TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

March 2, 2011

perempuan dan legging

Wahh . Alhamdulillah . Aku tengah kenyang sesangat neh . Almaklumlahh aku baru jeh lepas melantak dengan penuh sopan taw . Boleh aku memalam gini makan nasi berlaukkan asam pedas ikan mayung . Pehh ! Sedap woh . Bukan calang calang orang yang boleh nak makan time malam malam gini . Yela sibuk jaga badan lahh kan . Aku ? Tak payah . Buat seksa aku jeh . Dalam makan makan ikut suka pun berat aku turun dua kilo taw . Haa ! Kau ada ? KEH KEH . Aku nak gelak jahat sikit . Tapi memang siyes ahh aku banyak makan hari neh . Tuah 1 mac mungkin . Kau bayang kan ahh pepagi aku makan roti telur , tengahhari plax aku gi tapau nasi kat kedai anis seberang sana tuh , sedap woh . Otw nak gi kerja aku beli keropok lekor plax . Makan sorang plax . Sampai tempat kerja aku gi beli pizza kat king's plax . Duhh gila kenyang . Tadi makan nasi lagi . Sekarang tekak aku rasa nak makan chocolate plax . HEHE . Bolats bolats . (:
Haa . Kau tengok . Aku kalau dah cerita bab makan habis segala lari terus dari tajuk dah . Eyh , korang nak taw tak . Tadi kan kan . Masa aku tengah berangan dalam bus sambil nak tunggu sampai tempat kerja . Sekali benti ahh kat satu bus stop neh . Hadoi ! Nak plax aku dok depan . Memang nampak lahh sebijik sebijik muka manusia yang naek bus tuh kan , Sekali ada lahh seorang perempuan neh . Malu giler ahh aku nak tengok . Kau taw tak dress up dia camne ? Of cos ahh korang tataw bukan korang nampak aku yang nampak kan . Dia pakai tshirt dengan legging jeh weh . Kalau tshirt tuh labuh sampai peha ke lutut ke aku tak kesah ahh , Neh tshirt tuh gila pendek kau taw . Habis terserlah segala apa yang tak patut terserlah dan terpandang dek mata kasar neh . Kalau aku yang perempuan neh pun tengok macam pelik macam nak tengok lagi sekali macam tak percaya macam terkedu . Apa lagi kaum berlainan jantina dengan aku kan . Hishh ! What the what betul lahh perempuan tuh . Tak malu ke jalan keliling kota dengan gaya gitu . Mana dia letak kemaluan dia pun  aku tataw ., Opss ! Dulu , masa zaman jahiliah aku , aku ngaku ada jugak aku pakai legging tapi aku pakai dengan tshirt yang semua labuh labuh sampai paras lutut . Tak pun aku pakai dengan dress ke kan . Kira labuh tader ahh nampak segala lalala tuh semua . Hmm , aku pun tak paham ahh . Lagi lahh aku kerja kat shopping compleks . Hari hari mesti ada jelahh aku nampak yang memang tabiat dia ahh pakai legging dengan baju pendek pendek neh . Dah tuh memang muka melayu plax . Apa lahh dorang bangga kott pakai camtuh . Ada plax satu kes neh . Hari tuh sorang akak neh tengah jalan jalan cari baju asben dia mungkin . Dia dah lahh mengandung , pakai blouse ibu ibu ngandung tuh . dah lahh tak berapa nak labuh . Boleh pakai legging plax . Then , dia pakai tudung . Aishh ! Aku sebagai perempuan neh , siyes malu sesangat tengok bakal ibu pakai gaya gitu . Hope aku tak tersasar lahh ke jalan sebegitu rupa . InsyaAllah . Aku akan kekal dengan imej bertudung neh . selagi boleh aku akan try untuk jadi lebih baek mahu dari segi pakaian , akhlak semua lahh . (:

2 comments:

  1. GEGAR BLOG ANDA

    yang pasti...kita dengan cara kita simple dan bertudung, tutup aurat.alhamdullilah

    ReplyDelete
  2. hye . thanks kak ayu . (:
    yup yup . insyaAllah kekal sampai bila bila sampai akhir masa . (:

    ReplyDelete