TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

March 11, 2011

mana hilangnya sifat belas kasihan , kasih sayang ?

Pagi pagi lahh dah meruntun hati aku . Pagi pagi lagi dah mengalir airmata aku . Yela mana tak nye , aku bukak facebook tadi . Dekat newsfeed ada satu video . Duhh . Sedih yang teramat . Aku tataw lahh apa kena ntah sawan putus urat mental saket otak kott perempuan tuh . Sampai hati dia bunuh anak kucing tuh . Anak kucing tuh tader kacau hidup dia pun . Aku dengan dia sama sama perempuan dan memang patut pun lahh perempuan neh penuh dengan sifat kasih sayang kan . Tapi dia , aku tataw lahh nak cakap . Violent giler tahap dewa . Boleh dia pukul anak kucing tuh sampai mati guna payung lepas tuh sedap plax dia pijak pijak perut anak kucing tuh . Aku ingat nak share kat sini tapi aku tak sanggup . Kalau korang sanggup nak tengok , yela kott korang pun belum tengok kan . Korang gi jeh search kat youtube . Tuh pun gaya aku tengok video tadi memang dah serupa macam aku tengok cerita hantu . Haihh ! Memang dasar mental . 
Sebelum neh ada jugak video pasal binatang segala neh . Korang pernah tengok tak video yang ada perempuan bunuh anak kucing tuh . Ala yang dia pijak pijak guna high heels tuh ? Tuh lagi lahh . Berjam jam aku nangis lepas tengok video tuh taw . Then , baru baru neh aku dapat lagi satu video , perempuan yang sama tak silap aku . Dia bunuh arnab plax . Guna high heels . Cara yang sama . Sedih sangat sangat . Kat rumah aku neh memang dah jadi tempat peliharaan kucing dah . Semua semua tuh aku sayang . Tidur pun dengan kucing . Bagi makan pun siap goreng ikan sekali asingkan tulang tulang ikan tuh taw . Tapi aku pelik betul lahh macam mana boleh ada manusia yang sanggup bunuh binatang dengan cara yang macam tuh . Dunia akhir zaman . Taper lahh , naty orang orang yang buat tuh dapat jugak balasan dia . Tak kat dunia , dekat akhirat naty . InsyaAllah .

2 comments:

  1. dah tgkkk,,,geram amat2,,,rse nk sepak die blik,,npe nth benci beno die dgn kucin tu,,padahal,,kucin tu x kaco die berak pon,,,hangin 1 bdn nie,,,

    ReplyDelete
  2. sama lahh . hihh . siyes lahh kalau jumpa budak tuh memang rasa na bagi terajah jeh . sakit hati sangat tgk dia buat macam tuh kan .

    ReplyDelete