TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

January 21, 2011

na senyum dalam tidur boleh ?

Hadoi ! Bermasalah betul lahh aku neh . Tuh lahh memang payah lahh kan bila dah seharian semalam aku tidur . Memang giler lama ahh aku tidur ta reti na bangun . Elok dah bangun pagi , sedap jiwa plax aku tidur balik . Dah elok bangun mandi tolong tolong mak sekadar mana mana yang ringan dek tangan neh boleh plax petang tuh aku tidur dengan jayanya . Sungguh ! Memang rasa heaven jelahh kan bila dapat tidur . Nak plax aku cuti semalam . Dah lahh lepas neh harapan jeh na dapat cuti . Sale raya cina dah start kott . Giler penat lahh naty . Kalau company ta bagi angpau mau aku sue dorang sampai lebam . HAHA . Sebenarnya kan kann aku kann . Eii ! Apa neh gaya gedik plax aku cakap sampai na ber kan kan segala . Erk ! Geli anak tekak i taw . Sebenarnya aku bahagia giler kott sampai rasa na senyum manjang jeh dah neh . Sebab sebab sebabb kan aku dah jumpa balik kawan kawan lama aku masa zaman aku sekolah kat johor dulu . Yeahh ! Uishh , memang giler suka ahh . Mana tak nye setelah sekian lama terpisah *sila baca dengan nada sedih oke bertahun tahun ta jumpa ta bersua muka , tadi aku jumpa dorang balik ! Oke , aku masih dalam mood teruja . Rasa macam worth jugak lahh aku ta reti reti na tidur sampai sekarang . Berbaloi jugak lahh aku gi search nama mereka kat fesbuk tadi . Sebelum neh aku bagai na rak taip nama dorang ta jumpa pun . Sian aku taw . Sekali tadi aku try type nama kawan aku yang memang aku rapat lahh jugak masa kecik kecik dulu . Seri shahira . Yes ! Finally , jumpa pun . Terus lahh aku add kan . Lepas tuh aku gi cari plax yang lain lain kat friends dia . HEHE . Suka makk nokks ! Adalah jumpa lima enam orang . Lajulaju aku klik add as friend . Hehh ! Kalau ta , memang harapan lahh aku na add add orang neh . 
Tapi kan , dalam aku senyum lebar sekarang neh ada gak aku rasa sedih kott . Yela , mana ta sedih aku tengok info rata rata dah fly study sana sini serata ceruk dunia . Wahh ! Aku ? Masih menetap kat Malaysia neh jeh haa . Tadi bila azzan approved aku siap cakap lagi sebab aku dia ta pernah dapat no satu . Oke ! Aku bukan na bangga atau apa , tapi kira dulu aku agak agak top student ahh . Time exam jeh mesti aku sapu no satu tuh . Segala subjek pun selalu highest mark . Tapi bila dah pindah kat selangor neh kan siyes ahh aku memang jatuh giler . Lagi lagi bila umur pun dah cecah sekolah menengah . Bukan aku na salahkan parents aku sebab pindah sini . Ye , aku sendiri tahu aku yang salah sebab lalai dengan duniawi . Masa dok johor dulu memang aku jadi budak nerd abis lahh kat situ . Baik penuh suci murni jeh kata kata aku taw . Yela , lebih tepat lagi aku boleh cakap culture shock lahh . Lagi senang na faham kan ? Tuh yang SPM aku pun ke mana . Tapi , ta guna pun aku na nyesal sekarang . Dah berlalu kott . Kekadang ada jugak lahh aku rasa sedih kenapalahh aku sia sia kan masa aku , kenapalahh aku ta guna otak aku betul betul kenapalahh aku ta stick ke jalan yang benar . Oke ! Aku tahu semua neh ada hikmahnya kan , DIA bukan saja saja bagi aku jalani kehidupan macam neh . DIA na uji aku . Alhamdulillah aku masih bernafas di bumi DIA .
Tapi still jugak ada rasa jeles dengan kawan lama aku kat johor tuh yang dah pi study kat tanah arab tuh . Haru ! Sedih dalam gembira jeh tengok gambar dia tadi . Seronoknyaa ...
Taper lahh rezeki masing masing kan . Nway aku bersyukur dengan apa yang aku ada sekarang . Aku redha dengan jalan yang aku lalui sekarang . (^_^)

happy birthday intan farhana . sayang ! (:

Sekarang dah pagi . Sekarang dah 1.33am kalau ikut jam kat lappy aku . Sekarang aku rasa ngantuk tapi tanak tidur . Sekarang aku terasa sangat na update blog . Sekarang aku rasa teruja sebab apa apa jela . Dan sekarang aku rasa macam na nangis jeh . Tapi yang pasti bukan kerana na nangis terharu dengan title entri ini . Tapi na nangis sebab apa apa jela . Boleh ke ? 
Hari ini tepat jam duabelas tadi dah masuk hari baru kan . Duapuluh satu januari 2011 . Makanya , hari ini birthday macek sayang saya . (:
Lawa kan gambar neh . Oke , sila lahh kata lawa untuk gembirakan hati saya yang berduka lara ini . Sebab ? Sebab saya yang jadi photographer masa ini . Oke . Cukup untuk perkataan saya itu . Aku rasa janggal plax dah . 
HAPPY BIRTHDAY INTAN FARHANA , sayang ! 
Eyh , betul neh aku sayang kau taw . Kau jeh yang suka ta perasan kaseh sayang aku neh kan . Sob sob . *sambil buat muka kesian lap airmata

special to intan farhana :
1. Awak dah besar taw , sudah puluhan dan sudah tua dari saya .(:
2. Awak jangan lahh terlalu sensitif sangat taw . Saya sedih lahh kalau tengok awak nangis .
3. Saya harap awak terus jeh buat aksi aksi comel awak tuh . Saya suka tengok . Siyes ! Saya ta tipu .
4. Kita kawan sampai bila bila oke .
5. Saya na awak tahu yang saya sayang sangat kat awak walau kekadang saya sakitkan hati awak . (':

Sory sebab aku tade bagi present ke buat suprise party ke haper ke untuk kau . Tapi aku ta saba sangat na jumpa kau esok sebab aku ta saba na peluk kau dan nyanyi lagu birthday untuk kau . 
 Naty kita makan cake suap suap berfoto manja eyy . Saranghae ! 

January 20, 2011

aku dating dengan shah jaszle ?

Hye korunkkkkk ! Oke , na perasan ala ala cik epal kita tuh . Ta kan korang ta kenal kott blogger faymes neh ? Hadoi . Masalah ahh korang neh . Aku suka kott baca entri dia . Sempoi gila gila coolio habis ahh . HEHE 
Oke oke . Kali neh aku memang tanak merapu panjang panjang sampai ke dasar laut dalam dah . Straight to the point lahh kan , wahh ! Ta bole bla ahh . Siyes weh aku dating dengan shah jaszle tadi . Romantik gila ahh .  Sila jeles sesaper yang minat shah jaszle oke . Kau ta kenal ke ? Ala yang berlakon dalam cerita asmara kat tv3 tuh dulu . Cerita asmara tuh dah habis ke belum eyh ? Maaf lerr aku ta tengok cerita tuh sekadar memandang sepi kat iklan yang tersiar . Tuh aku tahu tuh encik shah jaszle yang dah ngedate dengan aku tadi tuh berlakon dalam cerita neh . HEE (:
Kalau korang ta kenal jugak kan , ish ! Ala yang sekarang tengah hangat berchenta ngan maria farida yang vogue tuh kau . Hahh ! Betul ke fakta aku neh ? Aku tataw , aku ikut paper jeh neh . Hehh !
 Oke , sesaper yang minat dengan shah jaszle tuh . Aku na kasi taw neh aku tipu korang jeh tadi . HAHA . Padan muka ! Mana ada aku dating dengan dia ahh . Aku terserempak dengan dia jeh tadi kat The store Sg Buloh tuh . Maklumlahh aku kan pekerja kat situ sekarang . 

Dirembat daripada encik google terchenta . (:
Boleh plax time aku rehat tadi terjumpa dia neh dengan sape aku tataw ahh . Na kata bodyguard , badan ta tough pun . HEHE . Kawan dia lahh kott . Aku tengah pusing pusing dengan diya na beli kudap kudapan sekali aku nampak dia kuar kedai kasut . Siyes ahh mula mula memang ta pasan lahh shah jaszle . Sekali dia dah jalan betul betul depan aku baru aku perasan . Ohh ! Shah jaszle yang berlakon dalam cerita asmara rupanya . 
Aku blaa jeh ahh , tadernya aku histeria bagai ke sampai na mintak mintak , abanggggggg na sainnnn . HEHE . Korang ta caya ke ? Aku cakap betul lahh neh siyes aku buat bodo jeh kalau ta memang confirm dah aku tepek muka aku dengan shah jaszle kat sini . Kalau Lee Min Ho ke Kim Hyun Joong ke yang aku jumpa tadi memang sure lahh aku teruja mintak otograp berfoto manja semua .  Lain jeh kott muka dia , kenapa ta sehensem kat dalam tv neh ? Sure shah jaszle neh tadi kuar ta pakai make up kan kan ? HAHA . Suka suki aku jeh cakap macam tuh . Ala , kat The Store tuh memang boleh terserempak dengan artis artis Malaysia neh kalau korang terperasan . Tahun lepas aku pernah gak terserempak dengan sorang pelakon neh . Tapi aku lupa ahh nama dia . Tapi yang dia neh memang hensem . Masa tuh dia siap jalan dengan awek dia lagi kott . Giler comel lahh awek dia . Padan lahh dengan dia yang hensem tuh . Lepas tuh kan time aku dah abis rehat , na gi punch kad masuk boleh plax aku dengan budak budak yang sekepala serehat dengan aku tadi nampak shah jaszle tuh lagi sekali . Kali neh kat kedai repair henpon plax . Dan ada jugak abang yang ta macam bodyguard tuh dengan dia . HAHA . Laa repair henpon kat sini jeh ke ? Yela , kat the store sg buloh tuh bukan ramai orang pun , so tader lahh kot paparazi ke waima mamarazi sekalipun na ikut si shah jaszle neh kan . HEHE . 

January 17, 2011

ayuh ! kembali ke sekolah .

Hahh . Gempak ta tajuk entri aku kali neh ? Sila lahh kata ye walaupun nampak macam ntah haper haper di penglihatan kamu yang terbaca . Cehh , aku tahu lahh blog aku ta gempak macam blogger yang tahap readers dorang dah cecah angka riban tuh . Aku ? tader maknanya . Haramm . Kalau ada pun reader yang tersalah klik lahh kott papan kekunci diorang kan termasuk tertengok belog huduh lagi ta mengebestkan neh . Wahh ! Mengebestkan ? Gila haru ahh pengimbuhan aku . Memang suka betul menghancurkan bahasa . Cikgu bm , cikgu bi salam maaf ye . Sure ahh cikgu geleng kepala jeh bila tengok bekas pelajar dia yang sorang neh .
Eyh , na bagitahu neh . Aku memang boleh dapat title pelajar harapan taw . *perasan sorang sorang
Yela , aku menjejak ke sekolah terchenta taw tadi . Erk ! Chenta ke ? Ada lahh sikit kott chenta kat pokok pokok kat sekolah tuh . HAHA
Memang awal lahh aku bangun , kalau ta lepas subuh mesti tidur balik . Teruk kan anak dara sorang neh . Ahh , kisah plax aku ? Lantak lahh .

Cehh , sibuk plax aku na bergambar foto sakan segala . Laa , kau ta tahu lagi ke ? Aku kan ratu lensa . HAHA . Neh aku berlatarbelakangkan kawasan sekolah . Sekolah aku tuh atas bukit . Giler lama lahh ta panjat bukit tuh . Dulu tiap tiap pagi abah aku hantar . Kitorang merempit jeh dah terus aku nampak bangunan sekolah . Tader na daki daki segala . Semput doe tadi .HAHA . Nampak sangat dah lama ta exercise . Memang lahh , kau tengok jelahh tuh , aku dah gemokk kan ? Eyh jap , aku pernah kurus ke ? HAHA +______+
Berjalan jalan sekitar sekolah . Wahh ! Dah rasa macam artis dah . Semua pelajar pandang pandang . Cehh ! Aku tahu lahh aku comel , pandang pandang plax . Teruja lahh tuh dengan kecomelan aku . Boleh ? Aku pergi sekolah neh pun sebab sesaja terasa na ikot cik ekin . Beliau na jumpa cikgu ayu . Dan na amek cgpa kokurikulum sekali . Dah alang alang tuh kan aku pun ikot ahh amek cgpa koko aku yang terhebat lagi tinggi sesangat lahh markah aku tuh . Wekk . HAHA

 Kau tengok . Tengok ! Tengok tuh , ternyata ekin besar . HAHA . Muka dia jeh penuh camera . Samapi muka aku pun separuh jeh . HAHA . Ekin , nenek aku kata ta baek marah marah . Naty ta awet muda . Sila percaya walaupun kenyataan nenek aku ta pernah cakap macam neh pun kat aku . (:


Ada lagi ? Comel ta aku ? Comel kan . Tapi tapi tapiiii kannn ada ke patut budak cashier tuh kata aku comel separuh jeh sebab aku budak part time . Dia kata kalau aku full time promoter baru aku comel full . Huhh ! Kurens asam keping punya hafiz .
Aku taw dia na kata aku comel sebenarnya tapi dia malu kan . HAHA . dah laa pakai stokin kaler pink . Aku yang termaktub perempuan neh pun ta pakai stokin kaler pink jambu jambu neh taw . Aww !
Lepas jumpa cikgu cikgu semua . Salam peluk cium . Ish , seploh orang cikgu jumpa seploh orang tanya buat apa sekarang . Kerja mana . Penat taw mulut aku na jawab . Lain kali aku buat notis besar besar ahh sebelum gi sekolah . Aku tulis , saya bekerja di gents department , the store . HAHA
Lepas tuh kan , aku gi pejabat sebab na amek sijil spm aku yang dah berkurun lama tersimpan kat pejabat tuh sebab aku ta reti reti na gi amek . Panjang plax ayat aku . Hehh ! Kerek uhh akak kerani tuh . Nasib lagi berumur dari aku kan . Hormat sikit kat dia . Memang senyum plastik jeh aku tadi ngadap muka dia taw .
 Otw na balik dah . Foto manja dulu oke . Ekin , kau na jadi model air kotak delite eyy ? Confirm bankrap company tuh naty . HEHE 




Best friend forever ! Biarlahh aku tulis panjang panjang . Kang aku buh bff jeh pendek sangat plax kan . Aku memang teruja na bagi setiap entri aku panjang panjang sampai cecah tanah . 
Oke , daa . Na pi tolong mak aku plax . Ngamuk kang mak aku tuh naty . (:

January 14, 2011

bila dah gatal ta sedar diri ! memang lahh .. hiihh !!

Hehh ! Memang sampai sekarang aku masih rasa marah membara jeh . Memang aku dah rasa macam na keluar aura super laser macam encik clark kent si superman jeh dah bila aku ingat balik benda neh . Biar padan muka si tua gatal tersebut . HAHA . Biar kena laser sampai tembus lubang segala kat badan tangan kaki dia . Haihh ! Apa ? Ye aku tahu aku neh pun maen tibai na hangin jeh kan tader intro segala . Maaf lahh . Tapi siyes kalau korang berdepan dengan aku sekarang memang sure ahh korang boleh tengok mata merah menyala aku ala ala naga na lawan dengan dinosour gitu ? Oke oke aku tipu . Hehh . Tader lahh sampai mata merah menyala segala . Cuma hati jeh yang masih panas membara . Grr ! Memang tengah superduper grr lahh sekarang neh . 

 Haa . Neh lahh aku na story mory . Apakah ? Kau fikir kau dah abis sekolah memang boleh ikut sedap jiwa suka jari jelahh na type bahasa ikut rasa kau ? Memang betul lahh cik leya dah agak kurens time macam neh kan . Oke ! Sekarang na cakap kaitan aku letak gambar ulat bulu yang unik lagi cantik neh . SubhanaAllah . Indah sungguh kan ciptaan Yang Maha Esa . Hmm . Kalau korang dah elok baca title post aku tuh kan , sekali korang tengok gambar neh plax , apa yang terlintas kat kepala korang semua ? Jawab lahh , aku suruh neh kan . Tanak jawab ke ? Taper ta kesah pun kalau kau jawab pun bukan aku dengar . HEHE . Macam sengal plax lahh kan aku neh . Ke aku memang sengal sebenarnya ? Ta mungkin ahh sebab aku rasa aku neh comel jeh mana reti na sengal segala neh . Ye , aku taw lahh aku neh memang suka perasan . Ada aku susah kan kau ke ? Oke , memang aku dah agak menyimpang jauh ke dasar lautan pasifik nun haa . Yelahh cuba korang fikir mana aku ta geram , mana aku ta membara , mana aku ta bengang , mana aku ta terkejut , mana aku ta terkedu ? Especially for girl lahh kan , apa kau rasa bila tetiba ada lelaki yang kau ta kenal yang bukan muhrim kau yang dengan selamba ria suka hati sesedap durian pegang pegang tangan kau ? Hiih ! Panas hati betul lahh bila ingat balik . 
Aku memang ta boleh terima rasa macam trauma taw sampai sekarang . Baru first time aku kerja dah jadi macam neh . Mana aku ta giler terkejut kan . Boleh plax masa rabu lepas sorang customer neh tanpa segan silu pegang genggam lengan aku . Na beli baju tuh buat jelah cara na beli baju . Heyy ! Dia fikir aku neh apa ? Kott ye pun dah gatal sangat dia ingat boleh sesuka jiwa jelahh na main pegang pegang orang . Memang ta padan dengan dah tua yang memang tahap umur dah layak aku panggil atok jeh . Ye , aku sure umur dia sebaya dengan atok aku . Dan yang paling ta boleh bla siap berkopiah bagai tapi masih na gatal kan . Apa ? Korang na kata dia ta sengaja ? Oke , kalau dia ta sengaja boleh ke dia siap na keluar dialog macam neh .

"Sedap lahh badan awak neh , sihat . Kalau buat korban neh pun sedap banyak isi ". 

Aku still ingat oke apa yang dia cakap kat aku . Memang lahh ta elok na buat tanggapan negatif kat orang kan . Tapi kalau dah cara macam tuh ta patut ke aku cakap encik berkopiah putih tuh gatal ? Aku salah ke ? Apa motif dia na cakap word KORBAN tuh kat aku ? Aku macam terasa double meaning jeh ayat dia tuh . Aku ingat lagi muka mata dia yang pandang aku dengan pegang lengan aku sambil cakap macam tuh . Aku memang terkedu masa tuh . Aku terdiam . Lajulaju aku tarik tangan aku . Aku takut . Budak part time dapper pun nampak masa tuh . Then , dia terus pergi kat aku . Dia pun terkejut encik berkopiah tuh selamba pegang tangan aku . Terkejut kau tahu ta ! 
Aku tahu memang akan ada yang cakap kenapa aku ta marah atau jerit tapi kalau tetiba benda macam tuh jadi kat korang mesti ada yang akan terdiam atau kita akan jadi panik tataw na buat apa . Aku jadi macam kaku ta reti na bersuara na marah orang tua tuh . Memang aku rasa menyesal kenapa tetiba mulut aku kaku ta bersuara masa tuh . Mungkin aku terkejut sampai tergamam sebab aku ta sangka tetiba akan ada yang buat macam tuh kat aku . Time rehat lunch aku cerita kat kawan aku . Sumpah masa tuh aku macam rasa na nangis sebab aku takut . Oke , mungkin akan ada segelintir yang kata itu benda biasa . Tapi bagi aku bukan benda biasa kalau seorang encik yang dah boleh berpangkat datuk kepada cucu cucu dengan selamba na pegang siap genggam tangan anak dara orang dan keluar dialog macam tuh . Kalau kena kat kau , apa kau rasa ? Kau suka ke kalau ada orang buat macam tuh kat kau ? Haihh ! Aku memang ta faham lahh bila ada golongan yang macam tuh . Aku bukan anti lelaki atau apa . Cuma aku rasa ta patut bila seorang lelaki buat macam tuh kat orang perempuan . Dan siap boleh buat dialog yang buat orang rasa lain , rasa lain macam dalam konteks makna ayat dia tuh . Oke , mungkin dia maksudkan perkara yang baik baik sahaja dengan dialog dia tapi kalau maksud sebenar dia lain daripada yang baik tuh macam mana ? Cuba korang fikir sendiri . 


Ada mata jaga pandangan , ada tangan jaga kelakuan . Sekian .

January 7, 2011

agak-agak boleh baik ke ta ?

Assalamualaikum . Bila mata ta boleh tidur , bila jari rasa na menaip , bila otak mencerna idea , memang lahh aku terasa macam ada benda jeh na tulis . Ntah kenapa pepagi neh aku macam teringat kat manusia tuh . Ntah kenapa pepagi neh aku macam terasa na taip pasal manusia tuh . Oke ! Tipu lahh kalau aku kata ta ingat langsung langsung kat dia kan . Kadang kadang aku fikir gak ada ke dia na ingat kat aku . Memang aku mengaku aku ada kata benci kat dia tapi ntah lahh aku sendiri pun ta faham dengan apa yang aku rasa . Bukan aku tanak baik dengan dia . Dan aku bersyukur sangat sebab dah baik dengan sorang tuh . Haihh . Macam susah plax aku na cakap pakai dia , orang tuh orang neh semua . Hmm .

Masa zaman bahagia riang ria . Tader konflik segala . Masa zaman suka gelak tawa yang rasa macam hidup neh senang dengan mereka berdua . Masa zaman sengih senyum bila orang semua panggil kami tiga serangkai . Tapi sekarang semua tuh dah berkubur pun . Siyes ahh kadang kadang aku rindu dengan dorang berdua tuh . Bukan senang aku na lupa kenangan kitorang . Bukan seminit dua aku boleh tinggal semua tuh . Bukan sehari dua aku boleh pura pura . Wajib ke aku mention nama dorang kat sini ? Agak agak ada ke sumber terdekat dorang baca apa yang aku tulis neh ? Then , dengan bangga diri selantang suara bagi taw kat dorang apa yang aku tulis neh ?

Bukan aku ta sayang dengan dua orang neh . Bukan aku benci ta suka sesangat kat dua orang neh . Bukan aku terus na tinggal buang dua orang neh . Ye , aku rindu na lepak golek golek gelak tawa suap suap foto manja dengan dua orang neh . Tapi , aku rasa dah macam benda tuh mustahil sesangat sekarang neh . Dulu , aku rasa macam dua orang neh lahh tempat aku na bergantung cerita berhabis masa . Aku sendiri pun tataw yang kitorang akan end friendship kitorang macam tuh . Aku sendiri pun ta sangka yang kitorang ta akan bertegur sapa walau sepatah haram macam tuh . Aku sendiri pun ta pernah terfikir langsung langsung yang kitorang akan jadi macam neh . Aku sendiri pun ta sangka kawan yang kita kenal selama bertahun tahun dan last boleh habis macam tuh jeh . Tipu lahh kalau aku kata aku ta nangis . Tipu lahh kalau aku kata aku rasa ta merana . Mungkin akan ada manusia yang gelak sindir bila baca benda neh . Oke ! Aku ta kisah , itu hak kau kan . Aku tader kuasa na tutup mulut orang . Aku dah naik muak dengar cakap cakap mulut orang yang asyik na letak aku kat dalam ruang bersalah tuh . Aku dah lali bila semua kata benda yang bukan aku buat . Aku dah biasa dengan kata kata tuh semua . Bila aku cakap kebenaran , kau fikir ada ke pendengaran yang mahu iyekan ? Ada mungkin tapi payah bukan ?


Kalau dulu pergi mana mana mesti muka bertiga neh jela . Kalau dulu na merayap walau keluar depan pintu kelas pun muka bertiga neh jela . Kalau dulu asal ada group work presentation apa apa sekali pun muka bertiga neh jela yang pasti akan satu group . Kalau dulu pergi mana mana function mesti muka bertiga neh jela akan pergi bersama . Memang rasa macam ta cukup kuota jeh kalau sorang jeh yang dapat pergi . Mesti sedaya upaya cari jalan biar muka betiga neh ada sekali . Aku ta pernah lupa semua tuh , aku ingat lagi yang muka bertiga neh jela yang berani na keluar sama sama even cikgu ta bagi . Then , bila semua tuh dah hilang terbang melayang , bukan sorang dua yang tanya aku , tanya itu tanya ini , yang rasa ta best bila tader lagi tiga serangkai . Bukan setakat budak budak sekolah yang tanya , cikgu cikgu jugak tanya . Hmm , sumpah masa tuh aku rasa na lari jauh pergi Somalia jeh dah . Na tinggal semua persoalan tuh , tanak bagi mereka mereka nampak muka tanya aku lagi . Bukan senang aku na cerita apa yang jadi antara kami bertiga . Aku sendiri pun macam tataw punca kami renggang ta berkata . Dan aku bukan na kata dia salah atau dia yang slah dan aku sahaja yang betul . Bukan . Aku pasti benda neh salah semuanya . Ketiga tiga sekali . Tapi masing masing ego , masing masing rasa betul kan ? Sebab tuh bond kita putus macam tuh jeh . Kalau lahh salah sorang antara korang berdua baca benda neh , aku na korang taw yang aku sebenarnya tapernah lupa kat korang . Mulut kata lain , hati kata lain .

Kau ingat senang ke aku na lupa kat T tuh ? Yang dulu dah ibarat adik beradik dengan aku . Yang dulu sekatil sepinggan dengan aku . Yang dulu selalu ada sebelah aku . Yang dulu selalu bagi text yang bisa buat aku tersenyum . Aku rindu na peluk dia . Aku rindu na borak dengan dia . Dia lahh yang paling close dengan aku dulu . Dengan dia jugak aku banyak cerita macam macam . Dan dia jugak banyak share cerita dengan aku .  Ingat senang ke aku na lupa time dia tidur rumah aku , kitorang buat macam macam sama sama . Susah . Masa mula mula dulu aku mengaku memang aku tersangat banyak menangis sebab dia . Aku sayang dia . Aku sayang T lebih dari aku sayang E tuh . Maaf E . Tapi sekarang lepas setahun lebih konflik antara kita , alhamdulillah aku dah baik dengan E . Sama sama dah minta maaf sama sama dah peluk cium semula . Dan hanya setakat tuh , bukan seperti dahulu . Hanya setakat kawan biasa yang biasa biasa sahaja kenal . Dengan T ? Aku tataw kenapa . Aku tataw bila aku boleh duduk bercakap semula dengan dia . Aku tahu yang dua dua na macam dulu tapi kita ego mungkin . Dan kita pun pernah cakap dulu , biarlahh macam neh . Kalau Allah dah tulis aku dengan T akan berkawan balik ada lahh . Kalau ta , tader lahh . Biarlahh macam neh . 




Tiga serangkai . Semua dah tahu yang kitorang bertiga kalau boleh na semua benda sama . Macam sebahagian gambar kat atas neh . Button yang sama , candy yang sama , fan yang sama . Beg , sandal dan jam pun sama . Tapi gambar tuh aku dah tader . Masa ada benda jadi antara tiga serangkai banyak foto foto manja kami bertiga aku dah delete . Cuma tinggal beberapa jeh yang terselamat yang aku masih simpan buat kenangan . Kalau dulu masa kat sekolah memang tiga serangkai jela yang suka ria jalan satu sekolah dengan bear button kat tepi kepala dan kipas di tangan . Aku ingat lagi jam ben 10 kitorang . Masa tuh aku ngan T jalan jalan kat petaling street . Nampak jam tuh dan beli sorang satu . Aku warna pink dan T warna kuning . E jeh yang tader sebab ta ikut kitorang keluar masa tuh . Dan masa birthday E , T bagi jam ben 10 tuh jugak as her birthday present . E warna putih . Bila jumpa cikgu kitorang suka tunjuk jam ben 10 dan kipas tuh sama sama . HAHA . Yela dah nama pun tiga serangkai . 

Aku ta kan lupa kenangan aku dan dia . Tunggu masa jeh .
Biarlahh slow slow . Bukan super girl 6 tader langsung suruh aku baik dengan dia . Cakap dengan dia tapi ntah lahh seakan aku ta punya lagi kekuatan untuk bicara dengan dia . Buat masa neh aku bahagia dengan super girl  . Tiga serangkai tetap jadi kenangan aku . Tetap hidup dalam diri aku masa dulu . 


i'll always love you . No matter what . :')

jari yang na menaip

Selamat pepagi manusia di alam maya . HAHAHH . Eyh , apakah ? Oke , aku sendiri pun tataw na kata apa . Tetiba aku rasa macam na update belog neh . Sebab aku rasa macam kesian yang amat lahh plax kan kalau aku biar jeh belog terchenta aku neh sepi tanpa khabar berita . Dulu beriye iye sakan na buat belog . Lepas tuh update pun jarang . Baik ta payah ada kan . Hehh ! Kan aku dah merepek lagi . Aku bosan plax ta boleh tido neh . Mata ngantok badan penat kaki saket . Haihh ! Ada sape sape volunteer na urut ? Eii , gedik kau . Geli aku membacanya . Eyh kau na taw ta , hari rabu lepas aku kerja full time taw . 10 pagi sampai 10 malam . Dah lahh sorang sorang jeh kan , ta ke aku rasa macam ala ala na gantung diri jeh . Istighfar bebanyak , dosa ye anak anak . Tader lahh gamaknya aku na buat cenggitu . Tapi siyes ahh aku bosan masa tuh . Dah lahh tader customer setakat bukak 3 cash bill jeh . Haru ! Memang rasa na hantuk pen kat dinding jeh . HAHA . Memang banyak masa lahh dok bertenggek borak borak ngan bebudak part time lain . Semua dah naek bosan hari tuh tader orang . 
Bukan maen lagi siang tadi aku datang awal . Hehh , pacek bus tuh lahh ngada ngada datang awal plax kan . Tanpa fikir apa apa lagi aku terus lahh lepak kat tempat cik nisa . Wahh , siap buat kan aku milo lagi taw . Kelas ! Sembang borak segala dengan dia . Hmm , sembang dengan borak tuh bukan sama meaning ke ? Neh lahh dia bila dah ta jadi pelajar sekolah kan , maen hentam jeh buat ayat tunggan terbalik subjek predikat hentam segala . Dulu kemaen jaga betul segala tatabahasa , yela na buat ayat karangan kan . Kira dah habis bangga lahh tuh bila dapat the highest mark . Ta gitu ? Hahh ! 








Hahh . Macam ta biasa plax . Aku kan memang sedia ada jadi ratu giler lensa kan . Na tunggu aku masuk kerja lambat lagi , sempat lahh aku round sana sini , tengok macek pacek . Dan snap sana sini . Febret ! HAHA . Aku pun tataw ntah apa sawan ntah gaya aku amek gambar sekarang suka bebenar lahh na tutup mata . Cehh , macam na perasan lagi comel ke haper ? Tapi memnag aku comel pun kan . HAHA . Kau geli ke baca statement aku neh ? Gi sana laju laju klik tanda X kat penjuru atas belah kanan screen kau tuh . HAHA

January 3, 2011

baru tahu rasa penat tuh .

Assalammualaikum . Wahh , rasa macam dah lama ta online . Memang pun . Lappy sekadar dipandang sepi jeh semenjak dah bergelar pekerja neh . Memang ta lahh na nampak muka aku lagi berfesbuking bagai . Tader maknanye . Menempah maut lahh kalau aku online sakan kan . Apa ? Asal aku cakap camtuh ? Yela , kerja giler lahh kalau aku na mengadap lappy sampai ke pagi buta macam selalu tuh . Mau ta jejak tempat kerja gamaknya . Haru ! Masa zaman sekolah pun ta macam ni taw . Bole rilex jeh aku online ssesuka ria sesedap mata seringan jari . Hahh ! Habis semua kata aku na bagi imbuhan "se" tuh . Biaq pi lahh dia naa . Amboi . HAHA

Lalala ~ Tayang muka beruniform kerja . Hadoi ! Ingat dah habis sekolahh , dah wassalam lahh kan kat uniform segala . Sekali , baju neh jugak lerr aku kena pakai hari hari . HAHA ! Putih suci gitu . *erk , gugur bulu mata . Gambar terbaru di 2011 . Hooyeah !
Baru rasa na berdikari pergi kerja sendiri , tapi dah dua hari neh abah aku sukarela na anta pergi amek balik kerja taw . Iloveyou abah .  Aku taw dia risau , maklumlahh , anak dia yang paling comel teramat neh lahh kan *gugur bulu hidung plax sebenarnya lebih kepada MANJA ! Yela , first time aku kerja kan mestilahh abah aku na anta aku . Make sure anak dia yang sorang neh selamat . Lagi plax lahh hari hari aku habis kerja pukul 10 malam kan . Mak abah mana yang ta risau kat anak anak dia kan ? HEE
Hmm , baru jeh dua hari kerja aku rasa macam na tercabut kaki dah . HAHA . Lawak doe . Tuh lahh , orang na kerja dia pun na kerja . Haa , sekarang rasa ! Perit penat orang makan gaji macam mana . Selama neh taw menghabiskan duit mak abah jeh . Sekarang baru taw payah na cari duit macam mana . Masuk kerja pun 1 haribulan kan , cuti umum . Memang manusia ramai yang amat lahh . Banyak jugak taw customer dah dua hari neh . Mana na layan customer , na susun barang , kira stok , lipat baju seluar semua . Untung kalau dapat customer yang oke . Kena yang cerewet macam malam tadi . Waa , hati dah jerit jerit ronta na nangis jeh . Dah laa aku neh freshie kan , memang rasa terbunuh sekejap lahh dapat customer macam tuh. Nasib baik dia beli sampai 4 , 5 pasang baju *senyum puas . Rasa penat tuh berbayar lahh kan bila ada sale kan . HAHA 
Nasib baik esok aku masuk petang , pukul enam . Tuh yang boleh online mengupdate blog terchenta neh . Kalau ta harapan , lepas siap mandi urus diri memang terus tuju katil jeh dah ,ta nampak benda lain . baring , rehat badan , betulkan balik urat sendi segala kat badan neh . Baru lagi kan , naty dah lama mesti aku rasa biasa jeh . Ta rasa penat sakit sangat . Seronok jugak kerja neh . Macam macam orang dapat tengok . Cuma satu jelahh pun yang aku ta suka . Kena pakai tudung tuh . Sumpah . Ta reti . Kan bagus kalau dia bagi pakai shawl . Senang sikit hidup aku . Punya lahh beratus minit aku na siap pakai tudung bawal gaya cenggitu . AHHA . 

 Kepulangan yang di nanti . Wahh ! Ta bole blaa dah macam tajuk lagu raya plax dah . Ta saba na balik uma golek golek . AHAH . Bus lambat betul lahh . Lepas neh na scandal dengan uncle bus ahh , senang sikit dia datang jemput aku . WAKAKA . Siyes , muka penat . 

Gambar yang disnap petang tadi time rehat . Hehh ! Time neh jeh lahh dapat pegang encik henpon . Kalau ta memang masuk loker jelahh beratus minit beribu saat kau kat situ ye . Macam macam rules . Hehh , aku pergi sekolah pun boleh bawak henpon taw siap texting calling calling lagi ngan sugar daddy *wekk ! muntah darah . HAHA
Oke . Selamat tidur . Mata dah masuk level separa tutup separa bukak . Nite nite all . MMuahh . hahaha

January 1, 2011

cerita malam tahun baru 2011

Assalamualaikum . Selamat pepagi dunia maya . Ewahh ! Semangat giloss lahh neh kan . Yelah dah masuk tahun baru . Apa ? Azam baru ? Hehh . Aku ta rasa macam na kena buat azam baru setiap kali mula tahun *lantak lahh korang na cakap aku apa pun , tader aku kisahnya . Yela , bagi aku lahh kan azam neh kau boleh buat bila bila jeh . Sebab itu kan untuk diri kau sendiri . Dan bila kau bagai na rak azam segala masa tahun baru tapi at the end ada yang segelintir tuh habuk pun tader . Haremm . So , better kau ta payah na heboh sana heboh sini sampai satu dunia pun na tahu . Eyh , ini untuk diri aku jeh . Aku ta cakap pun orang lain tuh setiap cara kan berbeza . Ta kan lahh kau terjun lombong aku pun na terjun lombong kan . Ada kerja giler haper ? 


Alhamdulillah , aku baru jeh menjejak rumah pukul 3 pagi tadi . Haa , jangan plax korang ingat aku berparti new year sakan plax . Almaklumlahh aku kan budak baik *geli usus kecil HAHA .
Aku jugak bukan lahh seorang insan yang galak gedik na sambut new year neh semua sebab bagi aku itu semua buang masa . Baek kau duduk rumah buat amal yang nyata membawa kebaikan untuk diri kau sendiri . Ta payah lahh dok sibuk berembun pagi habis segala kau kena embun jantan betina ntah apa apa lagi kan . Oke ! Tahun baru neh jugak bukan sesaja aku keluar berada di atas jalan raya sampai 3 pagi baru jejak rumah . Kau na taw ta , aku sambut malam tahun baru di atas highway utara selatan . HAHA . Siyes lahh neh . Pepagi semalam lagi aku ngan family dah gerak balik kampung . Ala johor jeh pun , bukan jauh sangat setakat balik hari tuh . Abah aku yang drive , aku membuta jeh . HAHA
Dah nama pun malam tahun baru kan , memang syok lahh ada kat atas jalan raya memalam camni . Free show lagi aku dapat tengok . Ta payah na keluar duit beli tiket semata mata na tengok racing motor . Keluar kampung jeh memang mata dah terus nampak telinga terus menangkap lahh kan bunyi prengg prengg vroom vroom semua . Tuh lahh dia anak muda remaja sekarang , asal tahun baru jeh mula na race lahh , konsert konsert lahh , lepak lepak lahh . Haihh . Dan anak melayu plax tuh kan . Cuba kau bagitahu aku ada ta kau nampak time new year camni anak bangsa lain rasa hebat konvoi motor reramai . Oke ! aku bukan na kutuk mengata bangsa sendiri tapi aku cakap benda yang aku nampak realiti kan .
Hahh , seperti biasa masa kat highway tadi memang best lahh tengok mat rempit semua tolak motor . Segerombolan kau ! Hambekk . Kan dah kena tahan dengan polis . Bersuka ria lahh kau sangat kan . Haish ! Sebab korang lahh highway jammed taw tadi . Memang mengganggu ketenteraman aku na tidur betul lahh .
Masa kat rnr mana ntah . Aku ta perasan pun sebab aku tidur . Yela , aku demam kott . Lepas telan panadol memang aku terus bambam lahh . Abah aku gi petrol station . Then aku terjaga lahh dengan jayanya . Aku tengok luar . Sah , nampak jugak segerombolan mat mat rempit tengah tuang minyak . Hehh , boleh plax kau na senyum kat aku . Aku taw lahh muka aku tersangat comel time bangun tidur . Apa ? Kau ingat aku na senyum balik lahh kat kau ? Erk ! Tadernye , kau senyum lahh sorang sorang situ . Sah sah lahh kau na pergi merempit kan , lepas tuh kalau accident dah menyusahkan mak bapak kau . Ta kuasa makk ! HAHA
Sampai sekarang pun aku still dengar lagi bunyi motor . Yela , rumah aku dekat jeh ngan highway GCE . Hehh ! Bising . Bila kau kena tahan naty mula lahh na terampun sana terampun sini . Maaf segala kat abang polis tuh kan . Cehh , abang polis taw . Ntah , aku pun tataw kenapa aku suka panggil abang polis walaupun polis tuh dah tahap umur sebaya abah aku jeh . Macam best lahh panggil abang polis ! AHAH .
Nway , aku na cakap selamat tahun baru kat semua makhluk kat muka bumi neh . Wahh , bila tahun pun dah baru , citarasa pun automatik tukar baru dan umur pun akan menginjak ke angka baru . 

nota comel : hari neh aku dah start kerja dan hari neh jugak aku demam . haihh ! Masalah .