TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

December 31, 2010

my header contest

Salam sayang buat semua . Ewahh kemaen lagi aku hari neh . Eyh , kau percaya ta neh ? Ye , aku sayang korang taw . Korang jeh ta sayang aku kan ?*sob sob ,nangis meraung . Oke oke , tadi kan masa aku bukak blog kan , scroll bawah , tengok kat dashboard ada entri pasal my header contest . Cik suheela yang join . Then , dengan berbesar hatinya lahh kan aku rasa macam teringin lahh sesangat na join . *cehh ! bajet header gempak lahh neh

Tadaa . Contest neh dibuat dengan jayanya oleh cik rieyana . Walaupun header aku ta segempak secomel blogger lain kan , tapi apa salahnya sekadar mencuba nasib . Aku ta expert lagi na buat header gempak comel kaler kaler cam blogger lain . Yela kuno IT lahh katakan . *piirahh

Haa , neh lahh header yang akan aku pertandingkan . Wah , ayat dah macam karangan bm form 5 jeh dah . Simple jeh . Maklumlahh , blogger picisan macam aku neh kan . Biasa biasa jelah pun . HEE . 
Oke , dah tuh kena tag kat 3 orang blogger . So , aku na tag kat kawan aku neh haa .
cik sue 
cik ekin
safiq

December 30, 2010

rindu itu terkadang menjelma , kenangan itu terpahat sentiasa

Sekali lagi malam neh aku ta dapat tidur . Baru jeh lepas baca satu entri kat blog sape ye tadi ? Adehh , lupa plax . Dan dah buat aku teringat plus rindu , rindu tersangat kat dua orang kawan aku . Kawan yang sangat baik , kawan yang ringan membantu , kawan yang ta lokek ilmu , kawan yang penyayang , kawan yang berkongsi cerita , kawan yang bergelak tawa , kawan yang ta pura pura . Ya Allah . rindu yang teramat sangat kat mereka berdua . :'(
Aku ingat lagi masa mula mula kenal mereka berdua . Seorang lelaki dan seorang perempuan . Yang perempuan tuh cantik sangat , aku suka tengok dia senyum , manis . Rindu . Kenal yang kawan perempuan neh masa aku form 4 , satu kelas dan dia duduk kat belakang aku . Walaupun dah lama satu sekolah sejak form 1 tapi aku ta pernah pun bertegur sapa dengan dia sebab kelas lain dan aku ingat dia sombong . Tapi bila dah kenal sangat sangat lain dengan apa yang aku rasa . Dia memang baik . Ta pernah sakitkan hati orang . Then , dia masuk teknik , sekejap jeh pun dapat borak belajar dengan dia . Tapi dah takdir jumpa balik masa form 6 . Oh , dia masuk form 6 dan sekali lagi satu kelas . Suka cara dia . 
Dan yang lelaki plax kenal dia masa form 6 . Ingat lagi time tuh dah start orientasi tapi dia masuk lambat . Oke ! Dia memang seorang yang good looking . Dan dia satu group dengan aku masa orientasi form 6 tuh . Bila dia senyum seronok jeh tengok muka dia , sweet jeh . Dia jugak satu kelas dengan aku .
Macam macam kenangan ada dengan mereka berdua . Teringat , masa kem waja diri kat UPSI dulu yang perempuan neh satu group ngan aku , satu bilik lagi . Macam macam kongsi dengan dia . Ingat lagi , terbayang lagi masa kitorang tidur , sebelah sebelah , bual bual , makan sama sama . Dan ada satu pagi tuh kitorang terlajak tidur . Kelam kabut aku kejut dia bangun . Nasib ta kena denda kan . Rindunya kat dia *mata dah berair . Masih ingat lagi dia pinjam shawl dan handsock aku masa hari last kat UPSI tuh . 
Teringat lagi masa kat kelas dulu yang lelaki neh ada jeh benda dia na jawab , tapi dia bukan lahh seorang yang kurang ajar . Kadang kadang apa yang dia cakap tuh boleh buat orang gelak . Kelakar jeh . Dorang berdua memang sangat sweet . 
Aku ta kan lupa masa aku , sue , yuyu dan dia(perempuan) borak borak pasal bajet kawen . Lawak sangat kalau ingat balik . Sampai dia boleh cakap macam mana aku na kawen neh ? Banyak nye na pakai duit . Hmm . Tapi semua tuh da tinggal kenangan .
Aku ta kan lupa masa dia(lelaki) tunjuk magic trick kat aku dan kawan yang lain . Siyes ! Aku macam ta percaya jeh . Pandai betul na mengenakan aku . HAHA . Baru aku taw rupanya dia memang suka tengok magic show dan ada belajar sikit sikit macam mana na buat . Tapi tuh semua tinggal kenangan .
Masa dalam kelas upper six yang perempuan tuh duduk kat belakang aku dan yang lelaki tuh kat lane sebelah kanan aku . Aku rindu na tengok yang lelaki tuh pandang perempuan tuh dan dorang sama sama senyum . Aku rindu na dengar suara dorang berdua . Aku rindu na peluk kau , yaya . Aku rindu na dengar kau usik budak kelas , mirul . Aku rindu sangat kat korang sekarang neh .
Tapi dah takdir Allah . Allah lagi sayang mereka berdua .Dorang berdua dah pergi tinggalkan kami semua . Dah pergi tinggalkan keluarga , kawan kawan .
Sungguh aku ta sangka korang boleh pergi dengan cara yang macam tuh . Macam sekejap sangat . Aku ta puas lagi kawan dengan korang . Masa tuh , dah masuk orientasi budak lower . Ramai yang lain cakap kat korang jangan balik dulu , tapi korang berdua tetap na balik kan . Masa aku kat dewan , aku dapat call , korang accident . Mati mati aku ingat sue main main . Aku ta percaya , tapi dia kata betul , ta tipu . Baru jeh sekejap tadi aku borak ngan korang berdua kat belakang dewan . Baru jeh aku cakap ngan mirul aku na pinjam helmet dia sebab na pergi makan abc . Beriye iye mirul ngan yaya ta bagi . Aku tataw itu tanda korang na tinggalkan aku dengan yang lain . Cepat cepat aku cakap kat yb , korang taw ta , berlari yb pergi kat park motor padahal masa tuh kaki dia sakit siap bertongkat lagi . Dan aku cepat cepat keluar dewan lari pergi padang . Nisa cakap kat aku kepala mirul pecah . Ya Allah , masa tuh aku dah ta dapat tahan air mata aku . Aku terus ajak net pergi tengok korang . Laju sangat net bawak motor masa tuh . Sampai jeh aku terus nangis , aku ta tahan . Aku nampak yaya . Yaya .. aku nampak kau dah terbaring kat jalan . Banyak sangat darah . Aku ta sangka aku ta percaya kau dah pergi . Aku cari mirul dan orang yang kerumun kat korang kata mirul kat sebelah sana . Korang tercampak jauh sangat . Lori yang langgar korang pun ada lagi kat situ . Yaya , helmet kau pecah teruk . Berkecai . Aku na tengok muka korang tapi dorang ta bagi . Dorang takut aku pengsan . Dorang taw aku ta kuat semangat . Sedihnyer masa tuh . Semua budak kelas kita ada kat situ . Semua pergi tengok korang . Cikgu cikgu pun ta percaya korang accident . Cikgu semua pun ada masa tuh . Aku ingat lagi semua tuh . Dan sampai sekarang aku macam trauma kalau lalu kat jalan yang korang accident tuh . Terbayang bayang mirul dan yaya terbaring kat jalan tuh .
Yaya , aku rindu kau .
Mirul , aku rindu kau .
Kenangan dengan korang berdua aku ta kan lupa sampai bila bila . Bila aku rindu kat korang aku tengok gambar gambar korang berdua . Aku tengok gambar aku dengan yaya . Nasib aku banyak amek gambar dengan kau ya . Neh lahh first time kawan aku meninggal . Baru aku tahu sedih tuh macam mana . Ye , memang lahh akak aku boleh gelak masa aku cerita dengan dia sebab dia ta pernah lagi rasa kawan dia meninggal . Kalau satu hari nanti dia rasa , baru dia faham perasaan aku .

Semoga Allah cucuri rahmat ke atas roh mereka berdua
Amirul syafiq bin husin
Hayatun nofos binti sutresno
11 mei 2010 .
Dalam kenangan .
Al-Fatihah .

December 29, 2010

hadoi ! dah hilang lahh plax .

Selamat malam semua . Seperti biasa aku sangat suka untuk merapu merepek di blog tersayang jika aku bosan . Dan aku juga baru sahaja bangkit daripada tidurku sebentar tadi . Wahh giler terkejut ahh cik leya tidur awal hari ini . HAHA . Mana tidaknya pukul 8 lebih tadi aku dah bergerak menapak bergolek kat katil ditemani cik bearbear gemok . Dan sambil mendengar rakaman nyanyian karaoke aku bersama cik ekin dan cik sue , ntah aku ta pasti pula lagu yang keberapa , mata aku dah tertutup rupanya . Mungkin enak sangat diulit didodoi oleh rakaman nyanyian kami itu . *bajet suara sedap lahh neh . Masa aku bangun tadi aku lihat jam dah tunjuk ke angka 9.13pm mungkin . Ahh , itu ta penting . Terus aku pergi toilet cucimuka semua dan sempat menjenguk ke ruang tv . Dan , oke ! Aku bosan sebab dengan jelas akak aku sedang riang ria tengok bola . Ohh ! Sungguh lahh aku bukan category manusia yang fanatik bola . Untuk menyebut posisi bola dan pasukan apa apa pun aku ta reti . Dan aku sememangnya berhajat untuk tidak mengambil tahu . Setakat na teman orang tengok tuh boleh lahh .*make sure orang tersebut ta jerit di tepi telinga aku . Tapi terus terang aku cakap sikit pun aku ta rasa teruja . Aku lebih rasa teruja na tengok cerita kartun tom and jerry . Aku lebih rasa teruja na tengok macam mana tom cari idea berusaha na tangkap si jerry .
Bila aku dah mula rasa bosan , memang nyata terang ta payah suluh guna torchlight lagi , laju laju aku on lappy dan connect internet . Nyata mr berukband aku memang dah masuk level underground . Haihh ! Dan dengan nyata lagi aku terus online , facebook ? Hehh ! Lagi semak sebab news feed semua rancak bercerita tentang bola . Terus log out . Dan sekarang sambil ditemani headphone yang rancak mendendangkan music korea . Now playing : super junior- rokkugo
*rasa macam banyak kali aku guna word NYATA kan ?
Aku sedang melakukan senaman terhadap jari jemari runcing aku neh . Niat na pergi terjah blog blog lain terpaksa dibatalkan sebab loading lambat tersangat tahap cipan merangkak . Oke ! Sudah sudah . Sebenarnya baru siang tadi aku perasan fon aku hilang . Nasib lahh fon celcom aku yang hilang . Tapi giler sayang ohh kat fon neh . Urmm ..

Haa , neh lahh fon aku yang hilang tuh . Sony ericsson k550 . Hadoi ! Bila diingat balik sudah seminggu aku ta sentuh fon neh . Ohh yaa , dan bateri pun sudah habis mungkin . Jadi memang mustahil lahh pun kalau aku na buat maen miss call segala kan . Memang harapan lahh . Nasib baik bukan fon maxis aku yang hilang . Kalau ta memang siyes aku akan menangis meratap pilu . Baru fon hilang dah nangis bagai na rak . Eyh , kau cakap senang lahh boleh beli fon baru , haa ! Bak sini duit kau . Payung aku beli fon baru na ? Alang alang tuh boleh aku rembat iphone 4 terus , kau bayar ! HAHA *sengih jahat
Aku pasti fon neh masih elok berada dalam rumah . Hilang pun sebab aku lupa aku dah campak kat mana . Puas aku cari siang tadi tetap ta jumpa . Dah tengok kat kotak fon yang lain pun ta jumpa . Ye , rumah aku memang kaya dengan handset . Dekat aku sendiri jeh ada empat fon yang masih elok tapi ta diguna . Dan bila dicampur dengan yang aku guna , jumlah enam semuanya . Ahaa . Baru perasan aku kaya fon sebenarnya . Oke , abaikan . Yang penting aku rasa tersangat lahh sadis pilu sekarang sony aku yang neh hilang . Waaaa......... 
Mana ta sedih derr , dah lahh fon neh abah aku yang belikan right after result spm aku keluar . Itu pun aku ta sangka dia na belikan sebab masa tuh tengah jalan jalan shopping semua . Then , aku stop lahh kat kedai fon saja tengok jeh . Dan abah aku terus cakap na ke ? Pilih lahh . Oh , sungguh baik hati abah aku pada hari tuh . Bukan hari tuh jeh sebenarnya abah aku memang baik hati hari hari dengan anak dia . Maklumlahh anak dua orang jeh kan . HEHE . Dan sebab itu lahh aku sedih neh . Sentimental value kau taw ? Haihh ! Korang tolong doakan aku jumpa balik eyy fon aku tuh . Isk3 . Aku na nangis neh . Mungkin orang lain akan kata ala setakat sony cabuk macam tuh , apa lahh sangat . Hehh ! Manusia , baik kau diam sebelum aku gergaji mulut kau . HAHA *gaya berani jeh na buat
Yelahh , walaupun ada lagi fon lain kat aku sekarang neh , masalahnya aku neh memang jenis sayang barang yang orang bagi kat aku . Dan boleh plax hilang macam neh kan . Mana lahh ta ke gaya aku macam kucing hilang anak . Siyes ahh ! Aku lupa aku letak kat mana . Masalah betul lahh . 

nota comel : teringin na makan maggi tomyam plax . HAHA 

mak sentap nokss !

Selamat selamat pepagi buta . Memang sekarang aku rasa na update blog jeh sampai akak aku pun dah naek bising sebab muka aku ta benti benti ngadap lappy . Eyh , suka hati aku lahh kan . Mata aku *sibuk jeh . Dah penat maen game , aku edit gambar , dah penat edit gambar aku online , check apa apa benda baru kat fesbuk , tengok tengok gambar orang , balas balas komen , blogwalking , baca entri best best . 
Oke ! Sekarang aku memang rasa asyik na sentap jeh weh . Siyes . Mak sentap nokss . Apa ? Kau ingat aku sesaje na kata aku sentap ? Haihh . Ntah pasal apa lahh kan . Aku pun ta pasti atau mungkin aku pasti tapi aku meragui ? Memang tersangat lahh banyak persoalan dia kan . Sampai aku pun naek menyampah . Sampai aku pun naek meluat . 
Gambar curi kat encik google

Memang lahh aku bukan masuk category manusia manusia sensitif tahap dewa tuh kan sampai apa apa pun sikit sikit na sentap . Sikit sikit na touching ta memasal . *hehh ! sekali aku pangg kang . Tapi sebab beberapa perkara yang asyik jadi kat aku neh lahh buat aku rasa na sentap manjang kau taw ! Memang aku rasa membara jelahh . Sentap pasal apa ? Sentap sebab siapa ? Sentap kerana apa ? Ye , aku memang ta sangka langsung langsung lahh dia boleh buat aku macam tuh kan . Kang aku merajuk ta bertego sape dah ngan kau baru tahu . Jangan kau sibuk na cari aku plax lepas tuh . Meh aku bagi kau penampar sulung aku . Hahh , teringat plax dah dulu aku penah lempang sorang girl neh . Tuh laa , sape suruh cari pasal ngan aku kan . Kau ingat aku diam aku ta boleh buat apa apa lahh ? Jangan tengok aku tutup mata oke ! Hahh , betul lahh kang kalau kau tutup mata sah sah lahh kau ta nampak aku kan . Dan aku pun memang terang terang dah buat status fesbuk aku tuh . Amek kau ! huruf besar semua aku tulis word SENTAP tuh . Hahh , sapa sapa na terasa ? Silakan . Kau terasa ? Ye , kau lahh orangnya . Cuma aku malas na cakap depan kau jelah kan . Dah lahh . Malas aku na cakap dah . Baek aku pergi tido . Na text text ngan scandal aku ? Jangan harap . Aku memang tengah sentap dengan kau sebenarnya . Kau tuh jeh yang ta reti reti na sedar . Buat saket hati jiwa aku jeh kau neh . Haihh !

December 28, 2010

me and my teddy contest


Yuhuu ! Cik leya masuk contest lagi . Sekarang memang tengah sakan lahh join contest sana sini . Dulu ta pernah pun na masuk tapi bila tengok lama lama macam best plax kan . Ehee . Contest me and my teddy neh adalah anjuran cik zunahzahidah kita . Yeayy ! Tengok tuh banner dia ngan cik teddy dia . Comel ohh cik zunah neh . Sweet jeh kan dia senyum . *aku ta bodek oke ! truth .
Aku dapat tahu tentang contest neh pun sebab telah ditag oleh cik abc . Wahh ! Besar ohh teddy cik abc tuh . Geramm ! HEHE
Oke ! Mula mula kita kena follow blog cik zunah neh dulu , then dah follow seikhlas hati seringan jari klik tuh kan , kena lahh buat entri pasal me and my teddy contest neh . Dan jangan lupa letak banner serta link entri cik zunah neh .

Tadaaa ...



Neh lahh dia cik teddy aku . Aku bagi dia nama taw . Nama dia kan bearbear gemokk ! HAHA . Memang dia gemokk pun , sedap jeh peluk guling guling . Bila na tidur jeh mesti aku capai bearbear gemok dulu . Peluk cium cium baru boleh tidur . HAHA . Apa ? Ingat budak kecik jeh ke buat camtuh ? Aku pun sama taw . Sebenarnya bearbear gemokk neh abah aku yang beli , dah lama dah tapi aku biar jeh ta terasa na sayang sayang dia . Tapi kan masa akhir tahun lepas lahh tetiba aku jatoh chenta ngan dia . Wahh ! Macam couple plax dah . Aku mandi kan dia , bagi dia berjemur bawah matahari ala ala omputih suka buat tuh . Dan kadang kadang aku cakap ngan dia . Haa ! Korang jangan fikir aku sewel plax ye . Memang betul pun aku suka bual bual ngan bearbear gemok aku neh . Aku sayang giler ahh kat dia . Baru jeh tadi kakak aku boleh plax na berebut bearbear neh ngan aku . Saja jeh taw ! Dia kata sebenarnya abah beli untuk dia . Ewahh ewahh , sesedap oren jeh cakap macam tuh . Padahal abah beli dua taw teddy neh satu warna oren satu warna putih . Hahh ! Dah sah sah laa warna putih tuh akak aku punya kan . So , ta payah na sibuk curi bearbear gemok sayang aku neh . Dah setahun dia jadi peneman setia aku , dah setahun aku curahkan kasih sayang kat dia taw . Iloveyou bearbear gemok ! Hahh , tuh lahh cerita pasal bearbear gemok aku . Then , cik zunah kata kena tag kat 3 orang . Misi pencarian mangsa bermula . Yieehaa !


cik qiela
cik liyana
cik zilla

GiveAway Domain by KhaiZarien.com


Wahh . Lagi sekali entri contest ye . Dan contest neh disediakan oleh cik khaizarien . Contest kali neh telah ditag oleh cik atiqah . Maaf lahh lambat . Aku memang agak busy lahh minggu neh . Ditambah lagi dengan line tenet yang macam ala ala na underground dah tuh kan . 
Oke , memang dah rasa na gelak dulu neh . Dalam contest neh kan kena letak gambar kita yang paling sopan ala wanita melayu terakhir gitu . AHAH . Masalahnya ada ke gambar sopan cik leya neh ? Dah lahh tarikh tutup contest neh hari ini . Diulangi hari ini ye . 28.12.2010 jam 11.59pm . Hahh ! Kelam kabut aku g cari selongkar khazanah gambar aku dan gambar neh lahh yang aku rasa paling sopan sekali diantara gambar gambar aku yang lain . Ehee


Haa . sopan ta anak anak ? *please say yes
Aku rasa neh jelahh pun gambar yang aku pose ala sopan gitu . Yang lain ? Ehee , macam macam gaya . Kena tag kat lima orang neh . Sempat ke korag na buat eyy ? Hmm . Sory taw .


Blogger yang telah ditag , lajulaju buat entri neh taww . Tarikh tutup 28.12.2010 pukul 11.59pm neh . HEE .

contest aku dan kaca mata



Assalamualaikum . Wahh , sekarang jam lappy aku menandakan pukul 4.05am dan dengan jayanyer aku ta reti na tidur tidur lagi . Dan aku jugak ta rasa pening pun . So , aku pun decide na jawab balas segala tag yang bergunung tuh . Hailaa ! Maaf ye kawan kawan yang tag nama cik leya tuh . Baru sekarang ada masa na update . Dan aku sesangat suka lahh contest yang telah dibuat dengan jaya oleh encik hensem kita neh Encik Syafiq Rosli . Terima kasih kat cik ekin sebab tag saya ye . SUKA !

Dan sekarang aku na tunjuk plax gaya supermodel poyo aku berkaca mata . HEHE . Aku memang suka lahh kacamata segala neh . Lagi lagi lahh yang besar gedabak tuh . Ada style lahh . *erkk !perasan sorang sorang



Hahh ? Ada gaya model kaca mata ta ? Kott lahh naty korang ternampak kan muka aku terpampang kat mana mana iklan tengah bergaya sakan pakai kaca mata .
Oke . Habis dah . Terima kasih encik syafiq rosli buat contest neh . Ehhee . Lepas tuh kan kena tag kat dua orang taw . Jap eyy , nga fikir neh na tag sape . HEHE


cik ida zainal
cik anna fauzi

jalan ria suka hati | a date with MEREKA .

Salam ukhuwah . Wahh , aku rasa macam baik jeh bila guna word ukhuwah tuh . HEHE . Dan sekarang neh baru lahh mood untuk menaip dah singgah . Dan sekarang neh baru aku rasa lega lepas ta diganggu oleh makhluk perosak alam .*tipu jeh tader perosak segala lahh .
Oke , dan sekarang baru aku sedar yang aku neh suka cakap bukan bukan yang kadang kadang aku sendiri pun ta faham apa yang aku na sampaikan . Dan sekarang aku na menaip tentang dua hari aku yang mana aku dengan rela hati mencutikan mata dan jari jemari dari papan keyboard dan dari muka screen lappy . Hahh ! Amek kau . Sebegitu panjang aku menaip hancur segala dah bahasa aku buat jadi tunggang langgang . Mungkin sebab kepala aku tengah pening atau mungkin perut aku lapar ? Oh , segalanya mungkin ye di sini .
Yelah yelah , jari sudah mula ingin menaip . Ehehh , naty kalau aku terus merapu kerapu kang mau berjela jela entri aku kali neh . Mau jejak ke lantai naty plax . Haru ! HAHA
Jumaat lepas , ta sangka plax aku family pak tam aku datang . Wahh ! Teruja kott sebab dah hampir setahun lebih ta jumpa dorang . Anak pak tam aku tu lahh yang aku panggil cik cemerlang tuh . Giler ahh . Nama jeh sepupu tapi dekat dua tahun ta ketemu . Biasalahh masing masing sibuk kan dengan urusan diri . Dan sabtu tuh aku memang dah plan na kua jejalan ngan akak aku . So aku ajak lahh sepupu aku yang dua orang tuh . Thaqiyah najihah dan Farah najwa . HAHA . Padan muka , dua orang adik beliau kena tinggal . Yela lelaki kan , sibuk jeh na ikot . Girl's day out oke ! *bajet giler ahh . Lagi pun bagus jugak aku ajak dorang sebab na ajar dorang naek tren . Ehehh , dorang baru jeh seminggu pindah putrajaya . So , agak baru lahh kan kalau na jalan jalan sekitar kota yang penuh pancaroba neh . Eicehh . Ta bole bla lahh statement aku . Pagi tuh , pak tam aku bermurah hati taw na bagi duit sopink kat aku . Wahh . Thanks pak tam . *sayang lebih

  
Cik leya bersama cik cemerlang . Muka happy jeh na pergi mengabiskan duit lahh kata kan . Memang nga kaya raya lahh wawa time neh . Pergi sana sinijumpa pacek macek semua bagi kertas bernilai tuh taw . 


Seperti biasa bila aku dah bajet artis kan . Sure lahh na bergambar sana sini dulu . Neh depan rumah nenek aku . Rumah aku ngan nenek aku sedepa jeh . HAHA . Ye ye jeh kata na gerak awal lahh apa lahh . Sekali na jejak tengah hari jugak baru jalan . Yelah , gi singgah umah pak uda aku yang jauhnya jalan kaki pun boleh sampai taw . 


Makan lahh dulu kan . Dah orang jemput . Spagheti goreng dan ubi rebus sambal tumis . Yummy ! Lagipun cik leya neh memang ta reti na tolak kalau orang suruh makan . HAHA . Oke haper , aku ngaku taw . Aku memang suka makan pun . Lalala ~ diam lahh kau . Hehh !




Cehh , aku kan suka berlagak cik photographer . Dorang pun suka posing bangga . Tadaa , dah sampai ktm sungai buloh .




Ala , christmas tree yang neh kecik jeh . Ta puas ahh . Yelahh , kat kl sentral kan gaya giler kott dia na buat besar besar kat situ kan . HAHA





 Salah satu gambar yang aku suka . Sebab nampak macam cantik plax . Tataw lahh kan kat mata orang lain .




Kakak aku suruh aku snap gambar dia kat situ sebab dia kata ala ala dia nga cuti kat china . Sengal uhh kakak aku neh. China lahh sangat .






Siyes ! Aku rasa tersangat comel giloss ahh time neh . Betul ta ? Betul ta kawan kawan ? HAHA




Aku rasa aku macam nampak pendek uhh dalam gambar neh . Haa , korang jangan plax kata aku neh kurang inci . Aku tinggi oke sebenarnya . *percaya jelahh kata kata aku








Thanks wawa ! Belanja kitorang hari tuh . (:




Cehh ! kakak ngan jiha bajet ala ala model lahh plax kat tengah public tuh . Ahaa . *aku jeles senanye . Apakan daya , aku mampu jadi photographer dorang jeh . Sedih sedih . AHHA
Memang sehari suntuk jalan jalan makan makan shopping shopping . Dah lahh time christmas kan , manusia memang macam semut hurung gula dah aku tengok . Ramai yang amat . Mula mula menapak kat plaza sg wang , dah puas jalan jalan , pergi pavilion plax . Kau giler aku na sopink kat situ ? Tunggu ah aku kawen ngan anak datuk naty ta pun dengan mana mana tan sri*dream on baru aku sopink tahap riban riban kat pavi . Jejak pavi pun sebab na amek gambar jeh pun . HAHA . Bila lahh aku na dapat dslr neh ? Ada sape sape na bagi free ta kat aku ? Memang aku sayang giloss lahh orang tersebut . *macam ada jeh . Lepas puas gambar gambar segala , kitorang gi times square . Memang ramai ta terkata ahh . Na jalan pun payah . Sampai ke malam ahh sopink sopink . Dan aku decide tanak balik rumah pun , *macam jahat plax .
Haihh ! Korang jangan fikir lain . Aku ngan akak aku gi putrajaya plax , tidur rumah pak tam aku . Kang kalau aku na balik sg buloh macam dah lewat sesangat plax . Memang penat giler ahh . Naik tren jelahh sepanjang hari . Esok pun balik rumah naik tren jugak . Dan pergi plax teman mak sopink barang dapur . Wahh , kaki aku sakit yang teramat tahu . Na dekat pukul lima jugak baru jejak rumah ahad tuh . Dan memang aku terus lepak jelah bersama bearbear gemok sayang .




 Hahh ! Na jugak tempel muka cik leya lagi . Biasalahh ini kan blog aku . Sure lahh banyak gambar aku kan . Apa ? Kau ta suka ? Ta kisah pun . HAHA . Masa neh kat depan rumah pak tam aku . Pak tam aku duduk kat kuaters cikgu kat sekolah sultan alam shah tuh . Dia cikgu apa ekk ? Hal ehwal murid ta silap aku . Dia giler garang ohh . Lain bebenar ngan mak tam aku yang superduper baik dan penuh kasih sayang tuh time ajar budak budak . HEHE . Dan rumah dia memang dekat giler ngan alamanda . Jalan kaki jeh dah sampai . Senang ahh na gi lepak tengok movie kan . Hehh ! Ta saba na menjejak lagi kat rumah pak tam . Dekat jeh pun . Bila bila aku na lari rumah dah ada port dha . HAHA *sewel jap

December 27, 2010

3 hari macam 3 tahun !

Assalammualaikum . Wahh ! Rindu giler ahh na menaip panjang panjang merapu meraban kat cik blog sayang aku neh . Hadoi ! Siyes rasa macam bertahun giler ta update padahal baru 3 hari jeh un aku ta online . Neh semua gara gara teruja na mengosongkan purse dan membakar lemak lemak sebab berjalan ke sana sini sampai ta reti na balik rumah . HAHA . Dan kaki pun sakit sakit lagi sampai sekarang tahu . Tapi taper sakit sakit pun aku happy jeh sebab dapat apa yang aku na . Sebab dapat spent time dengan mereka yang tersayang tuh semua . HEHE . Siyes memang penat sangat lahh . Naty eyy malam neh kott aku na cerita wonderful time aku bersama mereka tuh . Wahh ! Ta saba . 
Dan aku na cakap jugak kat sape sape yang drop by kat blog aku neh , sory ye cik leya ta gi terjah rumah korang . Naty ada masa sure aku menapak punya lahh . Maaf kalian . Haa , lagi satu sebelum aku lupa lahh , maklumlahh kengkadang penyakit lupa aku neh suka jiwa dia jeh na menyerang sesuka hati ta bagi notis amaran segala . Haihh ! Blogger blogger yang tag aku tuh , insyaAllah naty aku buat entri pasal benda tuh semua eyy . Sekarang macam tader masa sesangat . Busy oh . Maklumlahh artis kan , memang lahh sibuk manjang . *geli anak mata


Apa motif aku letak gamba neh ? Ahaa , saja jeh na tempel muka . Aku kan ala ala gila glam gitu . HAHA
Konon konon lahh neh muka penat . Tapi memang betul pun aku penat sangat dah masa neh . Rasa na tidur jeh dah . Hehh !

December 25, 2010

award untuk encik follower ke 100 !

Assalamualaikum .. Kalau ta jawab dosa , kalau jawab sayangg . *ala ala bajet blogger faymes cik maria elena . Maaf ye cik maria elena pinjam tagline awak neh . HEHE . Saja jeh menggatal tangan na tulis . Menggatal tangan ye , bukan nama tempat menggatal kat sabah tuh oke ! 
Sebenarnya main point aku buat entri neh memang khas ditujukan buat pacek macek bolats aku *followers lahh . Siyes ! Aku rasa terharu sangat taw bila korang ringan jari jemari klik jadi follower aku . Masa fisrt time buat blog neh pun ta pernah sangka langsung langsung pun yang akan ada orang follow , ta pernah sangka langsung langsung pun yang akan ada orang baca . *sob sob , menangis pilu
Dan aku selaku cik blog yang superduper comel lagi bolats neh kan na bagi award special lahh *drumroll kat encik follower yang ke 100


 Yeahh ! Pacek bolats neh walaupun aku rasa dia ta seberapa bolats lahh pun , bolats tuh aku jelahh kott HAHA dikenali sebagai encik nubmohdtahir kan ? Ta salah kan saya tulis nama awak neh ? Hai encik nub . Terima kasih sebab jadi follower saya . Masa first time masuk blog awak , wahh ! Kemaen lagu berdentum otak awak letak kat blog awak . Lagu cradle of filth ea tuh ?  Eicecehh , aku neh pun , mentang mentang lahh beliau bertitle encik , berawak saya plax !*sengih malu merah pipi
HAHA . Bagi pacek macek bolats yang lain , bukan aku ta sayang korang plax . Naty lahh , aku buat superduper special untuk korang . Korang tunggu taw . Dan sekali lagi terima kasih sebab jadi follower superduperleya neh walaupun entri aku ta segempak blogger lain , walaupun blog aku ta sehebad blogger lain , walaupun kata kata aku ta sevogue blogger lain tapi korang tetap jugak follow blog si bolats cerita neh . Saranghae ! (:

Rasa bangga ke bila tunjuk jari tuh ?

Oh , sayang .. engkaulahh jejaka idaman . lalalalaala~
Hehh ! Apa gaya pagi pagi buta camni aku tersampuk nak nyanyi lagu jejaka idaman tuh ? Tuh lahh , bila dah pepagi buta macam neh lahh pun ta reti reti na tidur kan , bila pepagi buta macam neh lahh masih na mengadap lappy kan , mana lahh otak tuh ta masuk gaya ke hutan rimba komanwel tuh haa . Haihh ! Betul lahh cik nurliyana neh dah masuk category online addicts . HAHA
Sudah sudah , kang aku merapu ntah haper haper kang , kemana lahh cerita asal aku na cakap neh kan . Tader lahh aku bukan apa , tetiba jeh dua tiga hari empat hari neh kan , otak aku neh asyik berpusing berfikir jeh pasal tajuk aku tuh .

Haa , Neh lahh dia yang aku na cakap tuh . Macam yang dah terang terang ada kat gambar tuh kan . Boleh plax cik kitty neh pun  riak bangga na buat gaya jari tengah tuh . Memang sah terus ta comel dah aku tengok . Korang perasan ta yang zaman sekarang neh kalau boleh anak anak muda , aku ta cakap korang lahh , ada lahh kan segelintir tuh bila pose amek gambar jeh mesti na buat gaya jari tengah tuh . Kau apahal ? Lagi lagi lahh kalau terang terang  beliau seorang islam dan seorang melayu . Aku rasa tersangat lahh kurang diajar manusia manusia tersebut . Apa kau rasa bangga bila buat gaya macam tuh ? Apa kau rasa hebad bila tunjuk jari tuh ? Apa kau fikir taiko bila angkat jari tengah tuh ?
Mungkin ada lahh naty yang kata aku neh kuno lahh haper lahh kan . Tapi aku tetap dengan pendirian aku , aku tetap ta suka manusia yang amek gambar pastuh galak gedik tunjuk jari tengah tuh . Lagi lagi lahh kalau seorang yang memang sejak azali bergelar perempuan . MasyaAllah , ta fikir ke yang orang rasa jengkel meluat bila tengok kau buat gaya macam tuh . Macam ta reti na beradab langsung kan . Lepas tuh , bole plax kau na upload sana sini kat ruangan maya neh . Satu dunia tahu . Buat malu kaum jelahh . Kenapa na ikut sangat cara omputih tuh ? Omputih tuh semua gaya hidup dia ta sama dengan kita orang timur . Yang penuh adat , yang baik budi pekerti . Bukan ke lagi manis kalau kau na bergambar tuh ta payah na pose gaya macam tuh . Banyak lagi gaya lain kau boleh buat daripada kau bangga na angkat jari tengah kau tuh . Haihh ! Masalah negara betul lahh .
Macam hari tuh , masa akak aku tengah tengok gambar kawan dia kat fesbuk , lepas tuh ada lahh satu gambar neh yang mana encik boipren sayang dia dengan riak muka bangga amek gambar sambil tunjuk jari tengah tuh *sekadar contoh oke . Hadoi ! Kalau aku lahh kan , memang sah lahh ta masuk dah category suami mithali . *maaf sape sape yang terasa 
Dan aku pun tanak lahh cari encik boipren ke encik scandal ke encik suami ke yang suka sesangat lahh bila amek gambar buat pose macam tuh . Macam haramm kau tahu . Aku sebagai perempuan kan , terus terang cakap lahh aku geli tengok lelaki yang buat macam tuh . Sebab , aku rasa diorang neh macam perasan bagus jeh . *maaf lagi sekali .
Cuba lahh kau tanya kat pacek google tuh , sure berlambak lahh naty kau jumpa gambar mereka mereka yang terang muka melayu amek gambar pose macam tuh . Hai , apalah na jadi dunia zaman sekarang kan . Ye , aku ta lahh kata aku neh baek sangat . Tapi sekurang kurangnya jangan lahh buat benda yang naty orang dewasa akan label kamu budak ta berapa na sopan . Aku sayang bangsa aku sendiri .So , apa yang aku na pesan sape sape yang suka pose macam tuh , cuba henti . Ta elok pun sebenarnya kalau orang nampak . Lagi lahh plax kau duduk kat negara Malaysia neh kan .  Maaf kalau apa yang aku luah neh bakal mengundang rasa ta senang hati kat manusia sekalian . (:

December 23, 2010

segmen jom berkenalan

Assalamualaikum dan selamat hari yang dah gelap . Hahh !? Apakah ? Suka suki jari jemari aku jeh na taip selamat hari yang dah gelap kan . Taper , biarkan . Seperti yang tertera kat title aku tuh kan , neh lahh dia na cakap pasal segmen jom berkenalan bersama cik leya bolats yang super comel ini . HAHA *cepat angguk ramai ramai
Oke , aku buat benda neh pun sebab telah ditag dengan hormatnya oleh cik ekin sayang aku tuh . Menurut entri cik ekin tuh dia jumpa segmen ala ala mari mengenal diri neh kat belog encik loqman hakim neh haa .


Dan sekarang bermula lahh sesi jom berkenalan bersama tuan punya belog yang bukan lagi pelajar sekolah ini . Cehh ! Haru . Ahaha .

Apakah status aku ?
Wahh wahh , suka na tahu status aku neh . Aku neh single jeh haa . Tader encik boipren segala dalam hidup aku . Encik scandal ada lahh kott . Opss ! So , sape na masuk line ? Cepat cepat beratur amek borang dulu ye . Terima kasih *eiiyeww , geli nyahh ! Dan , aku sesangat suka kata aku ngah tunggu sultan brunei lahh , zimbabwe lahh , bosnia herzegovina lahh masuk minang aku . Geli ta ? geli ta ? HAHA . Ye , kengkadang kepala aku neh mereng sikit . *sikit jeh

Cerita tentang diri aku yang comel neh ?
 Oke , kalau korang na taw aku neh adalah seorang yang sangat comel *kau percaya jelahh .
HAHA . Dan aku jugak anak bongsu dalam family aku neh , dah laa adik beradik pun dua orang jeh . Sebab tuh lahh kengkadang aku neh childish kott . Manja manja gitu . Yeke ? Sekarang aku dah jadi bekas pelajar sekolah sebab baru jeh pun tamat STPM dengan jayanya masa date birthday aku iaitu 15 disember ritu . Wahh , sampai hati korang ta wish . *gaya touching ! wekk .
Dan aku jugak bakal bergelar seorang pekerja bermula 1 jan 2011 naty as a promoter kat department john master the store sungai buloh .

Bercerita tentang blog aku ..
Haa , neh lahh na bagitaww kat kamu kamu semua . Aku start blogging neh masa september tahun neh jugak . Ntah kenapa masa tuh aku rasa sangat teruja na buat blog . Mungkin sebab aku suka mengarut merapu kott . HEHE . Selama neh aku dok ushar blog blog orang yang faymes tahap ta ingat tuh . Dan aku pun mula lahh buat blog , cerita tentang hari hari aku yang suka duka indah permai neh , cerita tentang apa yang aku rasa , pendapat aku . Lagi , apa apa jelah yang aku rasa na taip yang terlintas kat kepala aku neh . Kebanyakkan entri aku pun memang semua berkisar tentang hidup aku , bukan aku tanak cerita pasal apa apa yang berunsur ilmiah segala . Tapi , maklumlahh , kalau na buat entri macam tuh kena lahh banyak buat research , sumber sumber semua kena tepat kan . Kang kalau aku buat , ada lahh jugak kott gaya ke laut naty entri aku tuh . HEHE . Dah ta pasal pasal korang dapat ajaran sesat dari cik leya comel neh .

Pandangan aku tentang dunia blog
Bagi aku dunia blog neh tersangat sangat lahh best kalau kau ta salahguna lahh . Dengan blog lahh kau boleh dapat segala macam informasi , kau boleh belajar benda baru , kau boleh dapat ramai kawan , kau boleh share segala macam benda . Tapi yang part ta best nyer kalau ada yang guna medium blog neh untuk buat cerita ta betul , aib kan orang lahh . Pape pun terpulang lahh kat orang tersebut na mewarnai dunia blog neh camne .

Nasihat untuk mereka yang baru na berblogging
Aku tanak cakap banyak , just na kata kalau korang teringin na buat blog , korang kena setting niat korang tuh betul betul . Apa kau na merapu pun jangan lahh sampai nampak kau tuh rendah sangat . Kau faham kan ? Dan kalau boleh tulis kat blog neh jangan lahh na singkatan segala macam korang tulis mesej tuh . Orang na baca pun kadang kadang ta faham . Dan korang try lahh buat entri yang bagi manfaat kat orang lain *cehh , gaya aku macam dah jadi blogger hebad lahh . 

Keunikan yang ada kat blog aku 
Aku rasa yang unik nya blog aku neh kan , mungkin cara aku mengeksperesikan kata kata aku kott . Maksud aku cara penulisan aku lahh . Yeke ? ntah itu apa yang aku rasa lahh kan . HEE

Sampai bila na tulis blog ? Impian dalam dunia blog ?
Aku akan tulis blog sampai bila bila selagi nyawa dikandung badan . Cehhwahh ! Selagi aku terdaya na gerak jari jemari , selagi aku bernafas di mukabumi , selagi ada line internet , selagi tuh lahh aku akan tetap tulis blog .
Impian aku plax kan , aku harap sesangat lahh yang aku dapat jadi blogger faymes macam hanis zalikha tuh sampai masuk paper lagi . HEHE Tinggi jugak impian aku neh . Aku jugak harap satu hari naty aku dapat jumpa semua followers aku tuh . Mesti seronok kan bila jumpa blogger semua depan mata sendiri . 

Dah tuh apa lagi , kena lahh tag kat blogger lain plax kan . Haa , neh nama nama blogger hebad kat dunia blog neh .

congrats ! dia seorang cemerlang .

Alhamdulillah . Aku tumpang rasa bangga lahh bila sepupu sayang aku yang sorang tuh dapat keputusan yang memang cemerlang lahh kan dalam PMR dia . 8 A's kau . Memang aku dah boleh agak lahh sebab dia neh memang masuk kategory budak budak genius . Walaupun dia nampak macam biasa biasa jeh , coolio habis lahh . Tapi otak da boom ! Hehh .


Congrats nur farah najwa hassim . (: . Sory amek foto wawa neh ta mintak izin . HEHE . Taper kan ? Kita kan sepupu . Rindu giler na jumpa awak taw . Hee . Memang ta hairan lahh pun kalau dia dapat 8A sebab 1 family dia memang pandai pun . Adik beradik semua tiptop ahh . Lagi lagi kalau masuk bab math neh . Buat question math macam makan kacang goreng jeh taww . Mungkin sebab mak dorang cikgu math kott . Dan aku suka cara mak dorang tuh yang merangkap mak tam aku . Kalau ajar orang memang penuh lahh dengan kasih sayang . Sure kau ta kan rasa ta suka kat mak tam aku neh . Dan aku jugak na cakap thanks sesangat kat mak tam aku , sebab dia lahh yang banyak bagi kata semangat kat aku biar aku berubah . Dan dia jugak lahh orang yang paling happy bila aku decide na pakai tudung . Dia jugak lahh orang yang sesangat marah dalam sayang bila aku balik kampung dulu dengan rambut dah ta warna hitam . Oke ! Aku dah sedar , aku tader dah kaler kaler rambut sana sini . Dulu tuh jeh ala ala zaman ta sedar diri sikit . HAHA . Aku mengaku oke . Tapi biarlahh aku berubah tuh slow slow ye . InsyaAllah aku akan kekal dengan imej sekarang .
Oke ! Berbalik kat cte wawa neh . Hmm , dia neh kalau bab belajar memang lahh aku pun ta boleh lawan . Kengkadang aku rasa malu sebab masa dia kecik kecik dulu dia pernah kua statement yang dia neh jadikan aku idola dia . Sebab dia kata aku neh pandai . Dan dia na jadi macam aku . Haihh ! Tang mana lahh yang aku pandai tuh . Tadernyer dik ! Masa SPM aku dah goyang dah . Ntah mungkin sebab aku neh lalai dengan duniawi kott . Ye , aku sendiri pun sedih gak sebab aku sia sia kan jeh masa tuh . Tapi na buat camne masa tuh semua ta boleh na putar balik . Dan aku pun sedar yang kenapa lahh aku neh ta boleh na fikir , kenapa aku pilih jalan yang macam tuh kan . Hurmm . Taper . Aku akan ubah lahh diri aku neh apa apa yang patut . 
Wawa , akak sure SPM naty pun wawa boleh dapat straight 10 A's punya . Eyh , tapi tataw lahh kott wawa na add subject pape kan . Kott lahh na amek bahasa jawa ke kan . HEHE . Selamat selamat jaya untuk farahnajwahassim . (:

December 22, 2010

yeayy ! my first part time job . (:

Holla . Selamat berbahagia kepada semua followers tershenta . Saranghae ! HEHE . Wah wahh . Title ala ala na gempak jeh bajet cakap omputih . Padahal merapu meraban melayu jeh pun .
Yes ! Giler suka lagi teruja lahh kan bila cik leya neh dapat kerja . Yela , mana tak nyer , ta pernah pernah sepanjang 9 belas tahun aku hidup kat bumi Malaysia yang indah permai neh aku kerja taww . Selama neh dok tergolek golek mengabeskan masa kat rumah jelah pun . Mengadap muka mak , abah , akak dan baby aku jeh . Eyh , salah plax . Aku mana pernah ada baby . Baby kucing lahh . Korang neh , jangan fikir aku dah dapat title ibu mithali plax . HEHE
Semangat pepagi selasa tuh aku bangun sebab dah plan na cari kerja ngan cik ekin . Lepas siap siap buat kerja rumah segala , maklumlahh aku neh kan anak yang rajin *uwekk , muntah kayak aku pun siap lahh g bus stop berhampiran rumah aku tuh . Agak sejam lahh aku tunggu driver bus merangkap pakwe angkat cik ekin tuh . Haihh ! Yela , orang tader lesen neh kan , gerak mana mana pakai public transport jeh ahh . Senang ! Ta gitu kamu kamu . 
Bila jeh dah sampai the store yang memang dah jadi port lepak budak budak area tempat tinggal aku tuh kan , laju laju aku gi food court . Kesian cik ekin hampir setengah jam tunggu cik leya comel neh kan , kan ? Maaf lerr ye . Pakwe angkat kau tuh yang buat hal . Aku ta bersalah . *sambil kelip kelip mata
Oke , dan bersama sama lahh aku berjalan mencari kerja . Dan lepas aku tanya tanya akak kat situ ada kerja kosong ta , ehem ehem . Lastly , sorang akak yang comel tuh suh aku pergi kat site john master . Yuhuu ! Jumpa lahh plax kak lin yang memang kepala giler , dia yang incharge kerja kerja neh . Interview segala , isi borang sana sini . Teruja you !
Na taw ta , aku dapat kerja as a promoter jeh pun , aku buat part time . Kat site john master uhh .


Terima kasih ye bagi aku peluang kerja neh . Banyak jugak barang na kena beli neh . Time kerja naty aku kena pakai baju putih berkolar , lengan pendek plax tuh , inner dia ta bagi pakai , tapi kalau na pakai sweater kena yang warna putih jeh . Kaler lain jangan harap kau na menggedik pakai oke . Dah aku kena g cari benda benda neh semua . Dah lahh aku memang ta pernah nye na ada sweater putih , warna warna lain ada lahh . Haihh ! taper taper , neh lahh dia , na kerja sangat kan . Dan kena pakai tudung putih , shawl ta bole ? Warghh . Aku mana reti pakai tudung bawal tuh . Kena start belaja uhh . Berkorban sikit . Ikut rules dia semua ye cik leya .
Lepas siap di interview semua , apa lagi nak tunggu kan . Aku ngan cik ekin beserta cik intan pergi plax menapak kat suria box . Itu tanda , karaoke time ! HAHA . Tapi rasa ta cukup jeh sebab 2 jam jeh pun . Lagu pun ta abes aku na melalak . Ta puas kott . suka betul aku mengabeskan duit kan . Hobi ! 
Ta saba neh , januari neh aku dah start kerja . Waa , ta bole lahh aku na menggalakkan diri online lagi dah . Ehee . Selamat bekerja untuk aku dan mereka mereka yang bekerja . (:

December 21, 2010

jamuan akhir sebagai pelajar sekolah .

Alhamdulillah . Finally dapat jugak cik leya online setelah mencuba sebanyak hampir lapan ratus lapan puluh lapan kali . *tipu jeh
Haa , neh semua gara gara penggunaan Mr berukband yang lambat tahap dewa lahh neh . Saja jeh taw ta bagi aku online . Hari hari aku jaga kau dengan penuh kaseh sayang , tiap tiap bulan abah aku bagi kau duit sara diri . Sampai hati kau , wahai Mr berukband dengan jaya lembap lambat kan . Haishh !
Alhamdulillah , sekali lagi . Dah habis dah pun jamuan tingkatan 6 smkbg petang tadi . Wahh , giler teruja taww aku na pergi . Walaupun keadaan diri ta berapa na sehad tapi aku tetap berjaya memaneskan muka lagi mencomelkan diri di kala petang tadi . Dan ini jelahh pun jamuan aku yang terakhir as a school student . Lepas neh tader dah . Semua dah membawa hala tuju kemana mana dah kan . Menunggu result STPM yang mana bakal mencorakkan masa depan aku tuh . Fuhh , sampai jeh kat kelab saujana tuh , aku dah nampak dah budak budak lower punya lahh sibuk urus tuh urus ini . yelahh , dorang pun yang kena incharge hal jamuan segala neh . Dah siap daftar semua . Macam biasa amek nombor cabutan bertuah dan dapat ribbon clip haper ntah . Aku pun duduk lahh tunggu macek chenta hati aku yang giler lambat ta sampai sampai . 


Kau tengok lahh tuh . Orang lain sibuk clip ribbon tuh kat tudung lahh , baju lahh . Aku sorang jeh pun yang mengover gi letak kat kepala . Yup ! Aku suka lain dari yang lain . Memang sampai ke sudah aku biar jeh ribbon tuh kat kepala aku . Comel kan ? Cepat cakap aku comel , kalau ta aku merajuk ngan korang . HAHA


Dan , sampai pun macek macek chenta hati aku . Elehh , semua bajet muka comel kan . Tapi memang betul pun haper kami kami neh cute . Maaf lahh , aku pun tataw nape aku suka sesangat menggelar diri aku comel . Tapi taper , orang kata kalau banyak banyak kali kita cakap sesuatu benda tuh kan , ia jadi kenyataan . cik sue jeh tader kat sini . Dia kat terengganu tuh haa , holiday sakan ngan family dia .


Lambat sesangat lahh plax na tunggu emcee neh bercakap potpet potpet . Suka jiwa jeh aku bergambar sana sini . Aktiviti wajib lahh bagi seorang insan bergelar cik leya bolats . Tag meja pun jadi mangsa prop aku na bergambar .
 Layan jelahh foto foto model of da year kat bawah neh eyy . Jari aku ta larat na menaip sangat .



Foodies ! Boleh lahh buat kenyang perut kau . Tapi aku ta leh makan banyak banyak . eyh ! Aku bukan diet oke . Ta main lahh diet diet neh . Aku happy jeh dengan diri aku . Aku ta leh makan banyak sebab lepas tuh sure aku muntah . Ta suka lahh bila ta sehad macam neh . Apa na makan pun rasa ta best jeh .


Tetiba aku macam rasa amar neh hensem plax . Haihh. Dan boleh plax amar kata kat aku , bukan ke amar neh hensem hari hari ? Cehh , na jugakk . Tapi dalam gambar asal amar buat muka cmtuh ?


sweet kan ? Aku ngan cik intan .


Ahaa . Aku suka tengok dzoule neh . Dia shemart jeh wohh . Dik , dating jom ? HAHA


Biasalahh , artis kan . Tengah makan pun ada orang na amek gambar . *geli pankreas


Cik leya diapit dua gadis pink lagi . Dua dua neh budak lower . Kiri tuh nama dia mina ta silap aku , kanan plax , panggil jue jeh . Suara dia sedap ahh . Suka dengar beliau nyanyi .




Alalala . Berfoto manja saja kitorang neh . Sampai emcee pun kena panggil kitorang sebab dah na start game . Ahaa ! Ta boleh bla lahh , yela kitorang jeh pun yang menggedik berfoto sana sini , budak lain tuh stick jelahh pun kat meja dorang . Haihh !


Cik leya memang bolats . Sahih ! Ahh , peduli apa aku . Biaq pi lahh orang na kata apa . HEHE . Saja jeh na tayang si puding tuh . Dapat gift neh sebab menang game face to face . Hebad ahh ! Korang taw ta game face to face tuh camne ? Korang kena ada partner . Dan partner aku ialah cik intan yang sweet tadi tuh . Semangat volunteer na main game neh . Dan bila korang dah ada partner tuh kan , dah siap semua naek atas stage . Emcee pun cakap lahh face to face lahh , leg to leg lahh , back to back , hand to hand . Ikut suka dia ahh na bagi apa pun kan . Then , bila dia cakap face to face atau yang lain tuh kena sepantas lajulaju dekat kan muka aku ngan muka intan tuh . Lawak ahh . Sampai intan banyak kali lahh kiss kiss pipi gebu aku . Orang suruh muka jeh . HAHA . Melampau ! saja jeh kan na kiss kiss budak comel neh .
Sekian . Aku na sambung tido dah . Esok pepagi na kua ngan cik ekin , na cari kerja . Korang , doakan aku dapat kerja eyy . (:
Thanks !

December 20, 2010

bunga telur VS cupcakes


Trengtengg..trengtengg..tengg.. Huishh ! Ada kerja giler ke kott aku kawen na ada iring music kawen cam omputih tuh ke kann . Memang kena lempang bertubi tubi ngan abah tershenta lahh . Confirm ! HAHA . Eyh , sebentar ye anak anak . You all jangan salah faham plax . Aku belum kawen lagi lahh . Single mingle aje neh taww . Na kawen hapernyerr ? Bukan setakat calon , encik boipren pun aku tader taww . Wahh ! Gaya macam promote diri jeh neh ?-____- HAHA . Tuh lahh aku bukan saja tanak ada boipren neh , tapi aku dok tunggu sultan zimbabwe tuh haa . Asal lahh ta masuk minang aku neh ? Penat dah i tunggu neh . HAHA *gatalgedikss
Biasalahh pepagi buta yang sungguh syahdu dan kesejukan menusuk tulang kuat aku neh memang lahh otak aku ala ala na masuk bawah tanah sikit . Melalut merapu tertonggeng terbalik . Oke ! Abaikan abaikan segala kata tokok tambah yang agak haru tuh ye .
Bunga telur vs cupcakes ? Apakah ? Laa , neh lahh yang rajin jarijemari halus lagi runcing aku na menaip . Ntah kenapa lahh tetiba kepala otak aku neh terfikir pasal bunga telur segala tuh . Ish ! Korang jangan fikir aku gatal na kawen plax . Tader maknanyer . Aku muda belia lagi , belajar pun ta abes , makan pakai pun mak abah tanggung lagi kan . Mungkin sebab sekarang neh cuti sekolah yang mana memang teramat sibuk sibuk lahh bila time cuti sekolah jeh mesti punya lahh kenduri sana kenduri sini . Tuh , kat mailbox dapur aku tuh . Berlambak aje kad jemputan kawen sana sini dari segala ceruk tempat . Kau cakap jeh na kaler apa , fesyen apa . Berbagai lahh ! Dan bila jeh mak abah aku balik jemputan tuh kan , mesti lahh ada bawak balik barang kudapkudapan ke , bunga telur ke , cupcakes ke gula gula ke , potpuri ke . Haa , tuh ta masuk kalau sedara mara kau yang buat majlis kan . Aku confirm lahh mesti ada punya bonjrot yang korang bawak balik . Korang taw ke bonjrot tuh haper ? Hahh ?! Tataw , aishh . Pi lajulaju tanya mak ayah korang . Ta pun tuk nenek opah wan korang . HEHE


Dan selalu mesti ada lahh jugak dapat telur orang kawen macam neh kan . Tempat letak telur pun sekarang tader dah na pakai kotak cam zaman dulu dulu tuh . Sekarang advance dah , ada yang letak dalam bakul ta kira lahh rotan ke besi ke berkerawang awan larat bagai ke . Aku suka jeh kalau orang kawen tuh bagi telur rebus daripada benda lain . Sebab aku sesangat suka makan telur rebus . Tapi telur rebus orang kawen jelahh . Telur rebus biasa tuh aku ta makan . Korang perasan ta telur rebus orang kawen neh sedap . Rasa nikmat jeh makan dari telur rebus biasa . Mak aku kata , tuh sebab berkat orang kawen . Yelah , membina masjid kan . Tuh pasal lahh telur orang kawen neh sedap . Na na plax yang ala ala masak ta berapa na masak tuh . Cantik jeh kuning dia . Kena plax letak kicap cap haper haper jela yang korang suka . Memang syok lahh . Aku ingat lagi , ntah time bila ntah . Aku terhilang ingatan sekejap . Aku pernah jeh berebut telur orang kawen neh ngan mak aku . HAHA . Lawak doe ! Telur tuh dah laa sebutir jeh kan , mula mula aku kata tanak bila jeh mak aku dah kupas semua , menggatal plax dah mulut aku neh na . Wahh , kemaen aku lagi taw . Tapi aku makan half jelahh . Tader aku makan semuanyer , aku kan anak yang baik *cehh , ye ye jeh . Half lagi tuh aku bagi mak aku . Aku pernah buat eksperimen taw *bajet ala ala einstein sebentar masa sepupu aku kawen dulu , banyak lahh lebih telur rebus dia tuh . Bawak lahh balik sorang sikit . Then , try lahh letak kat luar jeh ta letak dalam frigde pun . Kau tahu , dekat 10 hari taw telur rebus tuh tahan , ta busuk pun . Cuba kau buat kat telur rebus biasa yang kau boleh rebus bila bila tuh jeh . Haremm .. Baru 2 hari kau letak kat luar memang confirm lahh dah busuk ta boleh makan dah .

Tadaa . Tapi sekarang neh aku tengok trend orang kawen dah berubah . Ramai dah yang ta bagi telur rebus time walimatul urus dorang kan . Taw lahh zaman dah berubah , dunia dah maju . Dan sekarang telur rebus tuh dah diganti dengan cupcake lahh , muffin lahh . Kalau boleh segala cake bentuk comel comel lahh dorang na bagi . Memang lahh aku giler cupcake tapi kan aku senanyer ta suka kalau orang kawen neh bagi cupcake untuk guest dia . Sebab bagi aku telur rebus tuh lagi ada value dia . Abah aku cakap , telur rebus tuh bukan saja saja jeh orang bagi time kenduri kawen tuh . Telur rebus tuh simbolik . Simbol untuk mendapatkan zuriat , meramaikan lagi umat Muhammad S.A.W. kat muka bumi neh . Sebab tuh lahh kenduri kawen dari dulu lagi bagi telur rebus neh kat tetamu jemputan dia . Haa , lebih kurang camtuh lahh abah aku cakap .


Dan itu ta masuk lagi yang sekarang orang lebih suka bagi gula gula ta pun dalam kata lain jajan . Tapi aku ta nafikan ada jugak yang bagi gula gula dan bunga telur sekali kan . Itu mungkin bajet dia lebih lahh . Aku rasa ramai orang yang buat majlis kawen sekarang bagi gula gula sebab senang . Mudah kan ? Ta payah na tunggu rebus telur , kang kes lain plax bila salah jaga api , terganas masukkan telur lagi , ada telur telur yang pecah plax . Sebab sekarang dah ta macam zaman dulu , dah ta macam kat kampung kampung . Yang mana bila ada kenduri kendara orang kampung jiran setempat berkumpul rewang sama sama . Masak sama sama . Sekarang apa apa jeh , dah ada khidmat katering . Yang sekepala 8hengget lahh 10hengget lahh . Cuma sedia duit jeh . Dan sebab orang sekarang semua sibuk dengan hal diri masing masing . Dah kurang na bercampur buat rewang macam kat kampung kampung tuh . Dan ada jugak kampung pun dah tader sistem macam tuh . Semua pakai katering . Even , abah aku pun cakap kalau akak aku kawen naty , pakai katering jeh ta payah penat penat na masak sendiri , rewang segala . Tapi aku lagi suka suasana kenduri yang macam tuh . Yang ada rewang semua tuh . Seronok !


Cantik plax aku tengok bunga telur pattern macam neh . Wahh ! Terfikir gak kott aku kawen naty na bagi tetamu semua bunga telur macam neh . Haa , Aku kawen naty aku na bagi telur rebus jugak . Aku tanak bagi gula gula tuh semua . Sebab aku tanak warisan neh hilang . Aku tanak naty zaman akan datang orang lupa terus untuk bagi telur rebus time kenduri kawen . Naty semua sibuk bangga bagi cupcake , gula gula , keropok masa kenduri kawen . Aku tanak macam tuh . 


Kenapa aku letak gambar neh ? Motif ? HAHA . Tengah rancak google sana sini . Jumpa cupcake neh haa . Comel ! Buat hantaran pun lawa neh . HAHA . Sah lahh otak aku dah ada wayar putus mana mana neh sampai dah fikir hal hantaran segala . HAHA . Tapi kalau aku dapat cupcake camni kan . Aku na makan rasa sayang jeh . Comel sangat . Kalau korang pun mesti agak na makan tanak makan kan .