TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

February 26, 2011

tips untuk jejaka : memikat hati si gadis

Oke . Peeps ! Hari neh aku rasa nak buat something laen sikit . Selalu aku heboh kepoh jeh kan tulis pasal hidup aku , tapi hari neh aku nak share tips sikit dengan korang . Khusus untuk insan bergelar lelaki kat luar sana tuh . Ala , kalau kau perempuan nak baca jugak tak salah . Kott korang nak tambah perasa korang komen jeh ahh oke ? Cehh ! Gaya macam boleh dapat feed back terbaek sesangat jeh aku neh . Taper lahh biarlahh aku perasan sorang sorang ye tak ? HAHA
Menurut kajian yang telah dijalankan oleh Profesor Nur Liyana dari Universiti Sukasukisanasini . Ehem ehemm . HAHAHA . Banyak senanye tips untuk jantina lelaki neh kalau bab nak pikat hati mana mana gadis . Kalau aku tak share pun memang confirm senanye dorang dah ada skill tuh sendiri kan . Lagipun neh semua pendapat aku sebagai perempuan lahh kan . Apa yang aku rasa lelaki kena ada/patut ada/harus ada/perlu ada untuk tawan hati gegurl macam kitorang neh . HEHE . Tapi kalau sape tak setuju tader aku kesahnye .
sekadar gambar hiasan
Bagi aku kan , sebagai seorang lelaki korang kena ahh pandai amek hati perempuan tuh . So that tader ahh perempuan tuh meluat/menyampah/rasa nak blaa jeh dari kau . 
  • tolong jangan jadi seorang yang bosan
maksudnye kat sini sesetengah perempuan ke hampir semua eyy ? Mana mana jelahh . Tak suka giler dengan lelaki yang bosan neh . Cuba kau ceria ceria banyak cakap . Pelbagai kan topic kau bila bersama si gadis . Jangan ahh bila perempuan cakap sepatah kau pun balas sepatah jugak . Siyes bosan weh ! Terus terang aku cakap aku tak suka jenis lelaki yang macam neh .  Aku bagi contoh oke .

gurl : awak , awak nak taw tak semalam kan ada seorang orang tak berapa nak sihat neh . Dia menari nari macam orang baru lepas kena sawan kat tengah jalan . Siyes kelakar gila . Sampai gelak gelak nak pecah perut saya dibuatnya .
boy : ohh ye ??

Ohh . What the fish ! Kau nak taw tak kalau ada orang respon macam tuh kat aku . Memang sah lahh aku rasa nak baling jeh hp aku kat muka dia . Punya lahh panjang aku cerita punya semangat . Dia balas secoet tuh jeh ? Memang kirim salam awal awal lahh aku nak layan kau lagi . Bosan !
  • try buat sesuatu yang boleh buat orang gelak
Sebagai lelaki yang nak pikat perempuan neh , kau kena ada sense of humor ahh sikit . Baru lahh perempuan rasa selesa nak borak dengan kau . Jangan ahh kau siyes sangat . Berapa ramai jeh pun perempuan yang suka lelaki yang siyes makyus neh . HAHA . Tapi jangan ahh plax kau buat lawak bodoh . Memang muka mintak penampor lahh jawabnye . HEHE
  • jangan nak berlagak macam macho bila kau buat......................
Apa yang aku nak sampaikan ialah , jangan nak rasa kau macam dah habis macho hebat segala lahh bila kau smoke then kau hembus plax kat muka mana mana perempuan . Sungguh lahh aku rasa macam nak keluar aura maki jeh bila ada lelaki buat macam neh . Sila ingat . Kau tak hebat oke buat macam tuh ! Ada faham ?
  • jadi seorang yang gentleman
Kalau kau dah minat kat seseorang neh ., buat apa kau nak malu malu . Kau pergi jeh kat dia dengan penuh semangat lagi yakin . Tapi kau jangan over menggedik plax . Yang tuh aku confirm ahh mesti kau tak dapat punya nak ayat perempuan tuh . Silap silap kau plax yang kena malu di khalayak ramai . HEHE *aku tak bertanggungjawab .
  • make sure diri kau kemas , personaliti kena jaga derr
Yang neh paling penting sekali kalau kau nak pikat mana mana gadis yang dah buat hati lelaki kau berbunga bunga . Oke , cuba kau bayangkan eyy . Kat depan kau ada seorang perempuan yang giler selekeh ahh aku cakap . Rambut pun serabai . Baju pun ala kadar jeh mana sempat nak sarung . Kau nak tak ngorat perempuan macam tuh ? Aku berani potong kuku lahh ramai yang cakap nak . So , sama lahh macam perempuan . Kau kena ahh kemas kalau boleh kau masuk grooming class sekali . Hahh ! Baru mantap . 
  • jangan cakap sesuatu perkara berulang ulang
Bukan tak boleh kau nak cakap sesuatu tapi kau ingat ahh tak payah na ulang banyak banyak kali . Sampai perempuan tersebut boleh hafal dah ayat kau yang seterusnya . Lagi lagi plax kalau kisah kau sama all the time . Duhh ! Buat semak kepala aku jeh derr .
  • tak payah nak takut dengan parents si gadis
Haa . Neh lagi satu masalah . Mengikut pengalaman aku lahh kan . Eicecehh gaya macam biasa berchenta jeh padahal main main chenta monyet jeh dulu . HAHA . Kalau kau dah suka seseorang tuh kan, apa masalah negara kau nak takut jumpa parents dia ? Hadoi ! Tadernye lahh mak bapak dia nak makan kau . Habis habis pun bapak dia tenung kau atas bawah jeh . Tanya kau itu ini . Kau jawab jela macam biasa . Chill !
  • jadi diri sendiri
Bab neh memang amat tersangat lahh penting . Kepada kaum lelaki sekalian , sila jadi diri anda sendiri . Jangan hipokrit . Tak payah nak malu dengan life kau yang sebenar oke . Jujur itu lagi bagus tapi kau kena pandai pandai lahh jugak kan jangan lahh sampai habis segala aib kau orang taw plax . Itu kau pun boleh fikir sendiri kan .

Hahh . Setakat neh saja tips yang aku boleh share . Mana taw esok esok aku buat part 2 plax . HEHE . Aku hope boleh lahh jugak kott bantu korang dengan tips aku yang tak seberapa neh . Maklumlahh aku bukan pro . Aku budak biasa jeh . Jauh sekali insan terkenal . (:
notacomel : terima kasih pada yang sudi baca sampai habis entri panjang berjela aku neh . sayang korang . HEHE sayang aku balik tak neh ? WAKAKA

February 25, 2011

susah kalau manusia tak faham bahasa kiasan neh


Sekarang neh memang aku dah rasa menyampah plax kott dengan kau . Haihh ! Cuba lahh jangan bagi aku boring boleh ? Cuba kau tuh jadi giler sikit baru ahh sedap aku nak merapu merepek dengan kau . Siyes ahh weh . Sangat tak boleh blaa bila kau buat macam tuh kan . Fikir aku amek kisah lahh ? Yup , im so cruel rite ? But , do i care ?! Kau kott yang buat aku rasa menyampah rasa macam nak campak kau kat laut pasifik jeh taw .
Memang lahh kali neh aku rasa nak meletup jeh . Susah kott nak berbahasa dengan orang yang tak reti bahasa . Dan susah jugak nak buat orang faham maksud kita . Tapi tapi tapi aku memang heran ahh dengan dia neh asal tak faham faham lagi . Susah kalau orang dah salah sangka neh . Hadoi ! Yang parahnyer sape ? Of coz lahh aku kan . Boleh tak kalau aku nak transfer rasa menyampah tuh kat korang ? HAHA 
Tak pun aku bagi jeh manusia yang selalu buat aku boring lagi rimas tuh kat korang . Korang nak tak neh ? Aku nak bagi free of charge jeh neh . HAHA 
Jahat kan aku ? Kan kan kan ..
Tapi bukan aku saja kott nak rasa camni , dah manusia tuh yang tak faham faham . Kang sekali aku bagi AYAT MANIS aku kang mau dia kata aku kurang ajar plax . Haihh ! Tamau ahh aku kena cop gaya gitu . Mak tak kuasa you ! HAHA
Jangan ingat aku nak touching bagai ahh weh . Kau bukan kenal habis sama aku pun . Aku layan kau selama neh pun sebab aku hormat kau . Tapi siyes ahh kadang kadang aku rasa boring dengan kau sebab kau macam tader topic jeh . Sory lahh aku cakap macam neh kan . Tapi aku tak boleh masuk ahh dengan manusia macam tuh . Jadi jangan salahkan aku kalau aku buat tataw kat kau . Sape suruh kau salah sangka kan . Sumpah kesian kat kau . 

February 24, 2011

babe . sayang kau sampai hujung nyawa .

Selamat hari hari dunia . Hehh ! Suka jiwa aku jeh kan . Biar lantak ahh janji aku bahagia . Pehh , malam neh aku rasa bahagia giler kott . Sambil aku taip entri neh sambil melayan lagu system of a down-old school hollywood sambil aku terus senyum lebar jeh neh . Memang confirm kau boleh tengok aku senyum gembira jeh taw . Kau tak caye ke ? Sini ahh tengok muka aku . Eicecehh bajet kau nampak jeh kan .

Tengok neh . Mana aku tak happy doe ! Gila terharu neh akak kandung semak seabah aku bagi wall post camni kat aku . Hahh ! Yeahh ! Aku ada , kau ada ? Keh keh . Aku pun dengan bangga nak servis balas ahh kan . Sekali kau nak taw apa sudahnye ? 
jeng jeng jeng 

Ciss ! Aku memang kalau bab tipu segala neh memang cepat kantoi ahh dengan akak aku weh . Aku ngaku ahh , memang aku copy paste pun . HEHE . Kuang asam punya adik kan aku neh . Taper , sekurang kurang asam pun aku taw akak aku sayang aku babe . Kau ? HEHE Tuh aku tataw ahh akak kau sayang kau ke tak kan . Yang penting akak aku sayang aku . Aku pun sayang gila nak mati dengan dia neh .
Dah ahh dia sorang jeh adik beradik aku kan . Kak , agak agak kalau kau tak payah kawen boleh tak ? HEHEH . Ye ahh naty aku kena share kau dengan asben kau . Tak best ahh . Dah confirm confirm naty aku tak dapat tido dengan kau dah kan . Huhh ! 
HAHAHAHA
Sayang kau lahh Ariffa Nur Izzah . Ta aci ! Nama akak lagi panjang dari adik . Keh keh . (:

senyum puas lihat hasil penat lelah peluh bagai .

Hooyeahh ! Sampai hari neh aku masih senyum sengih sorang sorang lagi taw . Eyh ! Jangan kata aku kurang siuman plax . Aku normal oke . Harap kau percaya jelahh . Tapi kau memang harus percaya pun lahh . Cuma kadang kadang jeh pun otak aku ada shot sikit , tuh pun kalau ada masalah ala ala sekeras diamond dalam kepala otak aku neh . Kau nak tahu tak kenapa aku beriye iye sakan nak senyum puas neh ? Alaa , kalau korang tanak taw pun aku still nak bagitaw jugak . Suka hati aku lahh kan . HEHE

Tadaa . Mau sengih bangga aku tengok majalah gading edisi 2010 dah siap . Yes ! Rasa worth gila lahh segala penat aku jadi ketua editor . Gembira ahh kan . Berpeluh berhujan berpanas segala dengan sidang redaksi yang lain . Tak ke senyum puas bila tengok hasil dia kan . Eyh ada plag super girl 6 lahh ! (: Sama kaler plax . I love purple

Sidang redaksi yang hebat lagi best lagi sengal lagi gila lagi ermm lagi apa eyy ? HAHA
Thanks korang . Kalau korang tader mau menggelupur nak siap segala benda . 

Suka sangat yang neh . Cuba cari aku yang mana ? HAHA *gaya aku boleh nyorok jeh kott dalam gambar tuh .

Hahh ! Aku kira ada gaya lahh kan ? *erk ! perasan lebih .
Masa neh tengah sibuk nak shoot gambar sidang redaksi . 

Yang neh masa photoshoot segala beribu kelas , kelab persatuan yang ada kat sekolah aku tuh . Oke aku tipu , tader lahh sampai beribu . Duhh ! Memang penat giler ahh . Aku ingat nak arrange budak budak senior neh senang rupanya lagi payah dari junior semua tuh . Masing masing ngade ngade taw na teleng teleng kepala lahh , na golek golek terkangkang segala . HAHA . Dengan panas lagi nasib aku neh penyabar kan *cehh ! penyabar lahh sangat .
Dengan cikgu yang dah berratus kali call tak sampai sampai . Sebab tuh banyak jeh aku yang menggedik jadi cikgu kelas dorang . HAHA . Setiap kali ada photoshoot setiap kali tuh jugak lahh muka aku memang tak pernahnyer tader kat dslr nikon hak milik sekolah tuh . Haihh ! Rasa nak rembat jeh dslr tuh jadi hak milik aku plax . Ishh , tak baek tak baek .
Hmm , memang beribu kali aku selak majalah gading 2010 tuh pun aku tak kan rasa jemu . Sebab setiap helaian tuh buat aku teringat segala kenangan dengan budak redaksi yang lain . Hope tader lahh budak sekolah yang bingit complain majalah gading 2010 tak cantik sudah . Tapi ramai jugak yang bagi feed back yang boleh buat aku lega . Hehh !

February 23, 2011

result STPM 2010 , kau rasa aku nangis ke aku gelak ?

Heyy yaa . Duhh ! Baru sehari tak update tapi aku dah rasa macam setahun dah neh . Tuh lahh kalau semangat blogging dah mencengkam sanubari , kalau dah rasa blog neh memang tempat luahan rasa segala . Memang wajib lahh para bloggers semua rasa gini ye tak ? HAHA
Oke oke , aku neh kalau tak terus menuju tepat ke tajuk entri memang tak sah lahh kan . Ada aku galak menaip bukan bukan segala intro bunga awan larat bagai dulu . Aihh ! Aku pun tataw ahh kenapa harus aku merepek merapu so lalala dulu . Eyh ! Suka aku lahh kan , blog aku . Kau suka kau baca , kau tak suka sila lajulaju gerakkan cursor ke penjuru kanan pc atau lappy anda . Terima kasih .
Ala , macam yang korang semua dah tahu kan . Result STPM dah selamat pun keluar isnin lepas . Jadi aku dengan bangganya menyatakan aku agak puas hati lahh dengan result aku . (:

Muka ceria lahh neh konon nak menapak kat sekolah padahal tataw jap lagi bakal menangis meraung . HUHU

Antara muka muka bosan tunggu result tak sampai sampai . Giler lama neh tunggu . Kul 12 lebih aku dah sampai sekolah , sekali nak dekat jam 2 gak lahh baru pengumuman segala .

Oke . Aku ngaku . Aku nangis kott lepas dapat result . Neh muka aku lepas nangis senanye tapi aku still ceria . Bersyukur dengan apa yang aku dah dapat . Sob sob isk isk .. :'((

Amacam ? kau agak agak aku boleh jadi model iklan ubat gigi fresh and white tak ? HAHA
Lepas nangis peluk salam salam semua , apalagi kan ! Otw nak gi melantak babe . Hidup untuk makan kan kan ? Lalalaa ~

Siyes aku cakap weh , nasi ayam neh sedapppp taw . Burppp ! Sory sory . Buruk perangai . Aku kenyang neh . 

Selamat menjamu selera . (:

Ehmm , korang nak tahu ke result aku ? Hahh ! Memang tak dapat lahh kan . HAHA . Tapi insyaAllah kalau ada rezeki aku dapat ahh sambung belajar . Taper , peluang tuh ada kat mana mana kan . Agi idup agi ngelaban  ! HEHEH

nota comel : untuk cik cikin . fyi aku bukan marah kat kau cuma aku terasa giler nak mati  neh dengan kau . Aku siyes babe . Sayang super girl 6 ! 

February 21, 2011

jangan nak rasa hebat sangat lahh .

Aku memang ta faham betul lahh dengan manusia yang seorang neh . Aku tataw apa dia nak dalam hidup dia sebenarnya . Ta puas puas lagi ke nak sakitkan hati orang . Ye , aku tahu kita sama sama perempuan . Tapi kenapa kau suka berlagak macam hebat macam kau tuh lelaki . Sampai lelaki pun kau nak pijak . Maaflahh , aku emo sikit . 
Hmm , aku tataw plax yang kau boleh buat macam tuh . Haihh ! Malu lahh aku yang PERNAH jadi kawan kau neh .


Oke , memang aku terkejut gila bila baca mesej yang Encik M neh send kat aku tadi . Ta sangka lahh plax dia nak serang macam tuh kan . Kata kata dia , walawehh ! Memang tak boleh blaa ahh kan , tapi aku yang dah pernah kenal dia aku tahu lahh memang dah jadi febret dia pun cakap macam tuh . Dia pun pernah kata kat aku dengan cara tuh jeh dia boleh lepaskan segala emosi dia . Hahh ! What the fish lahh kan . Oke , aku tahu kau memang suka buat macam tuh kan . Tapi ingat lahh bukan semua orang suka kita . Dan bukan sentiasa kau akan berada kat atas . Jangan suka sangat lahh rosakkan hidup orang . Aku makin tambah menyampah dah dengan kau tahu ta ?
Hmm , rindu giler na mengarut segala bagai dengan Encik M neh . Memang kalau bercakap dengan dia tak payah nak tapis macam tapis filem kat FINAS tuh haa . Sebab ? Sebab dia neh pun duakalilima jeh pun . Tapi aku tak pernah terasa pun dengan kata kata Encik M neh . Layannnnnnn...
Borak borak ngarut macam haram jeh tadi wohh dengan Encik M neh . Boleh plax dia siap pesan kat aku jangan sampai si perosak hidup orang tuh tahu result aku . Sebab ?? 


AHHA . Tak boleh blaa ahh nak bahan bahan orang neh sebab result . Aku tak kisah lahh perempuan kau nak bahan aku ke tak . Aku tahu kau lagi pandai dari aku kan . Aku tumpang gembira lahh untuk kau . Aku terima jeh result aku nanti walaupun masa SPM dulu result aku dengan kau lebih kurang jeh sebenarnya . Malas dah aku nak fikir pasal kau . Satu jeh aku nak pesan kat kau , jangan asyik nak salahkan orang lain jeh sampai salah diri kau sendiri kau tak nampak . Jangan ingat kau sorang jeh kawan yang terbaek kat dunia neh . Lepas konflik dengan kau baru aku kenal siapa kawan yang sebenar . Terima kasih lahh untuk kau . 

notacomel : aku tak sabar lahh plax nak amek result STPM aku esok siang . Hope oke lahh naty . Takut ahh . (:

February 20, 2011

aku mintak maaf . :((


Weh , aku mintak maaf sangat kat kau . Aku ta patut buat kau macam tuh kan . Siyes aku rasa macam aku jahat sangat . Even kau kata aku ta salah tapi aku still rasa bersalah dengan kau . Sory , sory , sory sangat .
Sory sebab aku ta boleh berhenti nangis .
Sory sebab aku ta mampu untuk senyum .
Sory sebab aku buat macam neh .
Sory untuk semua .
Aku mintak maaf sangat . Even kau kata kau oke tapi aku tataw hati kau macam mana . Aku tak nampak kau depan mata aku . Aku tataw macam mana nak berdepan dengan kau naty . Aku sayang kau , aku sayang kau sebagai kawan aku . Aku sedih sangat bila kau kata tanak kawan dengan aku tadi kalau aku still nangis lagi . Tapi , aku tak boleh berhenti . Sory taww .
Bila aku tanya balik betul ke kau tanak kawan dengan aku ?
Kau kata kau akan tunggu aku sampai aku senyum balik .
Kau cakap macam neh lagi tambah rasa sedih . Lagi aku nangis .
Bila kau kata tentang lagu neh , aku cepat cepat cari kat playlist aku . Sampai sekarang aku masih dengar . Dah play berapa round pun aku ta sure .
Aku dah faham , aku dah hayati betul betul lagu neh .

Bila, aku sudah tiada
Simpan semua lagu ku
Jangan di tangis selalu

Mungkin, itu sementara
Bila jumpa pengganti ku
jangan di lupakan aku

Pagi itu indah seperti biasa
Tidur yang lena terhenti di sana
Layap kuyu masih tak terdaya
Bukalah tingkap mu
Curahkan cahaya…

Siapa yang sangka
Bila tiba masa kita
Untuk pergi selamanya
Takkan terduga
Jika saat ni
Tuhan tentukan
Aku lah orangnya

Gelak tawa tangisan yang hiba
Kenangan kita masa di dunia
Alangkah indahnya jika
Kita mampu hidup selamanya…

Terima kasih sebab masih nak jadi kawan aku . Terima kasih sebab selalu tenangkan aku . Terima kasih sebab tak marah kat aku . Terima kasih sebab amek berat pasal aku . Terima kasih untuk semua .
AKU TAKKAN LUPAKAN KAU SAMPAI BILA BILA .
Kita kawan sampai bila bila taww . Sory sebab aku masih nangis lagi sekarang neh .

notacomel : aku tahu mesti kau baca entri aku neh . sekali lagi aku mintak maaf taw . jangan kata tanak kawan dengan aku taw . sayang kau ! 

February 19, 2011

aku na menangis neh , kau na sedekahkan tisu tak ?

Heyy peeps ! Makin aku ta sekolah makin insomnia aku menjadi . Dah tahap parah neh . Mata pun dah cantik giler ta payah na bazir pakai eyeliner lagi . Tapi bila aku tak pakai eyeliner ramai kata muka aku pucat . What the what lahh kan . Itu bukan pucat , sebenarnya itu muka tulen aku . Hahh ! Ada orang kata muka aku suci sangat bila tak tepek apa apa . Tapi aku bukan jenis yang suka make up tebal tebal ala ala na buat opera cina . Aku cuma suka pakai eyeliner sebab aku rasa mata aku lagi cantik . Cehh ! Perasan jeh kan . 
Kenapa hati aku rasa berbuku jeh semenjak dua menjak neh  ? Ntah . Bukan aku faham pun sebenarnya . Kali neh bukan entri pasal aku takut gementar dengan result STPM lagi . Cuma aku rasa rindu na menangis . HAHA . Macam bongek plax dah . Ada rasa rindu na menangis ? Memang sah lahh aku neh mungkin berada di tahap kurang normal sikit . Tapi menangis itu normal apa . Macam korang , tak kan tak pernah menangis kot . Tipu ! Ta baek taw .
Kalau dulu masa zaman aku kecik kecik budak hingusan lagi . Eyh , tapi tader lahh berhingus meleleh pun . Kecik kecik pun aku smart jeh . Lawa jeh taw . HAHA . Masa tuh aku sangat sangat suka menangis tapi bukan gembeng . Aku pun tataw kenapa masa tuh aku boleh bila bila jeh menangis . Siyes ahh neh . Aku tader tipu tipu punya . Boleh plax time aku tengah maen masak masak sorang sorang kat halaman rumah , kalau abah aku suruh nangis . On the spot aku terus leleh . Senang gila ahh airmata aku keluar . Then , aku gelak lahh sebab berjaya nangis pura pura . Tapi bila dah besar neh airmata aku makin susah plax na keluar . Mungkin dah penat kott masa kecik dulu selalu sangat push suruh keluar tanpa sebab . Tuh yang payah sekarang . Kalau tak , dulu masa tengok tv orang tua makan nasi ngan ikan kering jeh pun aku boleh nangis taw . Sedih bhai . Sekarang aku sedih jugak tengok benda macam tuh cuma dah tak mampu nak nangis . 
Haa , adakah aku sudah menjadi seorang heartless ? Ahh . Tak mungkin tak mungkin . Lama gila dah neh tak nangis meraung raung bagai . Sumpah rindu . HAHA . Last aku nangis gila gila masa bila eyy ? Ohh ! Masa aku kecewa kerana cinta beberapa bulan yang lepas . Cehh ! Tak boleh blaa . Eyh , betul lahh aku nangis gila kott masa tuh sampai bengkak bengkak mata aku . Lepas tuh baru rasa macam bodoh nangis sebab benda yang tak berfaedah macam tuh . Masa tuh mungkin tak berapa matang lagi sebab tuh nur liyana neh boleh nangis sebab cinta tak kesampaian dia tuh . HAHA . Cinta lahh sangat . Geli you !

February 18, 2011

hati dengan kata bukan selalunya sama .


Bila aku lihat jam di screen laptop . Ye , aku resah . Mungkin . 3.38am . 
Aku masih lagi sendiri berteman laptop , broadband , lagu rock jiwang , kipas yang berputar , patung mr bean di kiri . 
Sepi .
Jiwa , tubuh aku penat tapi mata aku jelas runsing . Masih tanak lelap . Bukan saja aku biar mendera mata aku tapi siyes aku sedang rasa resah dengan apa yang bakal terjadi . Aku takut nak jejak , aku takut untuk bangkit pada hari isnin naty . Ramai yang memberi semangat dan seperti biasa aku akan berlagak cool dengan kata kata yang bisa sedapkan hati aku sendiri . Walau dalam hati aku rasa macam begelora bergelodak serupa lava gunung berapi yang tunggu masa untuk memuntahkan segala isinya .
Dan mana mungkin aku boleh rasa senang bila mengenangkan puan rahayu iaitu cikgu bm aku yang beriya iya pesan agar aku jumpa dia selepas mendapat sekeping kertas itu . Aku takut . Aku takut aku bakal buat harapan dia berkecai . Aku tak sanggup untuk lihat dia bersedih sebab sudah banyak kali aku tak dapat kotakan janji aku seperti sebelum ini . Aku tanak dia pilu . Tapi dia sudah pesan tidak kira apa yang aku dapat aku harus jumpa dia . Ya , saat ini aku rindu dekat dia . Aku rindu nak berbual dengan puan rahayu . Tapi kalau aku ta dapat seperti yang dia harapkan , aku minta maaf . Itu sahaja yang aku termampu .

Hmm . Berat . Dan aku rasa sungguh berat bila pagi tadi dapat pesanan ringkas yang bisa buat hati aku terkejut macam na terlompat keluar jeh dah .

Selamat berjaya wahai sahabatku . Jangan lupakan aku pabila kamu kecapinya . Aku sudah mati sebelum kita ketemu . Maafkan aku jika selalu menyakiti kamu kerna aku selalu gagal mengatasi kelemahanku .

Dan aku tak tahu kenapa kepala aku boleh fikir yang bukan bukan bila dapat pesanan daripada kawan aku neh . Aku tak suka bila seseorang bagi sesuatu yang berunsur seperti di atas . Aku jadi risau . 
Aku takut jika dia buat kerja gila atau apa apa sahaja . Bila aku membalas pesanan dia , oh . Baru aku faham itu hanya kiasan dia sebab dia tidak yakin seperti aku . Kalau dia , seorang lelaki , berasa tidak yakin menghadapi isnin neh , apa lagi aku bukan . 
Siapa yang tidak takut , lagi pula petang semalam aku jumpa puan rosnim dan puan aziah . Lagi bisa buat aku berdebar . Rasa gugup . 
Puan rosnim juga pesan , jangan balik dulu . Jumpa dia dulu . Sungguh lahh , aku takut berdepan ini semua . Sumpah rasa nak lari jeh dah . Tapi tader guna pun kalau aku lari . Lari daripada masalah bukan satu jalan penyelesaian . Apa apa pun itu juga yang bakal aku hadapi .
Sejauh mana pun aku ingin lari benda itu tetap ada tinggal bersama aku . Bukan ia terus lenyap .
Tapi , aku akan terus senyum . Biar hati aku terus gembira . Senang .
Aku tak nak manusia lain nampak kerisauan aku . Aku tak nak emosi mengawal diri sebab aku tahu ramai yang akan rasa tak suka bila benda seperti itu jadi kat aku . Aku akan lain seperti hari biasa . 
Jadi , bila aku bangkit untuk esok hari dan seterusnya aku akan senyum , dan jalani seperti hari sebelumnya . 
Aku akan bersemangat seperti hari hari indah seperti sebelumnya . InsyaAllah .

Hmm . Aku mengeluh lagi . Untuk sesuatu yang tidak pasti mungkin . Kenapa perkara yang satu itu selalu berlegar di ruang minda aku ? Bukan aku tidak cuba untuk buang . Bukan aku tidak cuba untuk lupakan .
Aku jadi benci bila mengenang perkara itu . Aku jadi sedih juga bila mengenang perkara itu .
Bercampur baur .
Aku tahu pasti perkara itu yang akan bangkit bila berbual dengan dia . Ya , dia , lelaki itu juga sama rasa dengan aku . Mungkin satu tempat juga dengan aku . Tapi , aku yakin dia lagi merasa perit daripada aku . Keperitan aku tidak setanding kesakitan yang dia alami . Hahh ! Hanya disebabkan insan bergelar perempuan itu seorang , hati aku , hati lelaki itu yang sakit . Dia ? Mungkin senang enak bergelak tawa . Sebab berjaya buat aku dan lelaki itu merasa perit . Terima kasih . 
Mungkin dia gembira bila dapat bertindak sedemikian rupa . Mungkin dia tidak fikir kesan yang bakal dia alami . Mungkin dia cuma merasakan diri dia akan selalu ada yang sanjung . Mungkin dia ingin menunjuk perasaan dengan segalanya . Pelbagai kemungkinan yang aku pasti dia seorang sahaja yang faham . Atau dia sengaja buat begitu untuk cuba menggembirakan hati dia ? Tapi sampai bila ? Boleh dia bertahan untuk hidup dengan cara sebegitu untuk selama lamanya ? Aku tak nak dia musnah . Walaupun dia sudah membenci aku dan sudah membuang aku . Tapi aku masih mengharapkan yang terbaik untuk dia . Aku bukan sekejam mana sampai terus membenci dia dan menjangkakan yang buruk untuk dia . Masih ada juga ruang sensitif dalam diri aku . Aku juga masih insan yang ada perasaan yang tahu belas kasihan . Ahh ! sudah berkali kali aku pesan untuk diri aku sendiri agar biar dia terus hanyut dalam dunianya . Tapi , aku takut dengan cara itu akan buat ramai lagi yang sakit kerana dia . Aku kasihan . 
Bagi aku cukup lahh aku dan lelaki itu sahaja yang rasa . Jangan orang lain rasa perit yang sama .
Masalah juga bila kekurangan kasih sayang . Mungkin itu punca insan bergelar perempuan itu jadi sedemikian . Hmm . Aku tidak berani untuk berkata lebih . Aku takut kata kata aku akan makan diri aku sendiri naty . 
Aku kena berhati hati . Aku tak nak benda yang sama berulang . Ulang . Ulang . Dan ulang semula .
Cukup lahh sekali aku rasa perit itu . Cukup lahh . Aku akan terus menulis jika aku teringat tapi mungkin hati aku sudah tawar semula bila melihat kejadian baru baru ini . Kejadian apa ? Biar aku sendiri sahaja yang faham . Bukan semua benda boleh dikongsi . Harus simpan sedikit untuk diri sendiri bukan ?
Aku tak kan rasa terhiris melihat perlakuan dia sebab itu mungkin cara dia untuk bahagiakan diri dia . Itu mungkin cara dia untuk terus berpura pura . 
Aku , sekadar tersenyum . Senyum seorang bila lihat dia begitu kerana sungguh , aku kasihan . 

notacomel : bebelan aku cukup panjang . dan juga cukup serius kali ini . sesekali merobah gaya penulisan tidak salah . have a nice day ! (:

February 17, 2011

keputusan STPM 2010 : antara riang gembira dan sedih berduka


Memang lahh mula mula aku semacam susah na percaya yang result STPM dah na keluar . Sumpah aku rasa benda neh semua propa jeh lebih sebab aku sangat sangat lahh ta sangka yang result na keluar awal macam neh . Kalau kau jadi aku pun mahu kau ta giler bila dapat tahu result STPM keluar 21 februari 2011 . Maka , bersamaan hari isnin yang bakal menjelang neh lahh . Kalau nak dikira mengikut waktu sekarang tinggal tiga hari jeh lagi . Sumpah aku rasa macam nak lari pergi yugoslavia jeh dah neh . Haru !
Siapa ta takut na amek result kan ? Lagi lagi lahh plax neh jeh pun peluang yang aku ada . Tu lahh dulu time SPM suruh belajar betul betul aku maen maen . Sekarang baru na rasa nervous mengalir airmata segala . Mak aku kata , ta guna pun kalau aku na menangis ke apa ke sebab bukan boleh ubah keputusan aku . Tader nye dengan airmata tuh tetiba kat result kau tuh boleh tukar jadi 4flat kan ? HAHA
Laen lahh kalau betul betul aku dapat 4flat , itu kira bonus . InsyaAllah ! Mana tahu nasib aku kan . Tapi taper aku yakin aku boleh sebab aku dah buat sehabis baek ahh masa jawab soalan soalan exam aku dulu tuh . Tader pun salah satu kertas yang aku jawab sekejap giler macam aku jawab addmath masa SPM dulu . Oke , ye aku ngaku masa SPM aku jawab addmath tuh 45minit jeh mungkin . Terror ta aku ? Kira rasa dah habis hebat lahh kott time tuh sebab soalan addmath tuh semua boleh buat aku rasa na muntah hijau . Nasib lahh masa jawab biology aku cukup jeh 3 jam yang dia bagi tuh . Tapi aku ta dapat A pun untuk bio ? Ye , na dapat A bendanyer pun kalau aku jawab merapu meraban segala kan . Oke abaikan benda yang dah lepas . Buat apa na kenang . Tapi siyes lahh tadi aku memang rasa seram sejuk plus plus na nanges jeh bila aku menggoogle sendiri betul ke ta result STPM keluar isnin neh . Dan sahih ! 
Walaupun aku takut tapi aku kan suka berlagak cool . Ehehh . Sebab aku tanak rasa takut aku tuh melambung gila tinggi sampai boleh jejas emosi aku .

Korang , doakan aku dan kawan kawan aku dapat result yang cemerlang eyy . Terima kasih . Sayang lebih kat korang . 

mulut kau , kau jaga . mulut aku , aku jaga .


Haihh ! Kengkadang aku rasa sedih pun ada , rasa saket pun ada , rasa perit pun ada . Macam macam . 
Tuh lahh macam yang abah aku selalu pesan kat anak anak dia , jadi manusia neh memang susah . Tapi kalau na jadi orang tuh senang . Haa ? Korang faham ta maksud kata kata abah aku tuh ? Aku sure lahh korang faham sebab korang semua kan bijak belaka . Bila fikir fikir balik memang betul lahh apa yang abah aku tuh cakap . sebab bila aku dah besar macam neh baru aku dapat maksud dia , baru aku lagi faham jelas ada beza manusia dengan orang neh . 
Sama lahh jugak dengan benda realiti yang jadi dalam kehidupan seharian . Macam dalam hidup aku sendiri pun aku mengaku kengkadang ada jugak aku terlebih daripada landasan garisan yang dihadkan . Tapi bukan bermaksud aku buat benda ta elok . Cuma kata kata aku kengkadang terlepas termuntah benda yang ta patut . Tapi aku bukan saja saja na buat macam tuh . Aku bukan saja saja na keluar statement macam tuh . 
Sebab tuh sekarang neh aku lebih banyak diam daripada berkata kata . Bila aku cakap itu ini macam macam cerita yang timbul . Tapi bila aku diam pun macam macam cerita yang timbul . Aku bukan robot yang tader perasaan . Aku masih seorang orang yang sedang belajar untuk jadi manusia . Aku ada perasaan . Jangan lahh simbah minyak petrol ke minyak haper ke kat aku . Lama lama aku boleh terbakar jugak . 
Aku tahu ramai yang kata mulut aku neh agak agak puaka . Tapi aku tahu , aku puaka dengan orang yang cari pasal dengan aku jeh . Aku akan oke kalau kau oke dengan aku . Kalau kau tanak rasa sakit kena hiris pisau lepas tuh kena perah dengan air asam limau plax baek kau senyap jeh . Sabar aku pun ada hadnya . Kalau kau dah rasa hebat sangat datang jeh jumpa aku terus cakap apa kau na . Jangan berani belakang tapi depan kecut . Baek kau simpan jeh hasrat murni kau tuh . Btw , aku sangat hargai kata kata kau tuh .

notacomel : kalau kau na terasa pun ada aku kesah ? kau ta fikir ramai hati manusia lain yang dah cukup terasa dengan kau ? sedar lahh sikit . bangkit daripada mimpi kau oke .

February 15, 2011

salam maulidur rasul


Assalamualaikum dan selamat siang . Hehh ! Walaupun dah petang walaupun macam dah lambat tapi aku still jugak na post tentang maulidur rasul .
SALAM MAULIDUR RASUL 
Teringat masa zaman budak budak masih sekolah dulu bila maulud nabi jeh mesti ada perarakan . Seronok sangat . Berselawat ramai ramai . Macam macam segmen ada sempena memperingati Nabi Muhammad S.A.W junjungan umat islam semua .
Jadi sebagai seorang Islam kita semua wajib tahu mengenai sirah rasulullah . Jangan segala luar dalam kisah artis kita tahu tapi kisah hidup Nabi kita neh kita buat ta ambil kisah plax . Aku berkata kata neh pun sambil mengingati untuk diri aku sendiri jugak . InsyaAllah . 

sayangi MUSUH anda !

Hello everybody ! Sihat ta ? Dah makan ? Buat apa tuh ? Oke , cukup cukup . Cliche giler intro aku hari neh . Nyampah makk ! HAHA . Sempena mood kerajinan aku untuk menaip masih menjelma . Sempena idea datang mencurah ke ladang gandum , eyh ! Salah tuh iklan koko crunch . Aku suka makan koko crunch taw , Ada sape sape volunteer na belanja barang sekotak dua koko crunch kat aku ta ? HEE . Sudah , abaikan ! 
Hari neh aku pun tataw sawan apa ntah datang kat aku . Heyy , aku normal ahh , korang jangan ingat aku betul betul ada sawan plax . Tak baek taw . 
Dalam hidup korang kan agak agak korang ada musuh tak ? Ta pun manusia yang ta berapa na puas ati ngan korang ke ? Macam aku kan , uishhh ramai musuh taw . Biasa lahh orang faymes neh kan . Oke , aku bajet jeh lebih sebenarnya . Musuh lahh sangat cik leya oii . Hareemmm !
Aku ingat lagi masa zaman sekolah dulu ramai manusia manusia yang selalu ta puas hati dengan aku . Padahal aku bukan hot stuff pun bukan anak emas mana mana cekgu waima macek kantin sekalipun . Aku berani potong kuku lahh berapa ramai jeh pun cikgu yang kenal aku . Maklum lahh aku kan budak baik ta pernah buat salah buat jenayah sekolah semua . Mesti ahh nama aku ta pernah naik sampai abis semua cikgu satu sekolah na kenal kan . Dah lahh aku giler pendiam masa zaman sekolah dulu*erk ! geli jeh pendiam lahh sangat* Eicehh ! Dan setahu aku lahh kan aku ta pernah pun na cari gaduh bertumbuk tarik tarik rambut segala dengan pelajar lain . Tuh yang agak musykil kenapa ramai pelajar ta puas hati dengan aku . Aku bukan cakap tipu oke ! Aku dapat tahu daripada sumber sumber yang boleh dipercayai taw . Bukan aku ta perasan bila aku jalan jalan kat sekolah dulu ada jeh mata mata yang siap bagi jelingan maut lagi sexy sampai boleh mengalahkan laser superman kat aku . Ada jeh mulut mulut yang mengata aku itu ini . Sok sek sok sek sana sini . 
Depan aku bukan maen berlagak baek gelak sakan dengan aku , tapi bila belakang aku sedap mengata kutuk macam macam pasal aku dengan geng dia . Bukan aku tataw semua tuh . Aku ada mata , aku ada telinga . Untuk pengetahuan manusia tersebut , ye ! Saya memang cukup suka dan tersangat sayang lahh kat anda sebab buat saya macam tuh . Saya sangat menghargai perlakuan anda . (:
Tapi aku still senyum jugak dengan manusia manusia tersebut walaupun aku taw di sebaliknya . Aku still layan manusia manusia tersebut kalau tetiba tanya itu tanya ini . Aku ta kisah manusia manusia tersebut na kata apa pun pasal aku . Aku SAYANG MEREKA !


free show : kat jejantas pun bolehhhhhhhh !

Neh lahh dia budak budak zaman sekarang . Aku tataw ahh apa na jadi . Aku tataw ahh camne na cakap . Oke ! Aku taw aku pun bukan ahh baek sesangat nak tegur tegur orang neh . Aku sedar diri aku sape . Tapi benda yang jadi siang tadi memang siyes lahh aku cakap aku ta boleh lupa lahh .
Ye , satu dunia tahu yang 14 februari tuh valentine day jadah haram apa ntah kan . Dan sebagai seorang islam kau patut tahu haram kau sambut benda tuh . Aku malas na hurai panjang lebar sebab banyak dah media sana sini cerita pasal kisah valentine neh . Kau pergi google jeh ahh kan .
Na tahu sebab apa aku buat title macam tuh ? Sebab memang kes neh betul betul jadi kat jejantas . Memang haru lahh sampai aku sendiri pun masih terkejut ta tahu na kata apa sampai terkedu terkesima kau tahu . Hahh ! Hambek kau . Aku tataw lahh kot pasangan tersebut sedang enak meraikan valentine atau dah memang biasa buat perangai hareemmm macam tuh . Panas bhai !
Memang dah jadi aktiviti wajib aku ahh hari hari guna jejantas tuh na pergi kat bus stop seberang jalan tuh . Tadernye aku maen pakai lintas lintas neh . Kang mati katak kat tengah jalan raya sia sia jeh hidup aku . Baek  aku guna kemudahan yang ada kan . Dah memang tuh pun yang betul kan . Dan aku sesangat lahh ta sangka dengan apa yang aku nampak siang tadi . Siyes ! Aku terkejut . Elok jeh ahh aku mendaki tangga jejantas tuh cam biasa kan sambil menikmati angin petang . Sekali pandangan aku enak jeh dirosakkan pasangan muda yang elok bertenggek atas motor . Haihh ! Geli ahh aku na cerita . Walaupun aku neh rabun tapi aku masih nampak lagi ahh korang buat apa . Dah lahh melayu plax tuh . Boleh plax kau maen kissing kissing lovebite segala kat jejantas siang siang hari macam tuh . Astaghfirullah !
Ye , orang tengah syok kan mana na perasan orang lalu kat jejantas yang dah jadi port kau buat dosa kat situ . Sekali si perempuan tuh perasan aku lalu , tahu plax cepat cepat tarik tangan jantan hingusan tuh . Ntah tadi dok merayap kat mana aku tataw ahh . Ta berani aku na cakap . Aku terkedu . Pandangan tajam aku bagi kat dorang tapi mulut aku ta bersuara plax . Kaku apa ntah aku tataw kenapa . Yang aku malu sebab dorang tuh melayu , belasan lagi kott . Aku rasa ada lahh dalam limabelas enambelas lagi umur dia . Haihh ! Dunia dunia . Kenapa lahh senang sangat . Lama lahh jugak aku tunggu bus ta sampai sampai , dan lama tuh jugak lahh  lebah jantan dan betina tuh menghisap madu kott . Ta lama tuh baru aku nampak motor tuh gerak na balik rumah lahh kott . Dan kat atas tengah tengah jejantas tuh dia turunkan 'bini' dia tuh . Hadoi ! Tuh , siap salam peluk cium segala dulu babe ! Dah gaya macam laki bini jeh dah . Bila jantan hingusan tuh lalu depan bus stop taw plax na tarik wizer*betul ke eja wizer neh ke wiser ?apa apa lahh janji boleh sebut* helmet dia tuh . Apahal ? Malu kalau aku tengok muka kau ? Ada otak taknak guna betul betul . Sebelum aku membebel keluar segala lava bes lava asid segala baek aku blaa . 
Sekian .

February 14, 2011

ohh . i miss them damn much !

Selalu aku suka na cakap banyak banyak taip jela jela . Tapi sekarang aku tanak cakap lebih . Just look the photos below . (:
Kawan untuk sentiasa berkongsi .

 Yang boleh share segala moment bahagia duka .

 Yang ada kat mana mana ta kira apa .

Selalu ada untuk buat diri rasa bangkit .

 Bergurau gelak tawa bersama .

 Ta jemu untuk buat yang lain ketawa .

 Yang sentiasa sokong apa yang kita buat .

Selalu nangis bersama dan ta penat tanya masalah masing masing .

 Buat diri lebih kenal erti sahabat .

 Selalu rasa rindu dengan segala jokes dan aksi mereka .

Yang jadi penguat untuk berdiri tanpa jatuh rebah .

 Yang selalu amek berat .

 Yang selalu rasa selamat .

Yang selalu rasa kasih sayang .

Super girl 6 .
Someone to be thankful for
Someone to never forget
You all are somene special that i'll always LOVE .
You all are the BEST FRIENDS i've ever met .

men's underware : alain delon vs playboy

Walaweh . Aku teruja kott na buat entri pasal neh . HAHA . Apa ? Korang jangan fikir benda lain plax . Hadoi . Confirm ahh kena clorox otak sorang sorang neh kang . Kasi clear banyak oke . Agak agak ada macam bau sikit kontroversi lagi hangat ta tajuk entri aku kali neh ? Oke , abaikan harapan tak tulen aku tuh .
Aku bukan apa , bukan sesaja taw na bagi title macam tuh . Neh aku na share satu cerita sikit . Sumpah rasa lawak sampai boleh buat aku gelak ta berhenti weh . Tapi aku tataw lahh plax lawak ke ta bagi orang lain kan .
Siang tadi masa tengah elok ahh aku jalan na pi staff entrance kan , yela na punch card masuk kerja . Aku ingat kain apa lahh yang tercicir kat jalan yang aku lalu tuh . Sekali aku tengok spender weh . Opss ! HAHA . Patut ahh promoter lain yang dah gerak dulu tibai gelak sakan time lalu situ . Kau na taw ta , yang ta bole blaa nye kaum berlainan jantina dengan aku punya lak tuh . Hadoi ! Kaler hijau lagi taw . HAHAHA . Oke , aku masih dalam mood gelak guling guling . Memang aku terus gelak sakan ahh kat situ . Nasib aku ta guling guling kat situ . Ingat na amek gambar tadi , tapi dah orang ramai kan . Kang apa plax dorang cakap . Mau ta pasal pasal kang aku dapat cop haper haper kang .
Pelik ahh kan camne laki tuh boleh tercicir dia punya brief tuh . HAHA . Aku rasa dia tercirit ahh kot , then dia simpan kat pocket dia . Sekali tercicir plax . Kan dah haru . HAHA . Kesian kat pemilik spender hijau tersebut . Korang yang bergelar lelaki neh , malu ta malu ta ? HAHA
-____________-

 Erk ! 

February 13, 2011

rahsia cik leya terbongkar ?? OHEMMGEEE

Hadoi ! Neh memang kes parah lahh neh . Camne boleh tersebar terbongkar pun aku tataw ahh . Punya ahh berkurun aku simpan rahsia sampai dah jadi kepam segala . Sekali bila dah terkeluar macam neh memang aku ta boleh na kata apa lahh kan . Mana aku na sorok muka aku yang penuh comel neh ? Ke aku ta payah sorok ? Sebab confirm ahh naty korang rindu kan na tengok muka aku yang super duper muper comel neh . Oke . Maaf . aku memang suka perasan . Kau ta suka kau blahh . Kau suka , aku lagi suka . HAHA
Tapi tapi tapi kan kalau dah aku publish kat sini confirm ahh ta jadi rahsia dah kan . Habis ahh semua orang taw . Cehh ! Gaya ada orang sangat lahh kan cik leya oii na ngadap blog kau . Na buang masa baca entri kau . Perasan lahh kau sorang sorang .
Haa ! Sudah sudah . Straight to the point jelah kan , sebenarnya tader ahh rahsia besar mana pun . Aku jeh saja suka na buat gempak walaupun ta gempak mana . 
Kalau na tahu aku still dalam mood terkejut + takut . Haihh !


Oke ! Kebenarannya aku adalah SEORANG PENAKUT KEPADA TARIAN SINGA . Boleh lahh gelakkan aku ramai ramai sebab dah besar sampai dah boleh jadi mak orang neh pun na takut tarian singa kan . HAHA Siyes neh weh . Aku memang takut sampai aku rasa na nangis jeh tadi . Aku tataw plax kat the store sg buloh tempat aku kerja neh ada buat tarian singa segala tadi . Elok jeh aku jalan na gi foodcourt time rehat sekali aku dengar bunyi gong cina tuh . Dah orang ramai kumpul semua . 
Dah lahh aku berlagak nak gerak sorang dulu sebab ada hal sikit . Aku suruh member lain jumpa kat foodcourt jeh . Amek kau cik leya ! Sekali boleh nampak singa singa neh . 
Dah ahh singa neh menari nari siap berjalan kat sekalian manusia . Siyes aku takut . Singa neh dah gerak na dekat dengan aku dah . Mau mencicit aku jalan lajulaju sampai sanggup amek jalan jauh na gi foodcourt . Memang aku dah jerit kecil comel ahh tadi . Sikit jeh lagi aku na nangis . HAHA . Lawak ahh . Aku pun tataw nape aku takut dengan tarian singa . Dari aku kecik kecik lagi kott . Aku seram tengok singa tuh . Rasa macam singa tuh na makan aku jeh walaupun aku taw tuh kostum jeh .  


Haa . Macam neh ahh lebih kurang singa yang buat show kat tempat kerja aku siang tadi . Dah ahh ada dua . Seram bhai ! Jangan sape sape berani ajak aku gi tengok tarian singa . Sumpah awal awal aku dah lari nyorok dulu . (:
notacomel : sumber gambar daripada encik google terhebad seantero dunia . 

February 11, 2011

eyh ! aku dah kurus ? asal ramai cakap aku kurus neh ?

Haa . Amacam kau ada rasa terkesima ta dengan tajuk entri aku kali neh ? Aku dah kurus siot . Sila lahh kau angguk laju laju sambil nyanyi lagu ahli fikir angguk angguk geleng geleng . Tapi part geleng tuh korang jangan geleng ahh . Support sikit ahh aku dah kurus . HAHA
Cehh ! Perasan melangit . Tapi kan baik kau percaya jeh statement aku dah kurus tuh . Berani kau ta percaya ? Meh aku jotos kepala korang sorang sorang mau ? Korang taw ta jotos tuh apa ? Kalau tataw kan baek korang ta payah sibuk na google . Tadernyer encik google tuh na kasi taw . Kau gi tanya mak abah kau , ta pun atok nenek kau . Aku rasa sape yang keturunan jawa taw lahh kott jotos tuh apa . Siyes sakit weh . Sebab aku pernah rasa . Haa , neh na ceciter lahh sikit camne aku boleh rasa kejotosan di kepala aku . Dulu masa aku kecik kecik kan zaman aku comel giloss tuh , sekarang pun aku comel jugak oke . HAHA . Eyh , sambung sambung , abah aku suka sesangat lahh na sebut word jotos tuh . Disebabkan tahap kenaifan aku yang sangat tinggi masa kecik kecik dulu . Boleh aku dengan rela hati ringan mulut cakap kat abah aku , jotos tuh camne bah ? Na rasa boleh . Pehh ! Abah aku siap buat demo betul betul babe dekat aku . Mau rasa na pengsan enambelas kali jap . Then , boleh plax dia kata tuh baru sikit jeh dik . Hadoi ! Yang sikit pun dah sakit apa lagi yang kaw kaw punya jotos kan . AHAA . Memang free jeh hari tuh aku merasa kesedapan lagi kelazatan penangan jotos ta bersebab .
Kau tengok , kan ta pasal pasal aku dah terbabas pi cerita pasal jotos segala . Oke oke baca balik title aku tuh .
Eyh siyes ahh neh . Bukan aku yang cakap aku kurus taw . Tapi orang orang yang cakap aku kurus . Ameen . Memang sah ahh aku dah kurus neh . Hari tuh jumpa suzana dia cakap aku kurus . Then , kak jun pun cakap aku dah kurus . Walawehh , mau rasa na lompat lompat jeh neh aku dah kurus . HAHA . Tadi masa aku balik kerja terserempak lahh dengan syaqil + ewan . Bual bual ngarut segala . Siap na buat magic plax kat aku memalam camtuh . Ta lama tuh kan syaqil cakap aku yang aku dah kurus . Wahh ! Siap kata aku dah ramping lagi . Terimas lahh syaqil . Neh yang sayang lebih kat kau neh . Naty aku belanja kau choki choki eyy . AHHA . Pehh ! Mau aku na kembang sekejap neh orang cakap aku dah kurus . Haa , sudah persan melangit lahh , Gila ahh . Tadernye pun aku na rasa aku dah kurus . Macam gemok jeh . Yela , kekadang balik rumah dah memalam buta pun aku melantak gak bila tengok mak aku masak lauk best . Camne lahh dorang boleh kata aku kurus neh . Kau perli aku eyy ? Huhh ! Tanak kawan korang . HAHA


Neh kira gambar aku yang da latest ahh . Macam neh dorang kata kurus ? Haihh ! Confirm dorang kena gi check mata neh , aku yang terang terang bulat bolats neh na kata aku kurus . HAHA
Tengok muka pun dah gila chubby doe . Mata memang ta boleh na bukak ahh time neh sebab panasnyerrrrr..

February 10, 2011

cik leya , asal blur sangat neh ?

Hadoi ! Memang masalah dunia hidup aku lahh kan bila aku dah start tader perasaan balik . Kau ingat saja jeh ke aku na jadi heartless ? Ingat aku suka na jadi macam neh . Bukan aku ta cuba na kawal rasa hati aku , bukan aku ta cuba na kawal jiwa perasaan aku . Ye , aku taw memang aku seorang yang tersangat ikut perasaan yang boleh buat orang lain rasa macam na bagi penampar jepun jeh kat aku . Tapi oke lahh jugak kan daripada baling selipar jepun yang setelah sekian lama bertakhta jadi selipar jamban . Mau aku mogok sebulan kang . Hahh !
Dan aku sendiri pun ta faham langsung langsung lahh kenapa kelmarin aku boleh jadi macam orang ta berupaya ta hidup . Kau faham ta ? Susah lahh kan sebab kau bukan aku . Kau bukan Nur Liyana Bahtiar .
Aku pun rasa benci ta suka bila aku jadi macam neh . Aku pun rasa rimas bila aku moody ta tentu hala . Aku pun rasa muak bila aku dah start mood bisu . 
Bukan sengaja aku pilih untuk diam .
Bukan sengaja aku pilih untuk bersendirian .
Sebab bila aku rasa macam neh , bila aku masuk mood blur mula lahh segala kerja semua jadi tunggang terbalik .
Mula lahh semua yang aku buat serba ta kena .
Mula lahh bermacam bagai benda yanga aku kena buat jadi huru hara .
Dan betul lahh aku kena muhasabah diri balik bagi seorang Nur Liyana Bahtiar hidup balik . Oke , aku terasa sesangat tidak patut dan ta boleh bla bila aku nampak huruf S jadi huruf L .
Na tahu kenapa aku keluar huruf segala plax ? Oke , terang terang kelmarin ada seorang abang na baju size L tapi aku langsung ta sedar aku bagi saiz S . Bila abang tuh datang balik malam tadi , memang aku rasa terkejut plus rasa na gelak jeh dengan tindakan aku tuh sendiri . Haihh ! Memang betul lahh otak aku dah ta dapat fungsi dengan betul . Ntah apa yang aku fikir aku ta pasti . Nasib abang tuh ta cerewet . Tapi dia boleh siap kata tuh lahh , semalam lahh kan abang tengok kau blur semacam jeh . Mesti kau ada prob dengan boipren neh . Hadoi bang ! Cik abang neh memang buat haru jelahh . Hmm , mungkin . Tapi aku ta dapat na cakap details pasal benda neh . Tapi memang ada kebenaran lahh kott apa yang abang tuh cakap . Kott Oke . sekali lagi aku tekankan kebenaran lahh KOTT apa yang abang tuh cakap .
Btw , thanks to abang tersebut sebab dah cakap something yang buat aku sedar dan fikir semula macam normal . 


February 9, 2011

cik leya dapat baby ?

Fuhh . Kira habis hebad lahh tuh aku dah ada baby ? Macam orang lain tader baby lahh eyy ? Memang aku masih dalam mood teruja neh . Memang aku masih dalam rasa bahagia na gelak guling guling pun ada . Yela , cuba aku tanya kau , kalau kau dapat baby kau happy ta ? Mustahil lahh kan kau ta suka dapat baby . Unless yang memang ada otak tapi ta reti na guna yang suka jiwa pi buang baby merata rata . Haihh ! Bongex ahh kan . Boleh kau ta sayang baby kau ? Boleh kau rasa ta teruja bila baby kau lahir ?

Haa ! Sudah sudah . Jangan plax kau fikir aku plax yang pregnant weh . Jangan plax kau kata aku dah bersalin . Tadernyer . Neh haa , kucing aku neh yang baru beranak malam tadi . HUHU . Kemaen taw cik Nonny neh kecik kecik dah pandai buat anak . Gatai ! AHHA . Siyes ahh weh , kucing aku neh . Eyh salah , kucing mak aku sebenarnya . Dulu aku ada kucing sendiri taw , tapi tiga bulan jeh dia hidup dengan aku . Dia mati sebab sakit apa aku tataw . Rindu ahh kat arwah oren aku tuh . Lepas oren mati terus aku tanak bela kucing lain . Kucing yang ada kat rumah neh pun bukan aku punya , semua mak ngan abah aku punya . Oke oke , aku happy plus plus teruja giler ohh malam neh sebab kan cik Nonny neh dah selamat melahirkan tiga ekor anak kucing yang comel sangat . Geram ! Tapi kan aku ta berkesempatan na jadi bidan kat Nonny neh sebab abah aku ta bagi . Aku ye ye ahh teruja na tengok saat getir si nonny neh beranak . Sekali abah aku ta bagi doe . Cehh ! Taper , tanak kawan abah . Boleh ? HAHA Kurens jeh kan aku neh suka suka tanak kawan abah aku . Ish ! Cancel ahh . Payah kalau aku ta kawan dengan abah aku . Naty aku nak pape aku na mintak kat sape plax kan . 
Patut lahh pun dari petang tadi si nonny neh asyik merengek ta henti henti . Sampai melambatkan aku nak pergi kerja jeh layan karenah dia yang terlari terjah sana sini . Mesti dia dah rasa na terberanak . Tuh yang sakan ta tentu hala nak cari tempat beranak kan kan kan ?
Aku balik jeh kerja malam tadi , abah dengan mak aku dah buat satu tempat khas untuk nonny melahirkan anak dia .  Nonny pun memang dah jadi ala ala King ahh . Senang lenang lepak situ tunggu masa . Sekali kan tengah syok aku tengok tv layan cerita korea aku dengar bunyi suara baby kitten . Wahh ! confirm lahh cik nonny dah beranak kira kira jam 11.35-11.40 malam tadi . 8 februari 2011 .
Giler teruja lahh aku na gi tengok . Cehh ! Lagi sekali abah aku ta bagi sebab abah aku kata naty takut nonny terkejut . Eii ! Saja jeh abah aku neh taw mendera perasaan teruja aku . 
Dengan sabar jeh aku tunggu na tengok anak anak kucing neh taww . Mak aku kata ada tiga ekor . Kesian doe kat anak anak Nonny neh , Sumpah tataw sape bapak dorang . Huishh ! dah kata kes dinodaikan , memang payah ahh na trace sape bapak kandung anak anak kucing tersebut merangkap laki ta sah cik Nonny . Hmm , ta sangka ahh nonny dah jadi ibu . HAHA . 
Selamat menjalani kehidupan ibu dan anak cik Nonny !

p/s : gambar anak anak kucing nonny tidak dapat disiarkan atas sebab sebab tertentu . Baby lagi lahh weh , mana boleh kena flash . Naty terkejut ! Ta elok . (:

February 7, 2011

saya seorang ANTICOFFEE

Sekarang aku dah mula gian na update blog hari hari . Sampai sanggup aku ta tido taw . Eicehh . Bajet jelah kan . Bukan aku saja tanak tido weh , biasa ahh penyakit lama dah datang . Memang semenjak dua menjak neh kan memang aku asyik tido lambat jeh ahh . Kekadang dah jejak pukul empat pagi baru aku reti na rehatkan mata . Mata aku memang toksah nak cakap ahh sekarang neh . Siyes dah macam panda . HAHA . Taper ahh save eyeliner kan . (:



SAYA SEORANG ANTICOFFEE

Siyes neh weh , kau ingat aku sesaja suka na buat statement tuh ? Oke , aku malas ahh na poyo cakap coffee segala neh . Omputeh konon . Cehh ! Aku memang dari kecik lagi lahh ta pernah sentuh kopi taw . Bukan ta ngaku melayu aku ta minum kopi tapi aku pun naek pelik gak lahh kan asal lahh aku ta minum kopi . Sedap ke ? Erkk ! Aku tengok pun rasa semacam jeh . Ntah apa kena lahh dengan tekak aku . Memang segala jenis benda yang ada kopi neh aku ta sentuh taw . Padahal satu family aku elok rilex jeh minum kopi . Kakak aku tuh lagi lahh hantu kopi jugak . Dan disebabkan aku ta minum kopi kan memang harapan ahh aku reti na bancuh air kopi neh . Pernah buat pun sekali jeh tuh pun setelah dipaksa oleh mak aku . Last , haa ! Kan orang dah kata confirm ta sedap punya . Lepas abah aku minum abah aku cakap ta sedap . Haihh ! Masalah negara neh kalau aku kawen naty sekali dapat plax mak bapak mertua yang memang febret diorang lahh kan air kopi . Mau aku gi order siap siap dulu kat mana mana kedai makan . HEHE . Baek punya plan . (:
Kawan aku kata kalau dapat kopi ais , walawehh sedap wohh ! Bukan aku ta pernah cuba na rasa tapi bila aku dah elok tuang kat cawan kan baru jeh na bagi mulut mungil aku yang ala ala angelina jolie neh *oke aku perasan rasa . Fuhh , memang ta ahh . Ta bole langsung . 
Kekadang aku rasa ta best gak . Yela , kalau ikut mak abah aku pi ziarah rumah sedara mara kan , asal lahh mereka gemar bebenar na pi buat air kopi . Bukan dorang ta boleh buat air lain . Gaya dah macam tader serbuk minuman lain jeh kan na bancuh . Buat lahh teh o ke teh ke , milo ke nescafe ke ta pun horlick . Ini tidak , kopi jugak menjadi pilihan hati . Susah babe ! Bukan niat aku kurang ajar , bukan aku sengaja tanak sentuh . Dah memang ta boleh kan . Sampai sudah aku ta usik secawan kopi untuk aku tuh . 
Sama jelahh pun bila balik kampung . Air kopi jugak yang dorang buat . Hmm , dah tuh majoriti semua minum air kopi . Dalam big family tuh memang aku sorang jeh yang ta minum . Tak kan lahh dorang na buat air ikut tekak aku plax kan . Tader maknanya . Sepupu aku yang kecik tuh pun reti minum air kopi . Haihh ! Agak agak zaman bila lahh baru tekak aku merasa boleh terima air kopi tuh pun aku tataw . Tapi tapi kan , aku rasa memang ta lahh kott sampai bila bila . HEE . so ,sesiapa yang berhajat na belanja aku minum coffee tuh kau lupakan jela . Harapan tinggal impian jelahh pun aku na join . 
Oke , BYEEEEEE............

February 6, 2011

contest comelnya berbaju kurung

Assalammualaikum . Heheyy warga maya , para bloggers pacek macek bolats , readers terhormat .
HEHE . Siang tadi kan masa aku tengak rancak berjalan jalan sambil buat senaman mata . Hehh ! Korang jangan ingat aku pi cucimata tengok manusia gorgeous lagi vogue plax . Tader nyerr . Aku kan demam ta sihat . Ta kuasa na kua jejalan taw . Aku dok rumah jeh rehat , best woo . Ta gi kerja pun . Aku cuti ahh . Ta larat . Kang aku pengsan kang , kau na tolong angkat ta ? Mesti ta kan , yela korang mana kesian kat aku kan . Isk isk ! Sedih neh bhai . HAHA
Oke oke aku memang suka melalut keluar lari tajuk segala neh kan . Camni , masa aku tengah ronda ronda blog lahh . Sekali kan , jeng jeng jeng . Kau ada rasa suspens ta neh ? Tader ? Alaa kau buat buat jelah ada eyy . HAHA . Aku jumpa satu contest neh . Cik siti khadijah yang buat . memang terbaek dari dusun durian ahh . 


Kalau korang na info segala hujah cik cantik siti kita tuh tentang contest neh kan , korang click jeh gambar atas neh . Senang kan . (:
Syarat satu :  Dah nama pun join contest kan . Of course lahh korang kena buat satu entri khas CONTEST COMELNYA BERBAJU KURUNG

Syarat dua : Link entri korang kat blog dia . So , senang lahh kan dia na cekidaot . Dan senang jugak lahh korang na kenal bloggers lain yang join contest neh . 

Syarat tiga : kenapa korang rasa perempuan pakai baju kurung tuh comel ?
Oke . Ehem ehem . Baca neh , aku na type . Dengan penuh kasih sayang lagi tulusnya jarijemari runcing aku menaip . HEHE . Over ke weh ? Ahh , aku memang macam tuh . Gaya korang ta faham plax . Memang lahh pun comel aku neh kalau pakai baju kurung . Eyh , perasan plax . HAHA . Bagi aku lahh kan perempuan yang pakai baju kurung aku rasa lebih na kata ayu cantik kalau pakai baju kurung . Kan manis jeh bila na pandang . Lagi lagi lahh kalau gadis melayu yang elok molek pakai baju kurung . Walawehh . Siapa bilang gadis melayu ta menawan ta menarik hati . Ahh , sudah sudah kang korang terpikat dengan suara aku yang merdu neh payah . Haru ! HAHA Lagipun baju kurung neh sesuai jeh korang na bawak gi majlis apa apa pun . Na gi makan boleh , na gi shopping boleh , na gi belajar boleh , na gi jalan pun boleh . Tapi tader lahh sampai na gi lari seratus meter lari berhalangan pun pakai baju kurung kan . Agak agak lahh korang neh pun . Kan dah terang terang baju kurung tuh sopan , tertutup semua kan so bila sape sape pun  pakai secara automatiknya akan nampak ayu , comel , sopan , penuh suci jeh taw . Ta payah lahh na bangga pakai baju dedah sana belah sini semua . Ta cantiknyer . Sebagai seorang perempuan lagi baik bangga pakai baju kurung tuh taw . 

Syarat empat : Memang syarat yang aku tunggu tunggu lahh kan . Letak gambar korang pakai baju kurung .
Tadaaa......

Amacam comel ta cik leya pakai baju kurung ? Baek korang cakap comel . Cepat ! Aihh degil ehh korang neh . Taper tanak kawan , kita bagitaw mak kita . Gedik lahh kau ! HAHA
Eyh , ada lagi ? Biasa lahh aku kan over . Memang suka ahh aku na bubuh gambar aku pakai baju kurung bebanyak kat entri contest comelnya berbaju kurung . Sebab sebab aku kan comel . HAHA . Geli bulu mata mak nokss ! 

Syarat lima : Pendapat aku tentang baju kurung ?
Jeng jeng jeng . Bila berbicara tentang baju kurung ye tuan tuan dan puan puan . Saya rasa zaman sekarang neh ye .... Eyh , aku jadi formal plax . Ehm , bagi aku lahh kan baju kurung neh sebenarnya bukan lahh lambang yang kau tuh gadis kampungan . Memang lahh aku ta nafikan akan ada jeh mulut mulut yang kata , kau pakai baju kurung jeh ? Erkk ! So kampung lahh kau neh . Hello cik kak . Banyak cantik mulut kau na kata macam tuh . Aku ta rasa pun macam tuh , baju kurung neh kalau kena gaya sangat cantik di penglihatan .  Ta salah pun kalau kau na pakai baju kurung hari hari . Lagi bagus taw sebenarnya . Ta payah lahh na tunggu raya , kenduri kendara baru lahh baju kurung tuh na tersarung kat badan kau . Tuh pun ada jugak taw segelintir perempuan yang ta suka berbaju kurung . Yang bab tuh aku memang betul betul ta faham dengan spesis manusia tersebut . Memang lahh aku ta pakai baju kurung hari hari , tapi aku suka sangat bila berbaju kurung . Aku rasa lagi senang , cantik jeh . Aku oke jeh na jalan jalan pakai baju kurung . Bangga lagi ada taw . Lagipun baju kurung sekarang kan banyak design dah , macam macam pattern colour bentuk semua yang kau na ada . Tapi , kena ingat jangan plax kau buat design sampai merosakkan keaslian baju kurung tersebut oke . (:

Syarat enam : Follow blog cik siti khadijah neh taw . (:
Oke . Saya dah follow awak dah cik siti .

Syarat tujuh : Kena tag blogger lain lahh plax kan . Haa , jangan ingat aku kena buat korang ta kena buat . Dengan ini aku na tag mereka yang sungguh comel neh . 

Oke . Siap . Sape sape yang kena tag tuh , kalau korang rasa ringan jari na join contest neh buat lahh ye . Hadiah dia best lahh jugak . HEHE (:
Selamat bercontest !