TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

March 31, 2011

cuba kau jadi manusia yang normal

Waa ! Agak agak tajuk entri aku neh ada chance nak kena pelempang berkoyan koyan tak ? HAHA . Menggelabah tak tentu hala betul lahh kan . Eicehh ! macam lahh lagaknya aku neh normal sangat sangat kan . Bukan apa . Memang lahh semua orang normal tapi benda normal yang aku nak cakap neh benda yang sepatutnya normal untuk semua . Hahh ? Oke . Apa benda aku merepek neh ? Aku sendiri plax yang dah tak faham dengan ayat aku . Kes haru jeh kan aku neh . Biasa lahh . Kalut !
Maksud aku kan sebenarnya kekadang aku rasa macam what the fish lahh kat sesetengah manusia neh . Yela aku tak dapat nak terima apa yang dorang buat . Atau dengan kata lain perlakuan dorang lahh . Aku ada kenal seorang manusia neh yang aku pun tak faham kenapa dia taknak naek public transport . Oke , fine ! Aku faham ramai jugak yang taknak naek public transport neh . Ye ye aku taw lahh korang ada alasan yang tersendiri . Tapi kan cuba fikir zaman dulu dulu time tader kereta motor lagi neh . Semua orang gerak sana sini pakai public transport . Sesak memang lahh sesak tapi kalau dah tader pilihan naek jela kan . Tak payah nak membebel cakap itu ini . Senang . Kalau taknak naek public transport laen kali tak payah nak suarakan nak join aku pergi mana mana . Sebab memang daripada aku start keluar sendiri dulu aku memang dah biasa gerak mana mana dengan public transport . Aku rasa macam menyampah jeh bila ada yang kata , eii ?! naek public transport ?? Taknak lahh . Haihh ! Ye , tahu lahh selama neh kau gerak mana mana ada yang bawak kan . Tapi tak payah lahh nak keluar statement macam tuh . InsyaAllah selamat kalau kau naek public transport . Pandai lahh jaga diri . Cuba bayang kan kalau kau sesat kat tengah tengah kota . Then , tader sape sape yang boleh tolong kau . Dan masa tuh memang berlambak lahh public transport kat situ kan . Nak taknak kau kena naek jugak . Tak salah lahh kalau naek bus awam , tren , cab sekalipun . (:
Lagi satu kan aku tak faham kenapa ada manusia yang nak memilih kawan neh . Yela memang ada ketika kita kena pilih kawan kita mana yang baik mana yang tak patut jadi kawan . Yang tuh haruslahh kau pilih kan . Tapi bila ada yang satu kes neh . Ada jeh yang tak nak kawan dengan manusia yang kononnya tak setaraf dengan dia lahh . Selekeh tader gaya lahh . Haihh ! Memang what the fish lahh kan . Aku ingat lagi masa aku sekolah rendah kat johor dulu . Ada sorang budak dalam kelas aku neh aku tataw lahh dia sakit apa . Semua orang taknak kawan dengan dia tapi buli dia lagi ada lahh . Dia tak pernah pun kacau orang . Cuma dia memang lahh macam agak slow sikit daripada mental budak sebaya dengan dia . Aku oke jeh kawan dengan dia . Aku selalu ajak dia belajar sama sama . Tapi ramai kawan aku yang lain taknak kawan dia . Siyes aku tak faham . Patutnya manusia macam tuh yang kita patut kawan . Tolong bimbing dia bukan tolong buli dia . Haihh ! Pelik pelik . Biasa lahh manusia neh kadang kadang selalu rasa yang dia dah cukup sempurna sampai tak nampak kelemahan dia . Memang semua orang normal tapi kadang kadang tuh perlakuan diri sendiri yang tak serupa manusia normal . (:

memang lahh cinta tak kenal usia tapi.................

Mesti ada yang kata eyh ntah pape lahh budak hingusan neh kan cakap cakap pasal cinta bagai . Mesti ada yang cakap , helo tader aku teringinnya lahh nak baca blog kau yang dok merapu merepek pasal cinta . Dan mesti jugak ada yang cakap eiyewww kecik kecik baru setahun jagung dah nak bercinta bagai . Oke oke . Rilex ahh babe . Tadernya aku nak merapu merepek pasal kisah cinta aku ke apa . Aku sendiri pun rasa rasanya tak pernah bercinta lagi . Maen maen cinta masa zaman sekolah dulu ada lahh . Biasa lahh budak baru nak up lahh katakan . Kau ada bf/gf aku pun nak jugak . Tapi semua tuh tader pun aku siyes mak yus jadah haper lahh kan . Saja suka suka . Well , budak budak . Macam kau tak pernah rasa benda tuh semua kan . HEE
Tapi kan mungkin malam neh mood jiwang aku datang kott . Erk ! Rasa gelimat gelimat sebentar . HAHA
Banyak kali dah aku pernah dengar even baca kat mana mana sekali lahh kan yang cinta tuh tak pernah kenal usia . Haa . Yeke ? Yela , betul kott sekarang pun ramai jeh yang aku tengok lelaki muda dengan perempuan berusia , perempuan muda dengan laki berusia . Oke . Aku ngaku lahh aku sendiri pun memang pernah keluar statement . Yup . Memang sahih daripada mulut aku sendiri . Aku pernah cakap yang aku neh tak kisah pun kalau aku dapat lelaki yang lagi berusia daripada aku . Dan aku sendiri pun pernah cakap yang aku minat kat lelaki yang lebih berusia . Hahh ! Hambek kau . Statement you ! Artis ! HAHA
Nak plax aku pernah cakap benda neh kat mak aku . Pehh . Haru . Tapi kan mak aku rilex jeh . Mak aku siap kata tader hal pun kalau adik dapat lelaki berusia . Kalau dah itu jodoh adik . Wahh . Mak aku neh pun on jeh . Macam suka plax kalau aku betul betul dapat lelaki yang lebih usia daripada aku neh .
Tapi kan bila aku fikir balik tak ke macam kes haru bila lelaki tuh berusia daripada aku . Yela , dulu memang aku tak terfikir taw . Tapi bila aku borak dengan sorang budak neh baru aku nampak . Budak tuh kata kat aku . Cuba bayangkan kalau dapat lelaki yang sepuluh dua belas tahun lagi tua dari kita . Tak ke naty bila dah ada anak , lelaki kita tuh dah tua . Silap silap orang ingat lelaki kita tuh atok anak kita . HAHA . Sumpah lahh aku gelak gila gila sampai berair mata aku masa tuh . Hehh ! Tapi betul jugak lahh kan . Hmm . Tapi kalau dah jodoh .. HEHE
Yela yela aku ngaku lahh neh aku type neh semua memang ada kaitan dengan aku . Memang ada benda yang agak kena mengena dengan neh semua jadi kat aku . Sekarang . Dan buat aku rasa macam .. ish ! Haihh ! Siyes tataw nak rasa apa . Nak cakap macam mana pun aku tak reti . Payah payah . Mak aku pun dah pesan kat aku jangan bagi harapan kat orang kalau kita tak sure dengan sesuatu benda tuh . Yaa , aku dah buat macam macam cara dah cakap macam macam benda tapi kan . Hmm . Taper lahh biar masa dan keadaan yang tentukan . (:

March 29, 2011

TALK 1 : CONTEST AKU FOODILICIOUS

Heheyy . Asal sekarang line tenet lembap gila babun tahap cipan mengesot ekk ? Ke line aku sorang jeh ? Haihh ! Memang harus lahh aku rasa macam nak campak lombong jeh Mr berukband aku neh . Hadoi ! Memang saja lahh membantutkan niat aku nak menjelajah kota maya neh kan . Sakit hati i taw . HAHA
Oke oke . Sebelum aku melalut tak tentu hala . Neh haa main point aku nak buat review sikit ahh pasal contest kitorang neh . Alhamdulillahh . Setakat neh agak memberangsangkan lahh feedback korang . Special thanks untuk mereka yang dah join contest aku foodilicious neh . Yang belum join lagi tuh apa lagi cepat cepat klik sini .  Ala , sesama support rakan blogger ye tak ? HEHE
Sekarang aku nak letak link yang dah join contest neh .
Yang kat bawah neh yang join ikut aku lahh kan .


Yang neh plax yang join ikut cik cikin .


Fuhh . Siap pun .HEHE . Sape sape yang join sila cek oke . Kot lahh aku terlepas pandang link korang kan . Mana mana yang aku tertinggal link tuh gitaw oke . Jangan segan segan malu malu . HAHA .
Thanks . (:
Contest neh bukak lagi . Jom ramai ramai join . 
Closing date : 17 APRIL 2011


new born baby boy

Ehee . Sumpah aku tengah happy tak surut surut lagi neh . Yela , kita ada baby baru . Oke . Gedik tak ? HAHA . Tapi bukan aku punya baby pun . Aku dah dapat seorang sepupu baru . Yeahh . Baru jeh gi tengok baby ahad lepas . Siyes comel sangat macam aku . HAHA . Tapi kan aku rasa aku lagi comel kott . Sila percaya tanpa ragu oke . Nak tengok tak baby boy tuh . Here ...............

See . Comel gila kan kan ? Geram sangat kat baby . Rasa macam nak gigit jeh pipi bulat dia .
Neh sebenarnya anak mak tam dan pak tam aku . Dorang dok kat putrajaya tuh jeh . Memang dekat sangat lahh kan dengan rumah aku . Tuh yang boleh pi tengok . Muhammad Iman Nasri . Sedap kan nama dia . Dah lahh bulat . Dia neh lahir masa 23 mac 2011 . Boleh sama date dengan abang dia plax . Suka gila baby naim sebab adik dia neh sama date birthday dengan dia . Hee . Naim naim . Dah dapat baby baru pun still jugak kitorang panggil dia baby taw . Yela dah biasa pun panggil naim baby . 
Ehehh . Sebelum tuh kan nak tepek muka wajib letak kat sini . HAHA . Sape lagi kalau bukan budak neh haa .
Eyh . Biasa lahh kan macam tataw plax aku neh pantang jumpa camera . Harus lahh aku snap gambar aku bebanyak . Saja buat koleksi . Hahh ! Kau tak suka ? Taper . Tader aku kesahnya pun . Yang penting aku bahagia . Lalalala ~
Dah penat aku kejut baby taknak bangun bangun kan . Pehh . Penat aku kacau dia . Tidur jeh baby iman tuh . Ish . Cute ahh . Dah rasa rindu plax kat baby . Dah lahh comel . Hmm . Tengok ! Aku plax yang dah rasa tak sabar nak kawen nak ada baby sendiri . Erk ! Gatai ! HAHA . Oke . Sambung sambung . Aku ajak cousin aku gi alamanda jap . Ala , alamanda dengan rumah dorang neh seberang jalan jeh . Jalan kaki pun dah sampai .

Ahaa . Rajin kan kitorang jalan kaki . Hahh ! Sebab tuh aku kurus . Maklumlahh aku kan suka bakar lemak daripada ternak lemak . Yela sangat kan . Ala , main point nak pergi alamanda neh pun sebab aku tetiba lapar pizza hut . Cehh ! Tak guna penat aku jalan kaki semata mata nak menambah lemak balik kan .

Dan haruslahh berfoto manja dulu kan . Eyh . Aku comel kan kan ? HAHA . Suka gila kat spec yang baby naim pakai tuh . Haa . Dia neh lahh baby . Umur dah sepuloh tahun tapi still baby jugak . Yang baju hijau tuh akak dia yang first . Anak sulung lahh kiranya . Kak jiha . HEHE . Dia baru balik plkn . Pehh . Jeles jeh aku tengok gambar gambar jiha masa kat plkn tuh .
Oke . Masa yang ditunggu tunggu . Sesi menternak lemak nak start dah neh weh .


HAHA . Rasa macam lawak bila aku tengok gambar baby neh . Yela . Kau tengok jela muka boring dia sebab tunggu pizza tak sampai sampai . Ramai gila kott manusia kat pizza hut time neh . Memang patut pun lahh lambat . Dan muka baby yang teruja lagi happy jeh bila pizza segala dah sampai . Siap dessert bagai . Boleh plax dia buat float sekali . HAHA . Baby baby . Rindu nak kiss baby naim dengan baby iman . (:
Taper . Naty free memang haruslahh laju laju aku nak menapak gi putrajaya . Lepak dengan family pak tam aku neh . 

March 28, 2011

outing dengan mak , superb !

Heheyy . Neh entri tertangguh kott . Yela , mana tak tertangguhnya kan kalau idea dah lari . Otak pun kena rehat jugak . Nak taip taip tapi tataw benda baek tak payah kan . Ehehh . Oke . Suka sangat sabtu lepas . Sebab sebab sebab kan saya keluar dengan mak saya jeh . Hee . Berdua jeh taw . Selalu mana nak dapat keluar berdua . Mesti abah ada tak pun akak sekali . Tapi memandangkan abah aku tuh malas nak ikut . Tuh yang jadi aku keluar jalan jalan dengan mak sayang jeh .
Best woo . Dan nak kata jugak hikayat merong mahawangsa memang superb ! Terbaek ahh . Dan aku sangat sangat dah jatuh chenta tengok stephen rahman hughes yang tersangat tough lagi hensem kat dalam cerita tuh . Sumpah aku teruja masa tengok dia lawan lawan . Pehh badan dia ketul ketul babe . Mak suka noksss ! HAHA

Ala . Bukan gi jaoh jaoh pun . Aku gi jj kepong jeh . Sama jeh pun jaoh ke dekat . Yang penting aku dapat tengok HMM tuh . Hee . Thanks mak for the creperie . (:

Ahaa . Lepas habis tengok movie tuh . Masuk mph jap sebab aku nak cari benda yang boleh di baca . Yela siyes bosan babe dok rumah tader benda nak buat . Dua dua novel tuh pun dah nak habis aku baca . Oke lahh cerita dia . Korang nak baca tak ? Gi beli sendiri . Ehehh .
Hmm . Akak , kalau kau baca neh . Sila jeles taw . HAHA . Gelak jahat banyak banyak . (:

March 27, 2011

dah jatuh tergolek , tercampak masuk gaung pulak !

Assalamualaikum . Sungguh lahh rasa macam syahdu jeh sekarang neh . Sungguh lahh rasa macam tak terkata jeh sekarang neh . Sungguh lahh rasa macam terbenam dalam tanah jeh sekarang neh . Dan sungguh lahh rasa tak berapa sungguh jeh sekarang neh . Haihh !
Cik Liyana ! Ntah lahh aku pun tataw dah neh nak describe macam mana . Fasa dulu dah datang balik kott . Sumpah tataw nak rasa apa sampai nak taip apa yang ada kat kepala pun dah jadi lain . Betul lahh . Macam ada orang kata tuh . Kekadang sesuatu benda yang kita nak tuh ta semestinya boleh dapat dan kekadang sesuatu benda yang kita tak nak tuh lahh yang elok elok datang menjelma . Dah tuh apa kaitan dengan apa yang aku taip neh dengan tajuk entri aku ? Ntah . Boleh tak nak jawab ntah jeh ? Nampak sangat macam tader pendirian kan . Sebab tuh aku tak suka keadaan sekarang . Bila mana aku rasa macam tataw nak rasa apa . Tengok . Ayat pun dah macam apa . Sendiri nak faham pun jadi tak faham . Mood lari ntah kemana . Semangat blogging tercampak tak jumpa . Ketawa hilang terbang melayang .
Macam sekarang , ada benda nak update tapi jari dan idea macam kena sekat . Otak kena ikat eyh ? Siyes lahh tataw . Nak blogging pun dah memang tader rasa sekarang . Kesian kat blog kan , aku tak bagi makan . Naty dia lapar macam mana ? Taper , aku boleh kata kat blog neh . Aku suruh dia diet . Amacam ?
Itu boleh lahh nak kata dekat benda yang tak bernyawa secara lahiriahnya kan . Tapi kalau jiwa kat diri neh yang tanya . Aku nak jawab apa ? Oke . Biar aku yang fikir skrip terbaik .


March 25, 2011

manusia , perlu ke untuk berlagak ?

Memang aku rasa suka sangat lahh nak taip tentang benda neh . Bukan apa , aku teringat masa lunch tadi . Borak borak sikit dengan mak aku . Pehh . Memang tak boleh blaa lahh kan bila aku dapat tahu ada manusia yang macam tuh . Oke fine . Mungkin dia teruja giler lahh kan sampai statement dia orang boleh label dia berlagak kott . Hmm . Manusia macam macam . Sumpah lahh kekadang aku rasa nak gelak guling guling jeh tengok perangai manusia sekarang . Tak kira lahh yang dah lebih usia daripada aku ke , yang sebaya ke mahupun yang muda daripada aku . Ake memang suka memerhati sebab dari situ aku boleh belajar pasal kehidupan . Jangan ingat hidup neh senang . 
Oke . Aku bagi satu contoh lahh .
Macek A dan macek B ada anak lepasan spm . Then , baru baru neh result keluar . Nak jadi cerita result anak macek A boleh dikatakan cemerlang lahh kan . Anak macek B plax ala ala jeh . Tapi tader lahh teruk mana . Masih lepas syarat syarat nak sambung belajar . Macek B tanya lahh kat macek A neh result anak dia macam mana . Dan dengan nada serta gaya bahasa yang penuh bangga dia kata anak dia gitu gini . Sampai macek B agak terasa lahh kan . 
Hmm . Aku rasa kalau aku dah bagi situasi macam tuh korang pun boleh faham kan . Benda neh aku rasa kat mana mana berlaku . Bukan sekeliling aku jeh . Semua . Kenapa perlu cakap dengan berlagak kalau anak dia dah memang cemerlang ? Yup . Dia tak sedar ke dengan gaya gitu boleh buat banyak pihak terasa . Yela , kemampuan manusia lain lain . Kita kena bersyukur dengan apa yang kita dah dapat . Tak perlu keluar statement yang boleh buat orang rasa eiiyewwwwwwwwwwwwww !
Hahh ! Hambek kau . Sebab tuh aku selalu ingatkan diri aku yang manusia yang tidak ada apa apa neh jangan ingat tak guna . rezeki tuh ada kat mana mana . Tak semestinya kalau berjaya sekarang sampai bila bila tak kan ada jatuh jatuh . Dan tak semestinya kalau jatuh sekarang sampai bila bila tak akan berjaya .
Tapi tuh lahh manusia neh bila senang sikit cepat lupa diri . Cakap berdegar degar . Tapi masa akan datang kita tak tahu . Baek beringat daripada sekarang kan . 
Lastly , kata kata daripada Profesor Nur Liyana . Kejayaan seseorang bukan hanya terletak pada kepandaian sahaja tapi lebih pada usaha , peribadi dan sifat yang ada dalam diri seseorang .
Bukan selama lama nya kita hidup menongkat langit . Ada masa kita perlu pijak lihat ke tanah tempat berpijak . (:

March 24, 2011

a date with lesbo tersayang

Erk ! Hahh . Sure lahh neh mau ada yang fikir aku neh lessy kot . Haihh . Tak baek taw korang bertindak tanpa usul periksa . Ewahh ! Kemaen cik leya neh . Hmm . Frust giler ahh , patutnya semalam lagi dah aku nak update pasal benda neh . Tapi boleh plax lahh mr berukband setia aku tuh buat hal . Error connection jadah haper ntah aku tataw . Frust doe ! Naseb tak tertonggeng . HAHA . Biasa , aku kan sewel sikit kan . Sikit jeh oke . Korang jangan memandai nak kata aku macam macam plax . Aku lempang korang laju laju kang . Sila takut ! HAHA
Oke oke . Kang aku lebih lebih merepek mau lari terus topic asal . Eyh , neh nak cerita kuat kuat neh . HAHA ., Gaya korang dengar suara aku jeh . Padahal aku menaip jeh neh kan . Rabu lepas kan , kira semalam ahh neh . Aku dating dengan cik cik girlfriend aku weh . Cik cik oke . Bukan sorang . Hahh ? Kau ada ? Tader kan . Baek kau diam . HAHA . Asal aku kejam sangat malam neh ? Duhh .

Tadaaa ..
Pehh . Giler excited plax aku nak taip pasal hari hari aku neh . Yela , gila aku tak happy jumpa dorang ? Cik cik sayang aku neh bhai .  Fuhh . Tapi kan yang tak syok lagi sorang tader . Isk isk . Tuh lahh , sape suruh dia kerja jaoh jaoh kan . Dah payah nak jumpa . Ehemm , ala neh semua BFF aku lahh . Yang aku suka dok heboh G6 segala tuh . Masa neh plan aku dengan ekin jeh nak keluar sekali dah alang alang dekat tuh aku ajak lahh yang lagi 3 tuh join . Makan makan sekali . Kemaen laju kembar setuju bila dengar aku nak belanja makan hari tuh . (:

Ehehh . Misi diteruskan . Sebenarnya main point aku dengan cik ekin nak keluar pun sebab nak cari kerja . Maklum lahh dah tiga minggu aku duduk rumah neh . Sumpah bosan . Nak online hari hari 24/7 pun aku dah naik muak . HAHA .Berjalan jalan memang sampai berpeluh jantan betina segala lahh . Tengok . Semangat kan kitorang nak cari kerja . Dan aku dah dapat call back pun siang tadi . Pasal kerja yang aku apply tapi tapi tapi kan aku tataw ahh nak ke tak . Tanggungjawab berat kot kerja tuh . Hmm . Tuh lahh dia manusia neh . Dah ada peluang taknak plax . Bila tader tuh yang sibuk terhegeh hegeh kan ? Eyh , aku tak cakap kau lahh . Aku cakap untuk diri aku neh . 


Tengok jeh ahh muka muka kanak kanak riang excited bila jalan jalan cari kerja . Cik intan tuh saja jeh nak ikut sekali , sebab dia kata dia boring kat office dia tader kerja . daripada dia dok menung pandang pc sorang sorang baek ikut kitorang . Ala , bukan ponteng kerja ke haper . Dia ikut pun time rehat . Yeahh ! Aku suka sebab aku dah kurus . Tengok cik ekin . HAHA . Cik ekin dah bulat . Yes ! (:


Lepas penat jalan jalan dengar briefing segala haper kan kat office tuh lahh kedai neh lahh klinik sana lahh . Kitorang pi lepak kat office intan . Gaya rumah sendiri plax . Sesedap tapak kaki jeh menapak situ lelama . Siap makan cake lagi taw . Thanks cik ekin sebab buat cake yang sedappppp ... Pehh ! Nasib dah kenyang giloss time tuh . Yela baru lepas lunch kan . Kalau tak mau aku balun tiga empat ketul . Hehh ! Tapi aku makan sepotong cake saja oke . Then , dah borak makan minum . Aku dengan ekin jalan jalan kaki lagi pergi tempat kerja lama aku . Ala , bukan nak mintak kerja balik . Tapi aku nak beli barang sikit . Biasa ahh , aku kalau bab menghabiskan duet memang pakar ahh . Kau tak payah ajar pun aku dah pro babe ! HAHA
Cik ekin , cik intan , cik kembar . Saya sayang awak . Kawan sampai hujung nyawa . InsyaAllah . (;

March 22, 2011

CONTEST ADIK BERADIKKU YANG CUTE

Huishh . Kemaen aku galak join contest sekarang . Hahh . Tapi progress contest yang aku dan kawan aku buat tuh camne ? Meh lahh ramai ramai join sekali . Promote jap . HAHA Oke . Kembali ke gear topic asal . Ehem ehem . Mana mana contest yang aku rasa cam best memang wajib ahh aku join kan . Aku kan agak agak gila contest walaupun bukan semua contest aku join . Ahahh . Ayat macam haper jeh kan aku neh . Aku jumpa contest neh kat sahabat blogger . Apa lagi laju laju ahh aku klik sini . Sapa nak join ? Klik jangan tak klik oke . (:
Well , macam biasa kalau dah namanya contest memang wajib ahh tepek banner contest tuh kan . 
Tadaaa...........

Haihh . Budak dalam gambar neh super cute babe . Ciss . Mau tergugat kecomelan aku tengok gambar neh . Ehehh . Tapi taper aku sentiasa merasakan diri aku memang superduper cute . Opss . Kau nak muntah ke baca statement aku ? Taper aku dah biasa kalau orang jeles dengan kecomelan aku yang tak terhingga sehingga menjilat jari . Eyh ? Oke . Part menjilat jari tuh aku tipu . HAHA
Ahh . sudah sudah . Kang kalau suruh aku merepek merapu sampai dua tiga page pun tak cukup . Neh , aku nak letak gambar adik beradik ku yang cute lagi super duper gorgeous . Ahahh ! Kami memang gorgeous ahh . Kalau kau tak percaya sila lihat di bawah . HAHA (:

Hahh ! Amacam ? Aku dah kata dah aku dengan akak aku memang cute lagi gorgeous . Ehekk . Maaf lahh , aku memang suka puji diri sendiri . Pi lantak ahh situ . Yang penting aku bahagia ye dakk ? HAHA . Haihh ! Rasa rindu plax dah dengan akak aku yang sorang neh . Biasa lahh adik beradik aku dia neh sorang jeh . Tader lain dah . Aku pun taknak adik sebab aku suka jadi adik dan aku taknak mak aku panggil orang lain adik selain aku . HAHA . Boleh ? Apa apa ? KAu nak kata aku manja ke ? Huishh . Sila sila . Aku tak kisah pun . HEHE
Eyh . Tuan contest suruh jawab soklan exam sikit .
Kenapa pilih gambar neh ?
Hahh . Neh cik leya superduper comel nak jawab . Ehem ehem . Erk ! Geli tak ? HAHA
Penat taw tadi aku selongkar segala folder gambar aku dengan akak aku . Pehh . Banyak tak terkira lahh . Dah nama pun dua dua perempuan . Harus lahh suka amek gambar sana sini kan . Tapi dalam banyak banyak tuh aku pilih gambar neh sebab ketara aku comel di situ . Aikk ? Tak tak . Aku dengan akak aku nampak comel jeh . Dan masa amek gambar neh kitorang memang asyik gelak gelak jeh . Kira antara moment bahagia kitorang dua sebagai adik beradik lahh . Lagi satu aku suka sangat dengan gambar neh daripada gambar yang lain . Masa neh banyak gila gambar yang kitorang amek . Akak aku tuh plax time neh dia nampak cantik daripada biasa . Ehehh . Tapi time lain lain pun dia cantik juga . Sebab tuh aku jeles dengan dia . Sebab dia cantik . HAHA . Dan aku ingat lagi akak aku kata aku comel masa neh . Haa , sebab tuh aku pilih gambar neh . Sama cantik sama comel . (:
Cukup lahh tuh . Tuan punya contest kata kena jawab dengan ringkas dan padat . Naty kalau aku tulis berjela jela mau dia reject plax penyertaan aku neh . Hmm , melepas dah aku nak menang . HAHA
Oke . Kena tag kat tiga orang kott . Nak lebih lagi bagus . Katanya......
Tapi disebabkan aku rajin kan , aku tag kat tiga orang jela eyy tuan punya contest . HEHE

Cepat cepat join contest neh . Tarikh tutup dia tak lama lagi dah . 10 april neh sebelum jam duabelas . 

manusia memang tak lari untuk berkata

Siyes lahh kekadang aku rasa pelik gila bila ada jeh orang yang tak puas hati sana sini . Yela , bila orang buat tuh kau kritik bila orang buat neh kau kritik . Memang ada jela kan benda yang kau tak puas hati . Kalau tak puas hati sebab benda yang patut diperbetulkan tuh tader lahh aku kesah . Memang tuh wajib pun kau tak puas hati . Dan memang harus pun kau tegur . Kau kata . Kau kritik . Kebenaran . Itu yang pasti .
Tapi bila orang buat sesuatu yang betul pun kau nak kata . Hahh ! Tuh apa kes babe ? Ntah lahh tak faham betul lahh aku dengan manusia yang macam tuh . Aku rasa mungkin dia dengki lahh kott dengan manusia yang dia nak kata tuh . Senang kata dia tak puas hati lahh kan dengan manusia tuh . Sebab tuh aku dah malas nak cakap macam macam sekarang . Bukan apa , aku jadi malas nak berkata kata sebab naty ada jelah mulut mulut yang nak kata macam macam kat aku . Ala , macam lahh kat diri kau sendiri tak pernah jadi kan ? Yela , depan kau memang lahh penuh suci baik gila siap senyum lebar sampai penuh nampak gigi segala . Cakap pun baik baik kira nak jaga hati kau lahh . Tapi kat belakang punya lahh kutuk kau habis habis macam macam benda yang tak betul pasal diri kau dia cerita . Betul tak ? Ehehh .
Haa , ada sesape yang terasa ke masa baca entri aku neh ? Maaf lahh ye . Aku cakap neh umum . Aku bukan tuju kat sesape pun cuma aku nak luah benda yang memang realiti neh .
Oke , aku ngaku memang lahh aku bukan sebaek baek manusia . Kekadang tuh ada jugak aku buat silap kan . Tapi apa yang buat aku rasa tak best bila niat aku baek tapi orang suka salaherti . Ada jeh orang nak tuduh negatif . Hmm . Macam macam kan manusia neh . Orang tuh kata macam neh . Orang neh kata macam tuh . Yang paling tak boleh blaa plax orang lagi suka nak sokong benda yang tak betul tuh . Terus setuju jeh tader reti nak cari bukti yang kukuh . Tak reti nak nak tanya yang mana kebenaran . Sampai bila nak jadi macam neh ? Biasa lahh zaman sekarang . Kalau kita senyum pun orang kata kita jahat . (:


March 21, 2011

ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB CONTEST

Heyy korang . Tadi kan tengah jalan jalan tengok blog orang . Ehehh . Sekali terjumpa plax contest neh .
Dah siap baca segala content memang aku terasa terpanggil gila ahh nak join sekali . Best kott . 
Nama contest neh , eyh . Nak kena tulis lagi ke ? Dah terang terang kott ada kat tajuk entri neh . ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB CONTEST .
Taper taper aku kan rajin , aku suka type banyak banyak kali . HEHE .
Macam biasa lahh kena letak banner contest neh .

Oke . Done ! Kalau korang nak join korang klik jeh gambar neh oke . Tapi kena cepat taw sebab tarikh tutup contest neh sampai akhir mac 2011 jeh . (:
Well , macam biasa kena follow cik yuz neh . Yela , senang nak tahu segala update tentang contest neh ye dak ?
Ahahh ! Part paling best lahh bagi seorang bergelar cik leya . Neh nak tempel muka aku yang kononnya anggun lahh neh kan . Eicehh ! Aku anggun apa . Korang ye kan jela . Macam tak biasa . HEHE
Tadaa................

Neh lahh gambar yang aku pertandingkan . Tak cukup satu . Sekali tiga aku combine . Hambekk ! Aku kan memang sejak azali giler lensa . Ehehh . Maaf ye cik yuz . (:
Huishh . Yang neh memang lahh aku rasa dupdap dupdap nak type . Eicehh . Kemaen dupdap lahh sangat kan . Cik yuz ada bagi soalan taw .
Sejarah pembabitan aku dalam bertudung ?
Hmm , sebenarnya aku neh kira baru gak lahh dalam bertudung . Memang daripada kecik aku gi sekolah pun tak pakai tudung . Gi sekolah agama jeh tuh memang wajib lahh kan kau pakai tudung . Tapi masuk sekolah menengah memang harus lahh pakai tudung . Tapi kat luar aku still free hair lagi . Buat rambut sana sini . Macam macam experiment dah lahh yang aku jalankan kat kepala aku neh . Hishh . Teruk jugak aku neh . Hehh ! Sampai dah besar panjang lahh tak reti reti jugak nak pakai tudung . Sekali awal tahun 2009 baru aku betul betul bertudung . Kira lepas aku habis form 5 lahh . Masa tuh tetiba aku terpanggil untuk bertudung . Terus aku cakap kat mak aku . Mak aku kata , terpulang kat aku lahh kan . Kalau dah betul hati aku kata nak bertudung alhamdulillah . Kena ingat lepas neh jangan buat maen maen . Kejap pakai kejap tak . Mak aku taknak lahh anak dia neh jadi macam tuh . Ish ! Asal tetiba aku rasa sedih neh . Haihh ! Nak nangis plax dah aku cerita pasal sejarah aku bertudung neh . Sejak daripada tuh alhamdulillah aku still bertudung sampai sekarang . 
Kenapa aku bertudung ?
Bila dah besar dah tahu beza mana baek mana buruk . Aku terfikir gak lahh sampai bila aku nak free hair kan . Sampai bila aku nak buat macam macam gaya kat rambut aku neh . Tak kan lahh sampai aku dah kawen naty pun aku tak reti reti nak berhijab . Aku tak nak lahh anak aku ikut jejak aku . Nak plax memang big family aku semua bertudung . Even sepupu aku yang kecik tuh pun reti nak pakai tudung . Aku neh jeh yang tak reti reti . Dan dari situ aku mula sedar aku neh wajib bertudung . Tuntutan agama . Dan aku rasa lagi anggun dan cantik bila bertudung . Satu family aku pun suka bila aku bertudung . 
Huishh . Kemaen panjang explanation aku . Mentang mentang lahh cik yuz kata tader limit perkataan yang kena tulis . 
Sekarang kena tag kat tiga rakan yang lain .
Aku nak tag kat cikin , fatin , dan titirara .

March 19, 2011

fuhh ! lepas gian babe

Ehehe . Aku memang suka betul lahh kalau ada kenduri kawen yang siap ada pakej karaoke segala . Yela , boleh aku tumpang semulut kan . Wahh ! Kemaen . Ingat tadi aku nak memeriahkan majlis jeh . Datang kenduri doa selamat jiran aku tuh . Yela , esok kenduri kawen dia plax . Abis kenduri jeh , abang dj dah start bukak kaunter . Pehh ! Haruslahh aku laju laju nak sumbangkan suara yang ala ala neh kan . Ehehh ! 
Mula mula aku macam malu malu kambing plax di situ . Yela dah lahh ramai orang kan selalu aku sedap jeh melalak kat karok box . Dengan kawan macek chenta hati jeh . Tapi ntah kenapa tadi sawan gian nak karok dah datang kott . Terus jeh aku pilih lagu . Selalu tuh memang tak lahh aku nak pi nyanyi kat kenduri kawen orang . Kalau aku nyanyi pun kat kenduri kawen sepupu sepapat aku jeh . 
Ahha . Puas lahh jugak even dapat nyanyi 3 lagu jeh . Haihh ! Kang kalau aku conquer mic apa plax orang kat situ kata . Laen lahh kalau kenduri kawen akak aku kan . Haruslahh aku yang jadi extra singer dengan jayanya . HAHA . Dan yang tak boleh blaa ada mamat mana ntah sibuk sibuk plax nak rakam aku nyanyi . Nasib aku tak buat goyang inul kat situ . HAHA . Buat dia masuk kat youtube . Hahh ! Faymes sekejap aku taw . Wekk . Perasan lahh kau cik leya . HAHA
Ingat tadi nak nyanyi lagi taw . Tapi mak aku dah ajak balik . Yela dah nak pukul 12 kan . Tak kan nak tidur tergolek golek kat situ plax . Buat haru jeh . HAHA .
Tapi taper lahh , oke lahh jugak kan . Dapat jugak lepas gian nak karok . Best plax kat majlis orang . HAHA
Hmm , macam nak ajak macek chenta hati aku gi karok box plax dah . Hehh ! (:

nak update jugak pasal juara raja lawak 5 . (:


Ehee . Pehh , tengok jeh dashboard memang berlambak lahh blogger lain yang dah laju laju update pasal final raja lawak neh . Pantas betul lahh kan dorang mengetuk keyboard dengan jejari mulus lagi runcing dorang tuh . Ehhe . Yela , yela . Aku neh jugak yang lambat nak update . Bukan apa tadi mood nak menaip hilang . So , kena cari feel dulu . Cehwahh ! Walaupun ramai yang dah update kan . Tapi aku still nak cerita gak lahh kan pasal raja lawak 5 neh . Sebenarnya terus terang lahh ceq nak habaq neh . Wahh ! Apa gaya suka cakap kedah neh . Hahh ! Neh mesti dah masuk aura kakak sayang aku . HAHA . Watever . 
Oke , aku dah tak layan sangat dah raja lawak neh . Yang last aku betul betul layan pun masa Raja lawak 3 tuh . Masuk yang keempat kelima neh dah tak berapa syok lahh . Kalau tengok pun aku semangat nak tengok johan dengan zizan jeh lebih . HEHE .
Tapi tadi kira oke lahh jugak performance finalist raja lawak neh . Aku suka time man buat lawak yang kedua tuh . Gelak gelak aku tengok . Aku pun memang harap ahh dia menang sebab aku tengok lawak dia macam lagi best jeh daripada yang lain tuh . Opss ! HEE .
Nway , congrats untuk man sebab dapat jadi juara raja lawak musim kelima neh . (:

March 17, 2011

CIK EPAL CONTEST

Pehh . Haruslahh aku teruja kan bila cik epal buat contest . Aku yakin ramai yang kenal cik epal neh . Blogger neh meletup taw .  Apa ? Tak kenal , tipu lahh tuh . Tak baek taw , taper taper . Laju laju korang klik kat nama cik epal tuh eyy . Alang alang tuh korang pun boleh join ye dak ? Dengan semangat waja lagi aku nak join boleh ? Ehehh . Nasib plax semalam mak aku beli buah epal . Cehh . Terima kasih lahh mak sayang . Macam taw taw jeh . Kemaen sakan aku nak posing dengan buah epal tuh taw . Sebelum tuh . Wajib bubuh dulu header blog cik epal neh . 


Hahh . Neh aku nak tempel muka bajet aku dengan buah epal . Eyh , cik epal kata boleh buat kolaj . Hahh . Memang aku yang giler lensa neh suka lahh kan . 
Tadaa ....


Yeahh ! Jujum reramai makan epal . Kot lahh kan dengan gambar aku neh boleh lahh aku menang . Memang best lahh nak plax hadiah dia menternak lemak bersama cik epal . Mau pengsan enambelas kali aku naty . Yela , makan duduk semeja dengan cik epal kau . Hahh ! Confirm best lahh kan . Apa lagi yang korang tunggu korang nak join tak ? Cepat gerak kan cursor kau klik sini oke ! (:
Oke . Kena jawab slogan plax taw .
SAYA MEMBACA BLOG CIK EPAL KERANA siyes lahh aku cakap neh blog cik epal memang best babe . Kekadang boleh buat aku sengih sorang sorang plax depan lappy baca entri dia . Aku suka gaya penulisan dia . Bombastik . Tadernye cik epal tuh nak berlagak ke haper dengan apa yang dia type . Dia tulis tuh semua ikut cara dia . Sebab tuh aku suka . Nak plax bila dia update tentang program menternak lemak dia . Hishh ! Memang buat aku terliur jeh tengok all the foodies . Dia makan plax kat tempat best best kan sah lahh aku teruja nak pergi makan gak kat situ . Lagipun , blog cik epal neh penuh jeh dengan cerita cerita yang memang aku tak jemu nak baca . 
 Neh aku nak tag dekat cik mia.lia dan cik aqiella . Selamat join contest cik epal . (:

antara chucky dan choki choki .

Pehh . Sekejap . Aku nak tangkap senyum bangga sorang sorang dulu boleh ? HAHA . Memang macam haremmmm lahh apa yang aku merepek pepagi buta neh kan . Oke . Cuma nak kata aku rasa bangga lagi teruja sebab aku mampu layan movie chucky pagi pagi buta yang memang tengah gelap gelita sebab aku tutup semua suis lampu ditambah plax aku sorang sorang dalam bilik neh . Wahh ! Aku sure lahh semua pernah tengok natang chucky neh kan ? Haper ? Tak pernah ? Sumpah kesian sama kau . Dulu masa aku kecik kecik sampai nangis guling guling masa tengok chucky neh sebab aku memang giler penakut weh . Even sampai aku besar dah boleh jadi mak orang pun aku still penakut . Masa first time aku tengok si chucky neh . Huhh ! Memang aku tak pandang ahh kat mana mana patung . Siyes aku rasa naty patung patung tuh semua nak bunuh aku . Gila kan ! Biasa lahh . 

Tapi ntah kenapa tetiba datang mood berani plax nak layan balik movie chucky neh pepagi buta time aku tak boleh tido camni . HAHAHA . Aku rasa kalau aku tido kejap lagi sure aku mimpi chucky neh weh . Oke ! Sekarang aku dah start takut . Hee (:

roti pratha , sambal tumis .

Hahh . Ye , aku taw aku kaki makan . Sebab tuh aku suka jiwa nak post pasal makanan pepagi camni . Haihh ! Bukan apa , tetiba aku teringin nak makan roti pratha . Tapi aku tak nak yang segera tuh . Yang bila bila boleh beli kat frozen market tuh . Aku nak yang home made punya . Aku rindu nak makan roti pratha yang arwah nenek aku buat . Semua gara gara petang tadi , elok ahh aku borak gelak gelak dengan mak aku . Aku cakap pasal kampung . Lama kott tak balik . Yela , kalau balik pun atok nenek dah tader . Tinggal pacek macek jelahh pun . Siyes rindu . :'(
Dulu masa arwah atok nenek ada , semua rajin balik kampung . Bila raya kumpul semua . Cukup adik beradik abah lahh . Happy sangat . 
Pagi pagi bila bangun mesti dah siap lahh roti pratha dengan sambal tumis nenek . Ntah bila nenek buat pun kitorang tataw . Aku sendiri pun tak pernah tengok time nenek buat . Sebab tuh tader sape pun yang reti buat . Tader pun yang reti nak buat sebijik macam arwah nenek buat . Sedap giler ahh . Aku makan sekeping pun tak cukup . Hee . Lepas tuh bila time jemur baju jeh . Semua bau kroni , yela dah basuh sekali kan dari atok nenek , pak sedara mak sedara sepupu sepapat semua . Best giler . Petang petang kalau boleh semua semua tujuh beradik abah nak lepak kat bangsal . Makan goreng pisang cicah sambal kicap . Beli rm10 pun tak cukup . Tuh tak campur dengan cucu atok nenek yang 23 orang tuh . Mau tak runtuh bangsal tuh . Tapi sampai sekarang oke lagi . Boleh golek golek riang lagi kata bangsal tuh taw . Hahh , korang taw tak bangsal tuh apa ? Siyes best kalau tidur kat bangsal kampung petang petang . Dengan angin lagi , nak plax belakang bangsal tuh sungai . Banyak plax ikan belacak tahu . 
Tapi semua tuh tinggal kenangan . Atok dah tader . Nenek pun dah tader . Yang tinggal pun atok nenek belah mak jelah . Tuh pun rumah sebelah jeh haa . Hari hari aku terjah rumah nenek aku . Hehh . Sambil tuh aku buat program jalan jalan cari makan . Nenek aku masuk sedap weh . Kalau kau makan confirm kau nak lagi .  Lagi lagi kalau mee kari nenek aku . Terbaek ! 
Memang tak dapat dah lahh nak makan roti pratha dengan sambal tumis arwah nenek yah aku . Hmm , rindu !

March 15, 2011

semangat kamikaze lahh katakan

Oke ! Sebenarnya kan aku dah lama na buat cerita pasal neh tapi agak berkurun lama jugak ahh terperap ta publish sebab tetiba hari tuh mood na menaip dah jatuh ke dalam gaung mungkin .
Bila aku sebut pasal kamikaze segala korang jangan ingat aku dah semangat tahap gaban na pergi berperang pula . Alangkan perang dengan diri sendiri pun aku ta khatam lagi inikan pula mahu pergi perang demi negara terchenta . Sebenarnya kan aku teringat kata kata abah aku . Abah aku pernah kata "anak melayu neh memang semangat kamikaze dia tinggi betul" . Hahh ! Tapi kalau semangat ke arah yang baek tuh taper . Neh tak , semangat kamikaze kat atas jalan raya . Korang faham tak neh ? Mula mula masa abah aku cakap benda neh kat aku , aku pun ngaku lahh naek blur jugak ahh kan tak faham apa benda lahh yang abah aku nak sampaikan neh . Sekali , oh . Baru aku mengerti . Kalau korang tengok sendiri lahh kan . Kat jalan raya sekarang neh bersepah budak budak muda , nak plax melayu kan . Lagi best yang tak cukup umur lagi tuh . Kalau dah dapat bawak motor memang tak ingat apa dah . Dah gaya jalan tuh memang dia yang punya lahh . Conquer habis lahh orang cakap . Dah lahh dengan tak berhelmet , bawak laju kemaen mak aihh . Aku yang tengok neh pun naek seram . Yela , buat tergolek patah riuk depan mata aku kan dah satu hal . Lagi plax dah susah kan mak bapak dorang kan . Sebab tuh lahh abah aku cakap anak melayu neh kalau kat atas jalan raya memang semangat kamikaze dorang tinggi . Tak takut apa . Macam badan tuh kebal penuh urat besi segala . Cuba kita suruh dia pergi berperang ke buat apa apa yang lagi betul mendatang kan faedah . Tak ramai yang berani tak ramai yang nak buat punya . Dan bila aku fikir balik memang betul lahh apa yang abah aku tuh cakap . Sebab tuh lahh hari hari ada jeh berita pasal accident sana sini . Kita dah bawak motor kereta betul betul ikut rules segala tapi kekadang orang lain yang bawak tak tentu hala . 
Kita nak cakap pun susah , tak cakap pun susah . Paling habis pun mata neh jela yang boleh jadi saksi . Benda dah berlaku depan mata . Orang tak kan cakap kalau benda tuh bukan betul betul terjadi ye dak ? (:

jangan asyik nak menghentam je !

Pehh . Baru jeh lepas segmen terjah menerjah bersama abang nas . Eyh salah . Tader lahh terjah bersama abang rambut ketak tuh pun . Mata dan jari aku yang pi terjah blog sana sini . Syok woh ! Blog cantik cantik , entri bombastik segala , info macam macam . Blog aku neh jeh pun yang ntah haper haper kan . Isk isk . 
Oke , aku cuma nak share apa yang asyik bermain kat kepala aku sekarang . Hmm , manusia manusia . Memang lahh bukan semua tapi ada lahh segelintir tuh kan yang kerja tak habis habis nak menghentam orang . Aku tak kata kau pun . Tapi kalau kau terasa aku tak boleh nak kata apa . Macam yang berlaku kat sekeliling hidup aku neh . Haihh ! Sumpah lahh kadang kadang aku pun tak faham kenapa ada manusia yang memang habit dia ahh kan nak menghentam orang ikut suka jiwa dia jeh . Bukan setakat kat komuniti tempat tinggal jeh dekat komuniti bloggers neh pun tak kurang hebatnya kan . Jangan nak tipu aku lahh kalau ada yang nak kata tader tuh . Ramai jeh aku tengok blogger yang kena hentam sana sini . Kenapa ? 
Ada jela yang tak puas hati kan . Kenapa ?
Ada jela yang nak kritik kutuk segala macam dia tuh dah hebat sangat . Kenapa ?
Oke , bagi aku lahh kan . Mungkin manusia tersebut dengki . Tapi yang dia nak dengki tuh kenapa ? Sama sama blogger kan , tak payah nak berdengki sana sini lahh . Tak payah nak mengutuk sana sini lahh . Kita hidup kat dunia neh pun bukan lama . Lagi bagus kalau kau berbaek sesama manusia kan . Bila ada orang yang dah mula naek . Haa , ada lahh jugak segelintir yang gaya macam tak puas hati sampai macam macam cara yang dia buat nak bagi orang tersebut jatuh kan ? Bila difikir perlu ke kau nak buat macam tuh semua ? Buat buang masa kau jeh . Bila orang lain berjaya kau patutnya tumpang gembira . Dan kalau boleh jadikan contoh untuk kau berjaya jugak . Bukan kau ligat menghentam orang tuh kan . Sama sama ada otak , sama sama dah besar , sama sama boleh beza baik buruk . Jadi sama sama boleh fikir bukan ?

March 13, 2011

mak , adik nak kawen !

Wakakaka . Oke . Aku nak gelak gila gila guling guling macam tenggiling dulu boleh ? Eyh , tapi kau jangan cop aku budak sawan plax . Aku sehat walafiat jeh neh haa . Setakat neh mental aku oke kott . HAHA
Hahh . Ada tak kau rasa macam geli bebola mata kau baca title aku ? Ke kalau tak geli kott lahh terkejut ke kan aku dah gatal awal bebenor nak kawen . Haihh ! Tapi tak kott korang nak terkejutnya . Yela aku bukan artis jauh sekali orang dikenali . Abis paling jauh pun jiran aku jeh yang kenal aku . Maklumlahh aku kan baek tak reti keluar rumah kan . Oke ! Yang tuh aku tipu . Hee . (:

Hahh ! Neh lagi lahh confirm ahh ramai cop aku gatai dah neh kan . Kemaen syok plax aku nak update status macam tuh kan kat fb aku . Haihh ! Betul lahh neh jiran aku buat kenduri kawen rini . Best woh . Grand jeh dah aku tengok . Ramai plax datuk datin segala kat situ . Tapi tader ahh aku ngorat datuk tuh kan . Kau gila ?  Mau aku buat perosak majlis orang jeh naty . HAHA . Tapi kan bab yang aku type aku terasa macam nak kawen tuh betul lahh . Macam korang yang bujang tuh tak pernah terasa nak kawen kott . Confirm tak normal lahh tuh kan . HEHE . Walau aku neh muda remaja lagi tak salah pun kan kalau aku kata aku dah terasa nak kawen . Oke haper kalau kawen muda muda neh . Elok juga pun ye . Kira selamat jeh lahh kalau aku nak jalan dengan encik husband aku tuh kan . Dah sah weh daripada sibuk berjalan peluk sakan dengan bf kan . Tapi aku tader buat camtuh taw . Aku mana ada bf neh . Single jeh .  Baek kau kawen jeh . Tak dosa pun nak pegang peluk dia kan . Hee . 

ada orang nak join tak kalau aku buat contest ?

Heheyy adek manis , abang kachak ada baek ka ? Erk . Asal tetiba aku tertuka slang neh ? Hahh ! Pengaruh mana plax datang dah neh ? HAHA .
Oke oke , straight to the point lahh . Kang mau aku merepek berjela tak tentu hala kang . Kau jugak yang tak kuasa nak baca ye dak ? Senang type camni lahh . Yela betul apa aku kata , aku menaip kan . So , senang type lahh bukan senang cakap kan kan ? Hee . Agak agak kalau aku nak buat satu contest untuk para bloggers yang wujud neh korang nak join tak ? Yela mana lahh taw kan kott tak layan ke blogger picisan macam aku neh . Isk isk . Sob sob *nak feeling sedih jap
Actually contest neh telah di plan oleh cik leya bersama cik ekin . Siap bermeeting segala kau . Hahh ! Hebat tak hebat kitorang dua . Dah draft segala lahh syarat wajib syarat sah untuk contest tuh . Apa apa ? Contest apa ? Eyh . Mana leh bagitaw dulu . Biarlahh rahsia , ala ala tajuk lagu dato siti gitu . HEHE
Haa , amacam ? aku tertanya tanya runsing runsing jugak neh , feedback korang camne naty . Oke ke tak ? 

March 12, 2011

a date with girlfriend tersayang

Eheh . Kalau agak agak entri kali neh aku nak letak sign amaran keras besar besar kaler merah menyala lagi sekali boleh ? HAHA . Cehh ! Tapi disebabkan aku malas nak buat amaran segala sebab aku tak yakin ramai akan melihat amaran aku tuh pun kan . Jadi , baik aku tak payah type dengan segala hormatnya lahh kan . 
Pehh . Memang syok lahh bila tiba bab perabis duet kan . Kerjanye idak , perabisnye kemaen ! Ohh , itu biasa bagi manusia bernama cik leya binti abah neh . Hehh ! 
Memang best lahh sehari neh keluar dating bagai dengan girlfriend aku . Hahh ? Apakah ? Cik leya neh masuk category songsang ke haper ? Nauzubillahminnzalik . Tader lahh weh . Girlfriend=kawan perempuan . Haa , faham tak neh ?

Ciss ! Neh yang aku tak puas ati neh . Memang jelas lagi ketara lahh muka aku bulat doe . Taper taper . Yang penting aku comel . Kau ada ? Hishh . Diam lahh . Ye kan aje apa yang aku type . HAHA . Oke . Yang kanan tuh lahh cik girlfriend aku . Cik ekin , tengok jeh ahh muka dia yang tak sabar nak buat aktiviti wajib dia tuh . HAHA

Tadaa . Neh lahh aktiviti wajib yang aku cakap tuh . Ish ish . Apa nak jadi neh ? HAHA . Tengok jelahh muka muka semangat masa nyanyi . Hmm , walaupun aku taw suara aku tak semerdu sitinurhaliza , tak segemersik dayangnurfaezah , tak senyaring ziana zain , tak selantang ning baizura , tak setinggi jaclyn victor . Tapi boleh lahh buat sedap telinga aku dengar buat peti suara aku nak lepas geram . HAHA . Cik ekin neh sekarang dah gila karok . Dulu dia mana nak masuk karok box segala neh . Semua neh start masa aku dengan cik sue ajak dia gi karok . Emm , aku dah mempengaruhi dia lahh eyy ? Opsss ! Hee . >.<

Yeahh ! Girlfriend yang dah bertambah lagi sorang Secara tak sengaja . Tak sangka lahh plax yang cik intan datang sekali tadi . Tapi dia tader ahh join kitorang karok . Dia tetap . Kukuh . Tak masuk pusat karok neh . Hmm . Lalala ~ Kesian dia . Lama kott tunggu kitorang abis . Yela , sampai 3 jam terperuk memekik kat suria box tuh . Kau bayang lama tak lama . Dua orang jeh plax . Mau sakit tekak serak suara aku dah .

Kalau dah ada bersama sama . Nak dengan aku plax . Memang harus ahh dorang jadi extra model aku . HAHA . Dah kata aku giler lensa kan . Kira sampai sekarang masih untung ahh sape sape punya camera tader pecah lagi . HAHA . Tuh maksudnya muka aku memang muka mesra camera lahh kan boleh ?

Eyh . Percaya tak percaya tak ? Kerja aku memang menkayakan tokeyy kfc ahh . Dah lahh semalam dah melantak kfc . Tadi pun makan kfc lagi . Memang title bulat tuh kena sangat lahh dengan aku kan kan ? HAHA . Kisah plax aku ? Seronok kott dapat spent time dengan dorang neh . Sayang korang sangat weh . Aku siyes neh . (:

a date with kakak terchenta

AMARAN KERAS : SILA LAJU LAJU KLIK ICON X DI PENJURU KANAN SCREEN ANDA JIKA TAK MAHU TERKELUAR MUNTAH  HIJAU BIRU MAHUPUN PURPLE MELIHAT GAMBAR GAMBAR SUPERMODEL DI BAWAH . SEKIAN .


Wahh . Penat giler kott . Baru jeh 2 lebih pagi tadi sampai rumah . Hmm , mata plax elok taknak ngantok taknak tido kan . Of cos laju laju aku pi dating dengan lappy dan berukband tersayang . HAHA
Sebab tuh untung bila dah tak kerja , boleh jalan jalan suka hati , boleh perabis duet untuk sesi menternak lemak , boleh online ikut suka , boleh taknak tido pun taper . Rasa seronok lahh sangat kan bila dapat spend masa berkualiti bersama cik kakak terchenta yang memang sekarang dah teramat payah nak jumpa . Haihh ! Mau jugak kang aku plax yang sakan gi book tiket pi alor star sana . Tapi aku taknak naek bus ke kapal terbang ke . Aku nak naek train . Hahh ! Baru syok kott .

Memang rasa best lahh bila dapat keluar berfoto manja segala dengan akak aku . Neh masa nak gi lunch . Tapi tapi yang tak best plax mak aku tak dapat ikut . Ada hal . Dah lahh keluar 3 beranak jeh . Aku , akak dengan abah . Tapi muka abah memang tak lahh nak tepek kat sini . Abah bukan gila lensa macam anak dia yang dua orang neh . Abah pun dah naek boring jeh tengok anak dia asyik bergambar tak abis abis tadi . HAHA

Muka muka boring sebab tunggu makanan tak sampai sampai . Haihh ! Aku dah lapar tahap cicak berguling neh . Boleh plax dia masak lambat lambat kan . Memang snap snap jeh lahh tadi .

Yeahh ! Part neh memang aku sangat sangat suka lahh kan . Makan babe . Kau macam tataw plax aku memang suka bab bab makan segala . Kau tengok jela bukan maen khusyuk plax aku menikmati nasi goreng anak dara . Hahh ! Kau pernah tak makan nasi goreng anak dara ? Dah nama pun aku anak dara kan mesti lahh harus aku makan nasi goreng tuh kan .

Lepas makan makan kenyang semua . Berjalan jalan plax kat tepi jalan . Singgah kompleks berdekatan . Ala , nak beli makanan kucing jeh pun . Lepas tuh kan , biasa lahh . Aku dah memang kaki makan kan . Sebelum balik rumah aku gi jumpa encik kepsi jap . Aku baek hati rini . Aku belanja taw . Tapi tader ahh makan kat situ . Take away jeh sudah . Sampai rumah mau aku melantak ayam goreng kegemaran ramai tuh taw . 
Hmm , Kejap jeh . Dah malam . Akak pun dah nak balik kedah . Neh yang tak best neh . Tinggal lagi aku sorang sorang kat sini . Eyh , dengan mak abah sekali lahh , Tapi lain kott kalau akak aku ada . Isk isk . Aku sedih neh . Kau taknak bagi aku tisu ke ? HEHE

Cehh ! Akak aku buat muka bajet cari bus tak jumpa lahh konon . Eyh . Muka aku pun ada jugak lahh . Harus ! HAHA . Hehh . Dah lahh saja jeh mengabiskan duet aku kan . Ajak aku pi beli foodies dia nak melantak dalam bus . Tapi aku tak kesah pun . Dia sorang jeh pun akak aku . Tader hal pun aku nak bayarkan .

Snickers ! Benda wajib ada kalau kitorang nak jalan jauh . Dari kecik lagi kott . Dah habit . Asal nak jalan jauh tak kira ahh balik kampung ke , gi rumah sedara ke , cuticuti malaysia ke memang wajib ada snickers lahh . Dan terselit jugak kawan akak aku . Giler comel ohh kak sal tuh . Terkesima tergugat aku . WAHAHA

Mak . Kami sayang mak sangat sangat . HEE . Oke , babai akak sayang . Bus awak dah sampai tuh . Walaupun lambat . Tapi bukan lambat sikit . Sampai satu jam jugak tunggu bus tuh . Janji 12 lebih . Nak dekat 2 pagi jugak bus tuh baru sampai . Dah lahh dengan penuh manusia kat hentian duta tuh . Buat pening kepala aku jeh . Hmm . Bye kak , 3 ke 2 bulan lagi kan baru kita jumpa . Tata . Jaga diri kat sana . Love you . mmuah muahh mmuah . Pinjam tagline akak sat naa . HAHA

March 11, 2011

mana hilangnya sifat belas kasihan , kasih sayang ?

Pagi pagi lahh dah meruntun hati aku . Pagi pagi lagi dah mengalir airmata aku . Yela mana tak nye , aku bukak facebook tadi . Dekat newsfeed ada satu video . Duhh . Sedih yang teramat . Aku tataw lahh apa kena ntah sawan putus urat mental saket otak kott perempuan tuh . Sampai hati dia bunuh anak kucing tuh . Anak kucing tuh tader kacau hidup dia pun . Aku dengan dia sama sama perempuan dan memang patut pun lahh perempuan neh penuh dengan sifat kasih sayang kan . Tapi dia , aku tataw lahh nak cakap . Violent giler tahap dewa . Boleh dia pukul anak kucing tuh sampai mati guna payung lepas tuh sedap plax dia pijak pijak perut anak kucing tuh . Aku ingat nak share kat sini tapi aku tak sanggup . Kalau korang sanggup nak tengok , yela kott korang pun belum tengok kan . Korang gi jeh search kat youtube . Tuh pun gaya aku tengok video tadi memang dah serupa macam aku tengok cerita hantu . Haihh ! Memang dasar mental . 
Sebelum neh ada jugak video pasal binatang segala neh . Korang pernah tengok tak video yang ada perempuan bunuh anak kucing tuh . Ala yang dia pijak pijak guna high heels tuh ? Tuh lagi lahh . Berjam jam aku nangis lepas tengok video tuh taw . Then , baru baru neh aku dapat lagi satu video , perempuan yang sama tak silap aku . Dia bunuh arnab plax . Guna high heels . Cara yang sama . Sedih sangat sangat . Kat rumah aku neh memang dah jadi tempat peliharaan kucing dah . Semua semua tuh aku sayang . Tidur pun dengan kucing . Bagi makan pun siap goreng ikan sekali asingkan tulang tulang ikan tuh taw . Tapi aku pelik betul lahh macam mana boleh ada manusia yang sanggup bunuh binatang dengan cara yang macam tuh . Dunia akhir zaman . Taper lahh , naty orang orang yang buat tuh dapat jugak balasan dia . Tak kat dunia , dekat akhirat naty . InsyaAllah .

March 10, 2011

eyh ! kakak sayang aku balik rumah lahh

Hooyeahh ! Aku taknak intro segala panjang panjang . Cuma sekarang neh aku nak jerit gembira weh . Siyes lahh neh aku tengah happy gila tahap babun berlari . HAHA . Sebab sebab sebab kan kakak sayang saya cik Ariffa Nur Izzah baru jeh menjejak rumah kira kira pukul 10 malam tadi . Pehh , aku rindu giloss kott kat dia . Maklum lahh dah dua bulan sepuloh hari aku tak jumpa dia . Mana aku tak rindu kan . Sampai nangis nangis aku rindu kat dia taw . Ini betul betul punya tader tipu tipu taw . HAHA .

Aku jeles dengan kakak aku sebab dia lagi cantik daripada aku . KEH KEH . Tapi taper yang penting aku comel . Kau ada ? HAHA . Ala kakak aku neh balik rumah pun sehari jeh . Esok petang dia nak balik kedah dah . Dia ada kerja kat DBKL tuh haa . Assignment jadah apa aku tataw . Maklumlahh aku belum digelar pelajar universiti lagi . Naty kalau aku dah jadi budak U baru lahh aku faham segala kerja assignment semua kan . Hmm , rasa macam kejap jeh kan . Esok dia nak balik dah . Isk isk . Tapi taper malam neh boleh aku tido sambil peluk dia sambil cerita cerita dengan dia sampai dia tertido sampai last last aku yang cakp=ap sorang sorang . HAHA

dah kena sound baru kerja nak jalan

Macam biasa lahh kan . Kalau dah namanya penganggur terhormat , kalau dah namanya pengonline tegar , kalau dah namanya jatuh chenta dengan blog . Memang sahih lahh ada jeh benda nak type , ada jeh benda nak luah . Ntah kenapa tetiba benda neh datang elok jeh berpusing pusing dalam kepala aku . Even dah agak lama lahh benda neh jadi tapi aku still ingat weh . Maklumlahh memory aku kan bagus siap dicop oleh sirim lagi . Hah ! Oke , aku perasan . 
Korang perasan tak kadang kadang ada segelintir manusia neh bila dah kena buran , ehem ehem . korang taw tak buran tuh apa ? Tataw ? Sian korang . Pi cari sampai dapat . Aku taknak gitaw . Yela aku kan jahat . HAHA *gelak macam prof klon . Baru masa tuh lahh pandai nak gerak laju laju baru masa tuh lahh terhegeh hegeh nak siapkan kerja . Oke , aku tak kata sesiapa tapi kalau ada yang terasa aku tak boleh nak kata apa . Aku cakap neh umum . Benda yang jadi kat sekeliling aku .
Ada lahh satu hari yang indah lagi permai gitu , aku dengan gaya jalan ala ala miss world pergi lahh satu kedai printing haper jadah ntah nama dia . Aku tak ingat dah . Niat aku nak gi tempah bussiness card untuk mak aku . Tak pernah pun buat kat kedai tuh , saja nak bagi up sikit bussiness orang sebangsa dengan aku . Aku gi lahh kedai dia kan . Pung pang pung pang . Oke , Set !Dah bayar advance segala budak perempuan yang amek order tuh kata boleh siap dalam 5 hari waktu bekerja . Dalam hati aku dah kata what the fish . Lambat giler selama neh pi tempah kat kedai lain paling lama pun 3 hari . Paling cepat 2 hari dah siap . Dah dia kata 5 hari kan , aku datang lahh balik . Sekali kau nak taw ta apa jadi ? Boleh plax orang lain yang ada kat kedai tuh then orang tuh tataw pun aku ada tempah card kat kedai dorang . Siap kata dengan aku lagi budak perempuan tuh accident patah tangan . Aku caya jelahh kan . Taper taper . Ilex lagi . Dah nak masuk 2 minggu kedai tuh tader contact aku pun lagi . Aku pun gi lahh balik nak tanya pasal bussiness card tuh dah siap ke belum . Yelah , mak dengan abah aku dah bising kott . Aku gak yang kena kan . Eyh , ada plax budak perempuan tuh . Elok jeh aku tengok tangan dia , tak berbalut berbandage luka sana sini pun . Haihh ! Sumpah aku geram doe . Dengan muka tak bersalah lagi menyampah aku tengok , dia sedap jeh kata card yang akak order tuh tak confirm lagi lahh isnin naty kott baru siap . Kalau dia cakap sambil tengok muka aku taper neh tak sambil sibuk call jantan mana aku tataw . Memang langsung tak fikir customer lahh dia neh . Eihh ! Memang aku membara lahh kan . Hambek kau ! Kan dah sedap kena sound dengan aku . Tapi aku taknak ahh type kat sini apa yang aku kata . Biarlahh rahsia . Ehehh ! Elok aku blaa jeh datang plax jantan jongos mana ntah pakwe dia kott . Amboi ! Kemaen menggedik sakan . Tuh lahh , nak kerja tapi menggedik camne nak maju ? Tup tup , esok dia text aku , dia kata card dah siap . See ! Korang sendiri pun boleh fikir lahh , kalau aku tak sound kalau aku tak datang hari hari kat kedai dia mau sampai setahun bussiness card mak aku tuh siap gamaknya . Sekali aku dah sound boleh plax esok terus siap kata isnin minggu depan lahh apa lahh . Motto kedai bukan maen , your image is our bussiness . Hahh ! Aku ingat taw . Kalau dia tak ubah gak cara bussiness dia aku tataw ahh . Sumpah aku tak kan order pape lagi kat kedai kau dah . Cukup lahh sekali . 

seorang silent reader

Haihh ! Haa , kau tengok . Belum start pape cik leya neh dah mengeluh plax . Duhh ! Camne nak berjaya kalau belum pape dah nak mengeluh segala . Belum pape dah nak rasa bagai nak pengsan . Belum pape dah kata benda tuh susah . Eicecehh . Gaya aku dah terhebat sangat lahh neh kan . Padahal duakalilima jeh pun . 
Oke . Stop merepek tak tentu hala tanpa arah tujuan . Apa kau ingat kau merapu gila gila tahap gaban tuh ada orang suka lahh . Pergi kau situ perasan sorang sorang . HEHE

Korang agak agak apa motif aku nak letak gambar neh . Ala , kalau korang taknak cakap pun taper . Tader aku kisahnya sebab bukan aku dengar pun kan . Hehh ! Oke , aku ngaku sejak aku berkecimpung dalam dunia blog neh . Cehwahh ! Kemaen ayat aku bombastik kau . HAHA . Aku memang seorang silent reader . Pembaca yang senyap tanpa kata . Yup yup . That's me . Aku bukan taknak komen apa apa tapi aku sendiri pun tak pasti atas sebab apa aku tak komen . Aku lebih suka baca segala yang korang taip tuh daripada aku memberi komen . Yela , kang aku komen panjang berjela ada plax yang dok kata aku neh macam macam plax . Jangan plax korang ingat aku maen klik klik follow jeh tapi tak jejak balik kat blog korang . Tadernye . Aku baca entri entri korang taw . Seronok kott . Macam macam cerita aku dapat . Ada gak entri korang yang buat aku insaf taw . Eheh . Macam macam gak yang aku dapat belajar dari cerita cerita korang . 
Sape kata ada blog neh buang masa ? Bagi aku tader lahh . Ilmu ada lahh aku dapat . Makin lama berblog makin mendalam rasa chenta aku . Wahaha .

March 9, 2011

status : married | i'm not single

Hehh . Siyes lahh aku rasa bosan yang teramat sekarang . Lagi plax semenjak bergelar penganggur berwawasan neh . Harus aku duduk saja kat rumah sampai aku sendiri pun tataw dah nak buat apa . Dulu time sekolah ada lahh jugak aku nak bukak buku teks , siapkan homework bertingkat , buat nota kaler macam pelangi , susun buku buku yang tinggi menggunung . Sekarang ? Duhh . Aku nak online pun dah naek muak . 
Oke . Cukup cukup lahh luahan rasa aku tuh . Sila kembali kepada topic asal ye anak anak . Haihh ! Sila percaya dengan statement saya bahawa sesungguhnya saya sudah punya title married . Yeahh ! Gila lahh muda muda tak abis belajar lagi aku dah kawen weh . Hahh ! Kau ada ? HAHA
Ish . Korang tak caya ke ? Yela mana nak caya kan kalau aku tader bagi kad jemputan kawen kat korang tapi taper aku boleh bagi benda neh sebagai bukti . HEHE

Amacam ? Dah percaya tak sekarang ? HAHA . Ada tak macam kau orang rasa gelimat gelimat gelimat tengok statement kat atas neh . HAHA . Tuh lahh bila aku kata aku dah kawen korang tak caya . Bukan calang calang orang . Aku dah married sama cik nur ashikin taw . Hahh ! Amboi . Aku taw ada lahh tuh yang kata aku lesbo ? Ish ! Tak baek taw korang neh . Suka mak enon korang jeh kata aku macam tuh . HAHA
Oke . Senanye kitorang memang saja pun plan nak buat relationship macam tuh . Tadernye lahh aku masuk category lessy weh . Aku straight oke ! Harap maklum . Dan kemaen jugak macek pacek yang dok teruja mengeLIKE relationship aku tuh ye ? AHAA . Sayang lebih sama korang . 
Tadi kan teruja gila aku ym dengan cik ekin neh taw . Siap berwebcam segala . Neh semua gara gara dua orang budak comel , eyh ! Salah . Aku sorang jeh yang comel cik ekin tuh tak . HAHA . Sampai berwebcam segala sebab masing masing nak show off program menternak lemak bersama sama . Macam sengal jeh dah . Bukan makan tahap mahal mahal sampai kempis purse aku . Cuma nak share sesama jeh kitorang makan roti telur . Home made lagi taw . Korang neh pernah tak makan roti telur ? Kalau tak , ish . Sumpah aku kesian sama korang . HAHA

Haa . Neh lahh rupa roti telur yang aku bangga jeh pi tayang kat cik ekin tuh tadi . Tapi roti telur yang aku buat neh cantik banyak ahh daripada ekin . Nak taw ta sebab apa ? Sebab masa ekin teruja menayang roti telur dia tuh , aku perasan kehangitan yang terserlah manja pada roti telur dia . HAHA . Maaf cik ekin . (:

March 8, 2011

selamat hari wanita

Hari neh taknak cakap banyak . Hari neh taknak bebel panjang panjang . Hari neh taknak type berjela jela . Tapi cik leya cuma nak cakap

SELAMAT HARI WANITA

Selamat untuk semua wanita kat luar sana tak kira lahh tua atau muda . Yang penting bergelar wanita . Yeahh ! Women's power . Ehehh !
Selamat hari wanita jugak untuk emak terchenta . Mak , iloveyou . Sayang mak sangat sangat sebab besarkan adik sampai membesar betul lahh sekarang . HEHE .