TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

March 21, 2011

ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB CONTEST

Heyy korang . Tadi kan tengah jalan jalan tengok blog orang . Ehehh . Sekali terjumpa plax contest neh .
Dah siap baca segala content memang aku terasa terpanggil gila ahh nak join sekali . Best kott . 
Nama contest neh , eyh . Nak kena tulis lagi ke ? Dah terang terang kott ada kat tajuk entri neh . ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB CONTEST .
Taper taper aku kan rajin , aku suka type banyak banyak kali . HEHE .
Macam biasa lahh kena letak banner contest neh .

Oke . Done ! Kalau korang nak join korang klik jeh gambar neh oke . Tapi kena cepat taw sebab tarikh tutup contest neh sampai akhir mac 2011 jeh . (:
Well , macam biasa kena follow cik yuz neh . Yela , senang nak tahu segala update tentang contest neh ye dak ?
Ahahh ! Part paling best lahh bagi seorang bergelar cik leya . Neh nak tempel muka aku yang kononnya anggun lahh neh kan . Eicehh ! Aku anggun apa . Korang ye kan jela . Macam tak biasa . HEHE
Tadaa................

Neh lahh gambar yang aku pertandingkan . Tak cukup satu . Sekali tiga aku combine . Hambekk ! Aku kan memang sejak azali giler lensa . Ehehh . Maaf ye cik yuz . (:
Huishh . Yang neh memang lahh aku rasa dupdap dupdap nak type . Eicehh . Kemaen dupdap lahh sangat kan . Cik yuz ada bagi soalan taw .
Sejarah pembabitan aku dalam bertudung ?
Hmm , sebenarnya aku neh kira baru gak lahh dalam bertudung . Memang daripada kecik aku gi sekolah pun tak pakai tudung . Gi sekolah agama jeh tuh memang wajib lahh kan kau pakai tudung . Tapi masuk sekolah menengah memang harus lahh pakai tudung . Tapi kat luar aku still free hair lagi . Buat rambut sana sini . Macam macam experiment dah lahh yang aku jalankan kat kepala aku neh . Hishh . Teruk jugak aku neh . Hehh ! Sampai dah besar panjang lahh tak reti reti jugak nak pakai tudung . Sekali awal tahun 2009 baru aku betul betul bertudung . Kira lepas aku habis form 5 lahh . Masa tuh tetiba aku terpanggil untuk bertudung . Terus aku cakap kat mak aku . Mak aku kata , terpulang kat aku lahh kan . Kalau dah betul hati aku kata nak bertudung alhamdulillah . Kena ingat lepas neh jangan buat maen maen . Kejap pakai kejap tak . Mak aku taknak lahh anak dia neh jadi macam tuh . Ish ! Asal tetiba aku rasa sedih neh . Haihh ! Nak nangis plax dah aku cerita pasal sejarah aku bertudung neh . Sejak daripada tuh alhamdulillah aku still bertudung sampai sekarang . 
Kenapa aku bertudung ?
Bila dah besar dah tahu beza mana baek mana buruk . Aku terfikir gak lahh sampai bila aku nak free hair kan . Sampai bila aku nak buat macam macam gaya kat rambut aku neh . Tak kan lahh sampai aku dah kawen naty pun aku tak reti reti nak berhijab . Aku tak nak lahh anak aku ikut jejak aku . Nak plax memang big family aku semua bertudung . Even sepupu aku yang kecik tuh pun reti nak pakai tudung . Aku neh jeh yang tak reti reti . Dan dari situ aku mula sedar aku neh wajib bertudung . Tuntutan agama . Dan aku rasa lagi anggun dan cantik bila bertudung . Satu family aku pun suka bila aku bertudung . 
Huishh . Kemaen panjang explanation aku . Mentang mentang lahh cik yuz kata tader limit perkataan yang kena tulis . 
Sekarang kena tag kat tiga rakan yang lain .
Aku nak tag kat cikin , fatin , dan titirara .

4 comments:

  1. thnx yer sebab join...tungguuu.... :)

    ReplyDelete
  2. aiyarkkk ~ kne tag ler . hihihi .

    ReplyDelete
  3. @titirara ehee . saja tag cik titirara neh . buat lahh klu sempat . (:

    ReplyDelete