TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

February 1, 2011

rasa rindu jeh kat dia .

Assalamualaikum dan pepagi . Pehh , memang rasa dah giler lama lahh kan aku ta update belog . Bukan belog neh jeh aku ta update . Memang sekarang aku dah ta jadi online addicts lagi dah . Aku dah start rasa malas na beronline sakan macam zaman dolu dolu . Cehh , padahal tader lahh lama dolu dolu sangat pun . Siyes neh , memang aku dah tader bukak fesbuk dah . Biaq pi lahh situ . Ceq malaih dah . HAHA . Neh pun aku terajin pepagi na online sebab , sebab . Sebab apa ye ? Ohh , kakak aku suruh . Yup , kakak sayang aku . Waa , *sheesh* asal aku rasa macam ada air bertakung kat ruang mata neh ? Hmm . 
Oke , aku rindu kakak aku sebenarnya . Apa ? Korang fikir bila baca title aku tuh aku rindu dekat someone somebody si encik abang sayang ke ? Hello tolong banyak , tader makna nya . Maklumlahh aku neh kan sedia ada cik single tegar . Wahh ! Giler ta bole bla perumpamaan aku tuh kan . Siyes neh aku memang rasa rindu sesangat kat akak aku sampai aku rasa na nangis jeh . Lagi lagi lahh aku tengok wall post aku tadi . Bila dia post camtuh , waaaaaaaa lagi haru siot . Memang haru lahh kan bila adik beradik dua orang jeh . Akak plax merantau belajar jaoh jaoh sampai ke utara tuh kenapa ?

Aku ingat lagi masa mula mula dia dapat tawaran U tuh . Aku baru jeh balik sekolah , sampai jeh rumah akak cakap dia dapat UUM . Korang na taw ta sampai na dekat dua jam aku nangis . Apa ? Korang ingat aku tipu ke ? Sumpah ini betul betul terjadi . Siyes ta siyes ta ayat aku ? KEH KEH . Betul lahh , aku nangis sebab aku paling rapat dengan dia , yela logik lahh aku rapat dengan dia kan kalau ta aku na rapat dengan sape lagi bukan aku ada akak abang lain pun . Sorang neh jelah pun . nasib aku ta jadi macam dalam cerita kassim selamat tuh kan nangis sampai berjam jam . Memang lepas tuh agak pedih lahh mata aku . HEHE . Walaupun sekarang akak dah masuk sem empat kan , tapi aku still rasa benda yang sama . Aku tetap rindu bagai na giler kat akak aku . 

Ketara kan aku lagi bulat dari kakak aku . AHAA . Yup , aku ngaku aku memang lagi chubby dari dia . Muka aku memang chubby ahh . Kakak aku suka cakap aku muka kobis . Sengal kan ! Sebab dia kata muka aku bulat macam sayur kobis tuh . Then , aku suka kata dia muka bawang sebab kalau dia senyum memang sebijik macam bawang holland tuh . Eheh , jahat kan aku ? Kalau dia ada kat rumah aku selalu gaduh dengan dia , benda kecik pun kitorang na bertekak . Sampai abah aku pun cakap bila kitorang gaduh , bising dah macam sepuluh orang anak . Tapi gaduh gaduh pun aku tetap sayang dia walau kekadang time angin kus kus aku datang aku cakap aku nyampah benci kat akak aku neh . Aku still cari dia na tidur sama sama lepas tengok cerita hantu sebab aku neh memang lahh giler penakut . Aku still call ngadu segala kat dia kalau apa apa jadi kat aku . Aku still nangis nangis kat dia kalau ada orang kacau aku . Tapi bila dia tader camni aku rasa sunyi ohh . Aku sorang jeh kat rumah . Na borak panjang panjang dengan mak abah aku pun , dorang penat kerja . Malam dah na rest kan . Ta kan aku na kacau plax . Bila malam malam sebelum tidur aku selalu rindu na borak dengan dia sebelum tidur . Hari hari ada keh cerita aku . Akak ta pernah jemu na dengar . Dia layan jeh apa aku cakap . Aku bebel cakap jeh banyak banyak sampai aku ta sedar akak aku dah tidur . Cehh ! Penat jeh selalu cakap sorang sorang .

Akak ta pernah pun berkira dengan aku . Dan aku pun selalu suka jeh suruh dia belanja itu belanja ini belikan itu belikan ini . AHAHA . Sape nak aku jadi adik korang ? Alaa , angkat lahh tangan ramai ramai . Yela , akak aku jenis pandai simpan duit bukan macam aku tahu na mengabiskan duit jeh . Biasa , dah jadi hobi . So , memandangkan poket dia lagi tebal dari aku kan apa salahnya aku mintak bantuan dia . Eicecehh , sangat kejam jugak rupanya aku neh . HEHE . Biarlahh , akak aku ta kesah pun . Lagipun aku sorang jeh kan adik dia . Malam tadi akak call aku , sumpah memang aku rasa na nangis jeh time tuh tapi aku tahan sebab aku tanak dia nangis sama . aku buat buat gelak jeh . Sedih wohh dengar suara dia . Rasa rindu sangat na peluk dia . Masa abah dengan mak anta dia balik kedah dulu aku ta ikut sebab aku kerja . Baru start kerja ta kan aku na mintak cuti plax kan . Sure company ta bagi lahh . Cuti raya cina neh pun dia ta balik , akak cakap bulan lima neh baru balik . Lamanyerrrrrr .. orang na akak . Adik na peluk akak . Aishh ! tengok , kan aku dah nangis . Isk3 ! Hmm .
Betul lahh orang cakap , bila ada kau ta suka buat bodoh jeh bila orang tuh tader dah jaoh dengan kau baru kau mula na ingat semua kan . Baru terasa yang dia amat berharga . Ehehh . Bila akak na balik neh ? Adik taw akak gi sana belajar tapi kan adik rindu kat akak . Ta sabarnyer na tunggu akak balik . Rindu nak abiskan air oren dia . Aku tersangat suka cilok air akak aku sebab aku malas na buat . HEHE . Rindu na suap akak sebab akak aku memang tersangat suka lahh plax kacau aku time aku makan , aihh . Rindu ahh kat cik ariffa nur izzah . Ta aci nama dia ada tiga patah perkataan aku dua jeh . Hehh ! Kalau ta nama aku pun ada tiga tapi malangnya abah aku plax tanak . Kalau ta kan nama aku nur alia nasuha . Mak aku na nama neh . Korang rasa sesuai ke dengan aku ?  Taper lahh aku dah jadi nur liyana dah pun . Oke lahh kan daripada tader nama langsung . Haihh ! Taper ahh tiga bulan jeh lagi na tunggu akak balik . Sabar jelah .
ILOVEYOU akak !

Post a Comment

0 orang sedang sengih comel: