TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

August 27, 2011

Pehh ! Aku buat kuih raya . Yeayy !!

Woohoo ! Serius weh aku memang dah memanjang asyik rasa teruja je sekarang ni . Hahaha . Sikit sikit nak teruja taw . Ntah haper angin yang datang pun sumpah aku tak tahu doe . Tapi takpe lah bila aku teruja aku rasa bahagia . Bila aku bahagia aku rasa nak senyum sentiasa . Cehhwah . Cun tak ayat aku ? Okayy okayy . Aku tahu aku kuat perasan . Fine fine . Hahaha  +______+

Eyh , kau orang nak tahu tak ? Ahh ! Kalau taknak tahu pun takpe . Aku tak kisah . Yang penting aku still nak cerita jugak . Peduli haper aku kan . Serius wohh ! Aku buat kuih raya tahun ni . Trengtengteng . Yela , mana aku tak teruja gila tahap cipan terbang pulak kan . Mana pernah dek umur aku nak buat kuih raya . Ni first time ni aku buat kuih raya . Harus lah aku teruja sampai senyum lebar lebar macam model tengah photoshoot bagai tu kan . Hahaha . Kalau kau orang dari kecik kecik dah galak tolong mak kau orang buat kuih raya main tepung uli uli bagai . Aku ? Yang ado . Hahaha . Dah duapuluh tahun hidup kat muka bumi ni haa baru la aku merasa nak buat kuih raya taw . Selama ni takde maknanya nak buat kuih raya bagai ni . Mak aku main order beli beli je . Masa aku kecik kecik dulu time still duduk johor ada lah jugak mak aku buat kuih raya . Tapi takde lah aku nak tolong nya . Aku kecik lagi masa tu . Budak hingusan lagi okayy . Yang aku tahu nak main je . Lalala ~

Nak tengok tak kuih raya aku ? Taknak ? Takpe . Aku nak tunjuk jugak . Aku kan terlebih teruja kan . Lantak kau orang lah nak cakap aku apa pun . Makk tak kisah nyahh ! Hahaha .


Haa . Cun tak kuih raya aku ? Serius sedap taw . Rugi ahh kalau kau orang tak makan . Ni aku buat sendiri , dengan penuh kaseh sayang lagi . Memang kau rasa disayangi jela lepas makan biskut yang aku buat ni *ye ye aku tipu je part kau rasa disayangi tu tapi kalau kau betul terasa kaseh sayang tu , untunglah kan* Hahaha .
Aku bajet nak buat biskut ala ala famous amos lah ni . Ala , yang sekilo lapanplohhengget tu . Tapi aku tahu lah , peymes ames tu punya lagi sedap lah kan . Takde lah pulak aku nak perasan macam biskut raya aku ni yang paling hebakk di antara benua gitu . Aku dapat resipi biskut ni pun dari cousin aku . Aku pun try ah buat untuk raya ni kan . Haa , naseb baek jadi uolls . Kalau tak penat je aku teruja kan . Hehh .

Ohh , kakak aku pun sibuk jugak nak buat kuih raya . Masing masing teruja haper ntah kemaen galak lagi nak buat kuih raya tahun ni . Sebelum ni tak pernah pernah pun nak sentuh oven tu . Tercongok je kat dapur tu haa . Kesian kat kau kan . Tapi kita orang dah guna kau raya ni . Kau suka tak encik oven ? Hahaha . Senget ! Tapi kan , biskut yang kakak aku buat ni serius  bulat bulat macam tuan dia . Hahaha *evil laugh*
Jom ramai ramai tengok biskut hasil air tangan kakak aku yang sangat jelita tu . Eyh , tak tipu taw . Kakak aku memang jelita lagi meletop . Hehe .


Aku tak tahu lah kenapa . Tapi bila biskut dia dah masak . Aku tengok lama lama aku rasa macam biskut dia ni gedik je . Hahaha . -_______________-
Aku pun tak tahu kenapa aku nak kata biskut kakak aku ni gedik tapi serius aku rasa biskut dia ni gedik . Hehehe . Kurang asam je kan dapat adik macam aku . Tapi takpe naseb baek kakak aku dah faham bebenor perangai adik dia ni macam mana . Hee . Ini baru dua jenis . Ahad ni kita orang nak buat lagi dua jenis tak silap aku lah . Tengok lah macam mana . Dan tadi aku rajin sangat lah pulak . Aku siap buat dadih mangga lagi . Kau nak ? Meh datang rumah aku . Aku bagi free je . Hehehe .

Okayy babai . Aku nak tidur sambil menunggu kekasih pujaan hati muncul di dalam mimpiku *eiiiyeuwww . serius ayat geli macam nak mintak pelempang je kan* Lalala ~ 

p/s : yeayy ! Petang tadi aku dberjaya jugak beli baju kurung pink . Ingat nak beli jubah tapi takde pulak warna berkenan di hati . Ohh . dan baju kurung aku tu bukan fully pink . ada purple sikit . Nak purple jugak . Hambekkk ! Haha .

1 comment:

  1. Sejak bila kau suka pink weyh ? Takpa , aku support kau ! Hahaha .

    ReplyDelete