TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

July 31, 2011

melangkah satu tapak lagi

Assalammualaikum . Hai cik blog . Maaf sebab mungkir janji kat awak lagi . Ahha . Hari tu kemaen semangat lagi kan aku cakap nak merapu meraban kat sini tiap tiap hari . Tapi nan hadooooooo . Hahaha .
Tapi disebabkan hari ni aku terasa tetiba terajin nak update kan , aku pun taip jela apa apa yang aku rasa . Tapi siyes ah aku rasa ayat aku ntah macam apa apa dah kan . Ahh ! Ada aku kesah ? Bukan blog kau pun . Hehh .
Nak tahu tak , even benda ni dah lama aku dapat tahu tapi baru hari ni tetiba rasa nak cerita kat sini . Syukur alhamdulillah . Aku dapat sambung belajar . Pehh . Memang rasa macam tak percaya je kalau mengenangkan pointer stpm aku yang ala ala tak berapa nak pijak tanah tu . Hahaha . Tapi ini yang orang kata rezeki yang orang kata nasib . Alhamdulillah . Aku dapat sambung kat UiTM kampus puncak alam . Pehh ! Bapak ah taknak jauh lagi lah kan dari rumah aku . Siap akak aku cakap . Dik , kalau aku masak nasi belum sempat lagi nasi aku tu masak dah boleh pergi patah balik rumah dari U kau . Ciss ! Kurang asam tak kurang gula kakak aku tu . Tak kuasa i taw . Hahaha

Kalau korang rasa korang hebakk kan cuba korang teka berapa jauh rumah aku dengan UiTM tu ? Haha . Takpe lah disebabkan aku baek dengan rela lah kan aku bagitahu korang . 5 kilometer je weh . Memang jauh gila nak mati lah kan sampai aku kena naek bot helikopter bagai baru sampai . Ahhaha . Tapi takpe ahh save budget . Kaya lah aku lepas ni . Tak payah susah susah nak fikir tambang balik rumah masa cuti sem nanti . Tak payah nak rindu bagai kat masakan mak aku . Aku nak balik rumah tiap tiap hari pun boleh weh . Untung lah kan . Ehekk . Aku dapat kos pengurusan majlis . Hahh , ada siapa siapa tak yang sama kos dengan aku ni  ? Cuba cerita sikit dengan aku nanti aku belajar pasal apa ? Ehehh . 

Tapi oke lah memang dah ditakdirkan aku dapat UiTM puncak alam tu . Memang taknak bagi aku dok jauh dengan parents aku kot . Hahaha . Tipu lah kalau aku cakap tak happy , mesti lah happy kan cuma tu lah tak berapa nak rasa excited sangat lah kan sebab dekat gila . Rasa macam tak adventure plax . Haha . Dah lah budak form 6 batch aku takde sorang pun yang dapat kat puncak alam tu . UiTM lain ada lah . Takpe takpe , kita cari kawan baru . Hidup baru , pengalaman baru kan ? Hehehe . Dan tahniah untuk kawan kawan aku yang dapat sambung belajar . Ternyata usaha kita selama ni berbaloi kan . (:

Post a Comment

0 orang sedang sengih comel: