TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

April 24, 2011

aku teringin nak belajar main gitar , kau ajarkan boleh ?

Ahahaha . Macam nak gelak jeh baca tajuk entri aku tuh . Tapi betul lahh wehh . Siyes aku teringin gila nak belajar main gitar . Aku pun tataw ahh apa seronok sangat yang sampai menarik hati dan perasaan aku neh nak sangat belajar main gitar . Sebab rasa cool mungkin . Hahaha . Geli jela weh . Aku suka tengok orang main gitar neh tak kira lahh lelaki ke perempuan sebab macam best . Lagi plax bila aku yang request mainkan lagu pape kan . Then , orang berkenaan best jeh petik main untuk aku . Lagi aku suka . Hehehe . 

Sebab tuh lahh aku nak belajar main . Tader lahh aku menyusahkan orang suruh main lagu pape untuk aku . Bila aku reti boleh aku main sendiri jeh . Cakap jeh nak lagu apa , on the spot aku boleh main sendiri kan . Buat buat hilang boring ke . Kott aku tengah tension ke kan boleh gak aku layan main gitar . Hehehe . setakat neh kalau aku nampak gitar memang tak lahh aku nak main kan . Yela tak reti . Habis paling rock pun lahh aku buat dengan gitar tuh , aku amek gambar . Hahaha . Keji doe . Biar lantak ahh . Peduli apa aku . Aku pun konon konon lahh kan posing dengan gitar tuh bajet aku reti main . Padahal bila petik bunyi dah macam haper ntah . Yela , aku bukan tahu menahu pun not segala apa neh . Apa lagi lahh cara nak pegang . Hehh ! Kat rumah aku neh pun harap jeh ada keyboard tapi bukan ada sesiapa reti main pun . Aku pun tak tahu kenapa abah aku hadiah kan keyboard tuh kat aku masa birthday aku yang ke duabelas , kalau aku tak silap lahh kan . Masa mula mula tuh ada lahh jugak aku main tekan tekan . Konon konon nak belajar sendiri . Cari , buat lagu kan . Tapi lama lama aku buat tak tahu jeh kat keyboard tuh . Dulu ada lahh gak aku dapat not lagu munajat cinta . Ala yang siapa nyanyi tuh eyy ? Once ke haper ntah nama dia . Aku tak ingat dah .

Hahh ! Memang satu lagu tuh jela yang aku reti main . Tuh pun tader lahh sampai habis satu lagu aku dapat cari sendiri not dia segala haper . Separuh lagu tuh jeh . Tuh pun aku kira dah habis bangga ahh kan . Hahaha . Yela , aku tak payah masuk kelas musik ke apa ke aku boleh cari sendiri kan . Mau aku tak bangga sekejap . Biasalahh masa tuh budak budak lagi . Eicehh , kira sekarang aku nak cakap aku dah besar lahh ? Eyh , memang aku dah besar pun cuma kengkdang tuh perangai macam budak budak tak cukup umur jeh . Anak bongsu lahh katakan . Perasan diri tuh kecik . Padahal ...... tettttttt ! Hahaha .

Agak agak bila lahh kott aku reti nak main gitar neh eyy ? Pehh ! Kalau aku nak belajar pun bukan aku ada gitar sendiri pun . Tader makna . Kott lahh tinggal angan angan jeh impian aku tuh . Hahaha . Taper lahh kalau aku tak reti main gitar naty aku nak cari husband yang pandai main gitar . Pehh , sweet doe . Naty aku suruh dia main lagu untuk aku . Eii ! Geli tak ? Hahaha

Haa . Kan aku dah kata , aku memang pandai bergaya lebih jela pun dengan gitar . Idak lahh tang nak mainnya pun . Hahaha . Yang neh aku pinjam gitar cousin aku jap nak berfoto poyo . Hahaha

Eicehh ! Bajet jeh lebih . Konon lahh neh aku pandai main . Hahaha . Semangat nak bergambar jeh lebih . Yang neh gitar siapa eyy ? Ohh , dah ingat dah . Sorang budak form 1 tuh punya . Masa neh aku tengah practice nak buat persembahan untuk jamuan sidang redaksi tak silap aku . 

8 comments:

  1. hehe..samelaaa.. na belajar main gitar..
    sye tau not lagu tnggal kngn ngn love story je.. tapiiiii plucking plak x reti .heee

    ReplyDelete
  2. senang je la main gitar ni.kenal kod penting asas dulu,praktis pelan2..boleh nya..

    entry terlatest,haha

    http://cintailmu89.blogspot.com/2011/04/saya-rela-digosipkankah3.html

    ReplyDelete
  3. babe , aku ada gitar . hak abg aku laa , bukan aku . hehe ~

    ReplyDelete
  4. @.izzatul.hazwani. ehee . oke lahh tuh . ada lahh jugak taw not segala kan . dari cik leya neh haa . haremmmm . Hahaha

    ReplyDelete
  5. @iz yeke ? alaa , tapi memang haper pun org tak faham uhh . tengok org yg reti main tuh sedap jeh . hee

    ReplyDelete
  6. @Cikin waa . abg kau eyy ? bukan abg kita ke ? Wakaka

    ReplyDelete
  7. hai leya... stlh bace entry kamu ni, rase mcm kite dua bnyk prsamaan...

    1st- sy juge teringin nak pndai men gtar
    2nd- sy memg nk ada gitar sendiri tpi tk beli2 pon..
    3rd- sy juga pernah posing ngan gitar dan orang ingat sy hebat main gitar..
    4th- sy pun anak bongsu..

    hmm.... ade lgi sbnrnye... tpi 4 ckup la... hehe

    ReplyDelete