atas tuh . Kaitan ?
Mungkin kaitan lahh dengan post sebelum neh .


Apakah kerelevanannya aku letak gamba neh ? Mungkin . Hmm , bila dah sorang sorang pagi pagi buta neh buat aku teringat dekat manusia manusia yang pernah buat aku rasa bahagia . Dan lepas tuh buat aku rasa jatuh . Terima kasih anda ! Saya suka sangat sangat anda buat saya macam tuh . *bongek ! lagu myheart plax tengah play . Ya , tipu lahh kan kalau aku cakap aku ta rindu manusia tersebut . Giler ahh ! Aku rindu kau lahh sengal . HAHA . Tapi dia ta sengal . Dia baek jeh dulu . Diulangi . DULU ! Sekarang , haram .. Yang sengal tuh kawan kawan aku yang sememangnya sengal . Lagi lagi reza and the community . HAHA . Suka suka aku plax bagi nama macam tuh kat dorang . Haa . Encik reza yang dihormati , aku taw kau baca neh kan ? O_o
Bila dah penat rasa benda benda yang aku ta suka neh , sekarang aku dah malas dah na fikir pasal bercinta ke berdua ke apa apa ke . Buang masa dah . Penat kan hati dan otak aku jeh . Sebab tuh aku cakap baik aku single jeh . Senang ! Tader lahh aku rasa saket ke patah hati ke kan . Siyes . Aku lebih bahagia sekarang . Tenang ! Sebab aku dapat kenal diri aku lebih lebih dalam lagi . Dan tahu apa yang lebih bagus buat diri aku . Apa na heran kalau diri kau tuh seorang pun . Ta mati lahh kan melainkan kau bunuh diri , mempunyai sakit kronik yang mampu bertahan ta berapa na lama , atau dah memang ajal kau untuk terus meninggalkan dunia yang penuh pancaroba ini .
Oke ! Lagipun kan sekarang masa untuk aku bina hidup aku . Karier aku pada masa hadapan . So , aku memang layaknya fikir hal yang satu itu jeh . PELAJARAN .
Yang mana semua tahu pelajaran adalah lebih penting daripada benda benda reemeh yang lain . 


Motif aku letak gambar neh ? Eyh , korang jangan ingat aku materialistik plax ye . Aku ta macam tuh lahh . Memang lahh dengan kawan kawan kalau time lepaking tuh aku suka sebut aku na cari lelaki kaya lahh , datuk tan sri segala lahh . Tapi aku main main jeh . Kalau takdir aku dapat macam tuh alhamdulillah . Tak kan na tolak plax kan . kan .. HAHA
Tapi sebenarnya aku ta kesa pun kedudukan atau apa . Aku suka cakap macam tuh sebab aku rasa macam lawak . Then , aku boleh tersenyum sorang sorang . (:
Aku memang ta kisah lahh untuk single . Biar lahh jodoh tuh datang sendiri . Buat apa na pening pening kepala semua kan . Buat saket otak jeh . 

Sebab utama aku rasa sangat sangat lahh bahagia sebab mereka yang ada kat sebelah neh . Mereka berlima dah macam penerang hidup aku lahh . Mereka jugak lahh yang selalu bagi semangat kat aku walaupun kadang kadang aku buat macam kata kata mereka neh bagai ombak pantai yang datang dan pergi jeh . Maaf macek macek chenta hati . Mungkin masa tuh aku tengah emo giler kott . Tuh yang angin ta tentu pasal . HAHA . Kesian korang kan . Bila aku nangis mereka ta pernah sesekali lupa atau biar aku keseorangan . Mereka dah jadi my crying shoulder . Semuanya . Yang lima ini . Aku akan rasa sangat sedih kalau aku hilang mereka . Aku sayang mereka sangat sangat . Banyak benda , momen dengan mereka yang aku tak akan lupa sampai bila bila . Yang akan jadi kenangan masa hari tua aku naty . Macam mana kami semua jalan sama sama , mempotretkan diri sama sama , makan sama sama , suap suap sama sama , kongsi sama sama , mmengata sama sama , touching sama sama , gelak sama sama . Walaupun baru jeh kami berenam tapi aku macam dah rasa bertahun kenal dorang . Saranghae ! Bahagia menjadi single bersama anda semua .

Bila hati aku dah tenang , aku na buat segala macam benda pun aku rasa senang .
Aku lebih suka hidup yang macam neh . Bebas . Dan mereka mereka yang ada dalam hidup aku sekarang , TERIMA KASIH sangat sangat .
Terima kasih jugak buat mak abah akak . Adik sayang keluarga adik sangat sangat .





Aku sahaja !