TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

May 31, 2011

akak pakai brand pasar malam jeh dikk !

Pehh . Setelah sekian lama aku hilang tak update blog kan . Eyh , bukan aku yang hilang . Tulisan aku jeh yang hilang . Haa , neh aku dah mula menaip balik dah . Gila semangat neh . Kau nampak tak muka aku yang penuh semangat berkobar kobar neh ? Ala , kau neh percaya jela cakap aku . Apa ada hal kan . Haha

Nak tahu tak . Ntah pasal apa ntah tetiba plax lahh otak aku neh asyik teringat cerita neh jeh . Pastu mula lahh aku bantai gelak sorang sorang dah serupa orang kurang siuman dah . Tapi jangan risau . Aku masih siuman lagi normal oke . Aku teringat masa zaman kegemilangan aku dulu yang punya lahh excited tahap cipan terbang kan . Semangat nak kerja , yela konon dah habis sekolah . Nak lahh cari duit poket sendiri kan . Sekali hambekk setakat dua bulan setengah jeh pun aku tahan kerja situ . Sekarang aku memang fulltime duduk rumah neh . Kalau ada sape sape nak ajak aku keluar calling calling jela aku taw . Hahaha

Masa kat tempat kerja aku dulu . Aku memang suka lahh nak borak borak dengan pekerja seangkatan aku . Yela , bukan setiap masa setiap minit pun ada orang nak beli baju kan . Haa , duduk lahh tercongok kau kat pasaraya tuh haa . Menunggu orang nak beli baju kat brand kau . Eyh , jap . Mana ada duduk doe . Berdiri doplohempatjam kat situ adalahh . Naik bengkak kaki aku dulu taw . Tapi taper , sekurang kurangnya terbakar banyak jugak kalori aku kan . Kan sekarang hasilnya aku dah kurus . Pehh ! Kurus lerr sangatttttttt . 
Nak jadi cerita ada lahh satu hari tuh aku borak ahh dengan sorang adik cashier neh . Yela , haruslahh adik dia baru lapanbelas jeh . Muda dua tahun dari aku . Lelaki plax dah lahh boleh masuk category hensem . Waa , tapi tader lahh aku nak ngorat adik tuh pun . Dia dah ada awek pun , siap mintak tolong aku lagi bagi cara cara nak tackle awek dia tuh . Dah lahh adik cashier neh hensem kaya plax tuh . Haa , untung tak untung budak yang jadi awek dia tuh .  Memang sepadan ahh dia dengan awek dia . Aku tengok awek dia memang cun lahh pun . Tinggi macam model uollss . Hehe . Sekali tuh aku saja lahh tanya dik , kau selalu shopping kat mana ? Haihh . Dah kata pun bapak dia orang besar kat Malaysia neh . Dah kata pun anak orang kaya kan . Harus lahh dia shopping tempat class class gitu . Baju branded bagai . Tapi aku respect gak ahh kat dia sebab dia tader lahh dok perabis duit makbapak dia . Tahu plax cari kerja lepas spm . Jadi cashier jeh plax . Kat shopping complex cikai jeh . Lepas tuh dia tanya aku balik , akak selalu shopping mana ? Ehehh . Konon lahh neh gaya down to earth gitu . Aku selamba ahh jawab , akak pakai brand pasar malam jeh dik . Hehehe .
Terus dia gelak kaw kaw punya . Aku pun gelak gelak jela dengan dia . 
Tapi kalau ikut kan pun aku tader lahh nak gi shopping kat tempat class class gitu haa . Yang sampai beli satu handbag pun dah tiga empat ribu . Tader makna ! Baik aku gi beli baju kat kedai biasa tuh . Dapat enambelas pasang . Hahaha . Haa , korang plax camna ? Neh mesti stok shopping nak barang branded jeh kan ? Hahahaha

May 19, 2011

Kau curi semangat blogging aku eyy ?

Selamat . Selamat buat warga maya . Eicehh . Semangat gila kott masa aku taip entri neh . Yela , almaklumlahh kan , memang dah agak berkurun aku tak update blog aku neh . Nak kata busy tuh , tader lahh sangat pun . Kalau aku neh PM ada lahh jugak aku boleh nak kata aku busy manjang kan . Neh , memang dok goyang kaki jeh pun kat rumah . Tapi ntah apa hal ntah jadi malas bebenor nak update . Sampai pernah satu hari tuh aku rasa nak deactivate jeh pun blog aku neh . Tapi aku fikir balik ahh . Dulu , masa mula mula nak buat blog . Kemaennnnnnnnnn ! Sakan . Semangat ala ala nak masuk larian berhalangan jeh . Hahaha . Jadi , bila dah ingat balik semangat yang penuh membara sewaktu zaman dahulu itu , terus lahh dengan jayanya aku tak jadi nak tutup blog aku neh .


Tapi , tapi , tapi kesian kott . Aku dok biar jeh macam tuh . Aku bukan taknak cerita segala apa dah . Tapi , aku rasa macam takde cerita best jeh pun yang aku nak biar terlekat kat sini . Kang aku merapu meraban tak tentu hala ada jugak aku pun ikut naek tak betul bila baca entri aku sendiri . Hahaha . Bengong !
Aku mengaku lahh aku memang rindu gila lahh nak taip panjang panjang kan . Mood blogging dah lari jauh jauh ahh . Ke ada orang yang curi mood aku tuh ? Haa , baek kau pulangkan balik . Cepat ! Hehh !
Nak taw tak , makin lama aku jadi makin bosan kott duduk jeh kat rumah neh . Nak kerja aku malas plax . Apa ? Elehh , nak mengata aku lerr tuh kan .  Mentang mentang aku cakap aku malas tadi . Haha . Tapi betul lahh aku malas ahh nak cari kerja neh . Yela , kang kalau aku dah kerja aku nak jalan jalan menghabiskan duit pun susah . Terikat dengan kerja . Taknak ahh . Lagipun aku fikir belum masanya lagi kott aku nak betul betul kerja neh . Biar ahh sementara aku tunggu result U neh keluar aku duduk rumah . Boleh jugak aku sembang sembang dengan mak abah aku sampai lebam . Boleh jugak aku gedik manja manja gitu dengan mak abah aku . Nak plax kakak aku takde kan . Haa , memang aku dah agak feeling macam anak tunggal lahh kan . Hehe .


Haa , dah lahh . Naty esok esok kott ada mood blogging neh datang aku taip banyak banyak lagi . Penat dah lahh . Idea kering ahh . Haihh . Encik jiwa raga bakul rotan , mana kamu neh ? Saya rindu kamu . Keh keh . Geli lahh plax . (:

May 4, 2011

daripada saya , kepada awak .

Assalammualaikum .
Hmm , nak tahu sesuatu tak ? Saya sedar sekarang saya jarang sangat nak update blog kesayangan saya neh . Kenapa ? Serius saya sendiri tak tahu sebab apa . Sedih lahh . Blog atau pemegang nama si bolats cerita . Saya nak mintak maaf kat awak sebab saya abaikan awak . Maaf ye . Ye , saya tahu dulu bukan main saya janji saya tak kan lupakan awak . Saya akan jaga awak baik baik . Tapi , sekarang . Hmm . Saya selalu tinggalkan awak seorang . Awak sepi jeh kan .

Awak , saya nak mintak maaf lagi sekali taw . Saya dah lama tak merapu merepek dengan awak . Saya dah lama tak share cerita hidup saya dengan awak . Bukan saya sengaja nak abaikan awak . Bukan saya sengaja nak biar awak sepi . Bukan saya sengaja nak biar awak keseorangan . Tapi saya pun dah jadi lain jugak sekarang . Saya tak tahu kenapa sejak dua menjak neh saya selalu duduk sorang sorang . Saya pun dah jarang online . Saya asyik duduk dalam bilik jeh . Diam diam . Saya banyak jugak termenung . Saya fikir apa ? Entah . Saya tak tahu . Saya tak tahu jawapan untuk soalan tuh .

Awak nak tahu lagi tak ? Ada masa kadang kadang tuh saya rasa sepi jeh . Saya nak gelak tapi macam tak boleh . Ada jugak masa tuh saya rasa macam saya sengaja , saya pura pura senyum sebab saya taknak orang lain tahu apa yang saya rasa sebenarnya . Awak , jangan tanya kenapa . Sebab saya masih tak tahu jawapan untuk itu . Saya keliru dengan rasa sendiri . Tapi , nasib baik saya ada awak kan . Ada masa , saya cerita dekat awak . Saya sayang awak . Awak sayang saya jugak tak ? Saya tahu awak pun sayang saya jugak kan . Kalau tak , awak tak kan setia nak keluarkan setiap apa yang saya taip kan ? Terima kasih awak .

Si bolats cerita , awak nak tahu lagi tak ? Hmm . Saya tak tahu macam mana nak mula . Tapi apa yang saya rasa sekarang neh saya dah buat seseorang rasa perit dan sakit . Tapi kalau saya tak berterus terang saya pula yang terseksa . Saya taknak buat dia tertunggu tunggu lagi . Dan sekarang saya tahu dia sakit . Sakit yang tiada ubat . Sakit yang boleh buat seseorang tuh mati perlahan lahan . Mati jiwa . Tapi apa yang saya boleh buat , saya terpaksa . Apa yang awak rasa kalau awak dapat mesej macam neh ?

satu hati kini pergi
satu hati kini hilang
satu hati kini sepi
satu hati ingin pulang
jangan pergi aku masih sayang ....

Oke , saya mengaku hati saya tersentuh jugak bila baca mesej neh . Tapi saya tak daya nak buat apa apa . Saya taknak dia terus hanyut dengan harapan dia . Ada seseorang tuh kata dengan saya yang dia tuh sangat jiwang . Saya bagi seseorang tuh baca mesej dia neh . Sekarang , ramai yang akan atau mungkin akan terbaca mesej puitis lagi jiwang dia . Hmm . Kepada R , saya minta maaf .