TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

February 15, 2011

free show : kat jejantas pun bolehhhhhhhh !

Neh lahh dia budak budak zaman sekarang . Aku tataw ahh apa na jadi . Aku tataw ahh camne na cakap . Oke ! Aku taw aku pun bukan ahh baek sesangat nak tegur tegur orang neh . Aku sedar diri aku sape . Tapi benda yang jadi siang tadi memang siyes lahh aku cakap aku ta boleh lupa lahh .
Ye , satu dunia tahu yang 14 februari tuh valentine day jadah haram apa ntah kan . Dan sebagai seorang islam kau patut tahu haram kau sambut benda tuh . Aku malas na hurai panjang lebar sebab banyak dah media sana sini cerita pasal kisah valentine neh . Kau pergi google jeh ahh kan .
Na tahu sebab apa aku buat title macam tuh ? Sebab memang kes neh betul betul jadi kat jejantas . Memang haru lahh sampai aku sendiri pun masih terkejut ta tahu na kata apa sampai terkedu terkesima kau tahu . Hahh ! Hambek kau . Aku tataw lahh kot pasangan tersebut sedang enak meraikan valentine atau dah memang biasa buat perangai hareemmm macam tuh . Panas bhai !
Memang dah jadi aktiviti wajib aku ahh hari hari guna jejantas tuh na pergi kat bus stop seberang jalan tuh . Tadernye aku maen pakai lintas lintas neh . Kang mati katak kat tengah jalan raya sia sia jeh hidup aku . Baek  aku guna kemudahan yang ada kan . Dah memang tuh pun yang betul kan . Dan aku sesangat lahh ta sangka dengan apa yang aku nampak siang tadi . Siyes ! Aku terkejut . Elok jeh ahh aku mendaki tangga jejantas tuh cam biasa kan sambil menikmati angin petang . Sekali pandangan aku enak jeh dirosakkan pasangan muda yang elok bertenggek atas motor . Haihh ! Geli ahh aku na cerita . Walaupun aku neh rabun tapi aku masih nampak lagi ahh korang buat apa . Dah lahh melayu plax tuh . Boleh plax kau maen kissing kissing lovebite segala kat jejantas siang siang hari macam tuh . Astaghfirullah !
Ye , orang tengah syok kan mana na perasan orang lalu kat jejantas yang dah jadi port kau buat dosa kat situ . Sekali si perempuan tuh perasan aku lalu , tahu plax cepat cepat tarik tangan jantan hingusan tuh . Ntah tadi dok merayap kat mana aku tataw ahh . Ta berani aku na cakap . Aku terkedu . Pandangan tajam aku bagi kat dorang tapi mulut aku ta bersuara plax . Kaku apa ntah aku tataw kenapa . Yang aku malu sebab dorang tuh melayu , belasan lagi kott . Aku rasa ada lahh dalam limabelas enambelas lagi umur dia . Haihh ! Dunia dunia . Kenapa lahh senang sangat . Lama lahh jugak aku tunggu bus ta sampai sampai , dan lama tuh jugak lahh  lebah jantan dan betina tuh menghisap madu kott . Ta lama tuh baru aku nampak motor tuh gerak na balik rumah lahh kott . Dan kat atas tengah tengah jejantas tuh dia turunkan 'bini' dia tuh . Hadoi ! Tuh , siap salam peluk cium segala dulu babe ! Dah gaya macam laki bini jeh dah . Bila jantan hingusan tuh lalu depan bus stop taw plax na tarik wizer*betul ke eja wizer neh ke wiser ?apa apa lahh janji boleh sebut* helmet dia tuh . Apahal ? Malu kalau aku tengok muka kau ? Ada otak taknak guna betul betul . Sebelum aku membebel keluar segala lava bes lava asid segala baek aku blaa . 
Sekian .

4 comments:

  1. biasalah..dunia sekrng nie,..mereka hanya tahu keseronokan..tengok sembilan bulan lagi, paa yg akan terjadi..

    ReplyDelete
  2. hmm . sedih sangat tengok benda macam neh . anak bangsa sendiri plax tuh .

    ReplyDelete
  3. knpa tak sound doe ? kena sebijik dr kau , mmg dorg taubat laa !

    ReplyDelete
  4. tuh lahh . kaku weh . sebab terkejut lahh kott tuh yang aku terdiam .

    ReplyDelete