TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

July 31, 2011

melangkah satu tapak lagi

Assalammualaikum . Hai cik blog . Maaf sebab mungkir janji kat awak lagi . Ahha . Hari tu kemaen semangat lagi kan aku cakap nak merapu meraban kat sini tiap tiap hari . Tapi nan hadooooooo . Hahaha .
Tapi disebabkan hari ni aku terasa tetiba terajin nak update kan , aku pun taip jela apa apa yang aku rasa . Tapi siyes ah aku rasa ayat aku ntah macam apa apa dah kan . Ahh ! Ada aku kesah ? Bukan blog kau pun . Hehh .
Nak tahu tak , even benda ni dah lama aku dapat tahu tapi baru hari ni tetiba rasa nak cerita kat sini . Syukur alhamdulillah . Aku dapat sambung belajar . Pehh . Memang rasa macam tak percaya je kalau mengenangkan pointer stpm aku yang ala ala tak berapa nak pijak tanah tu . Hahaha . Tapi ini yang orang kata rezeki yang orang kata nasib . Alhamdulillah . Aku dapat sambung kat UiTM kampus puncak alam . Pehh ! Bapak ah taknak jauh lagi lah kan dari rumah aku . Siap akak aku cakap . Dik , kalau aku masak nasi belum sempat lagi nasi aku tu masak dah boleh pergi patah balik rumah dari U kau . Ciss ! Kurang asam tak kurang gula kakak aku tu . Tak kuasa i taw . Hahaha

Kalau korang rasa korang hebakk kan cuba korang teka berapa jauh rumah aku dengan UiTM tu ? Haha . Takpe lah disebabkan aku baek dengan rela lah kan aku bagitahu korang . 5 kilometer je weh . Memang jauh gila nak mati lah kan sampai aku kena naek bot helikopter bagai baru sampai . Ahhaha . Tapi takpe ahh save budget . Kaya lah aku lepas ni . Tak payah susah susah nak fikir tambang balik rumah masa cuti sem nanti . Tak payah nak rindu bagai kat masakan mak aku . Aku nak balik rumah tiap tiap hari pun boleh weh . Untung lah kan . Ehekk . Aku dapat kos pengurusan majlis . Hahh , ada siapa siapa tak yang sama kos dengan aku ni  ? Cuba cerita sikit dengan aku nanti aku belajar pasal apa ? Ehehh . 

Tapi oke lah memang dah ditakdirkan aku dapat UiTM puncak alam tu . Memang taknak bagi aku dok jauh dengan parents aku kot . Hahaha . Tipu lah kalau aku cakap tak happy , mesti lah happy kan cuma tu lah tak berapa nak rasa excited sangat lah kan sebab dekat gila . Rasa macam tak adventure plax . Haha . Dah lah budak form 6 batch aku takde sorang pun yang dapat kat puncak alam tu . UiTM lain ada lah . Takpe takpe , kita cari kawan baru . Hidup baru , pengalaman baru kan ? Hehehe . Dan tahniah untuk kawan kawan aku yang dapat sambung belajar . Ternyata usaha kita selama ni berbaloi kan . (:

July 8, 2011

Kawan , awak nak tinggalkan saya ke ?

Waa . Apakah ? Mengapakah ? Siyes lah aku tengah rasa sedih gila gila kot sekarang . Nak menitis berjuraian dah ni airmata aku masa taip entri ni . Aku tataw lah kenapa aku emosi sangat malam ni . Mungkin sebab aku terlalu ingat sangat kat dia ? Mungkin sebab aku masih belum ready yang dia akan pergi sebegitu cepat ? Tidak . Tidak . Arghh . Aku tak patut pun rasa macam ni kan . Dia bukan pergi mana , dia bukan terus tinggalkan aku . Tapi dia pergi sambung belajar . Untuk masa depan dia jugak . Tapi tapi macam cepat sangat . Lepas ni mesti dia busy sangat . Susah dah nak jumpa dia lagi . Payah dah nak hang out dengan dia .

Ekin . Aku rindu kau weh . Aku tak tipu ni . Aku rasa nak peluk kau sangat sekarang ni . Tak sanggup nak tengok date 9 july tu . Kau dah pergi unisel esok . Isk . Iskk . Cepatnya . Aku rasa macam tak cukup je walau kita dah lepak sama last sunday . Masa tu cepat sangat . Lepas ni mesti kau sibuk kan . Waa , tak dapat nak jumpa kau lagi . Siapa nak buatkan cake chocolate untuk aku lagi ? Siapa yang nak dengar aku nyanyi lagu salam terakhir lagi ? Siapa yang nak suap ice cream kat aku lagi ? Siapa yang aku nak pegang kalau aku nak lintas jalan naty ? Sumpah , aku rindu kau sayang . Ekin , aku sayang kau tahu . Aku happy dapat kawan macam kau . 

Hmm . Ni gambar kita yang paling latest sekali . Gambar aku dengan kau . Ekin , agak agak bila kita dapat snap sama sama lagi eyy ? Bila kita dapat keluar jalanjalan sampai kau saket kaki lagi ? Tu lah pakai high heel lagi . Kan dah saket kaki . Banyak kali dah aku pesan kat kau , kalau kita nak jalan menapak bertapak tapak pakai flat , jangan pakai heel naty kaki kau sakit . Ehee . Ekin , kau ingat lagi kan pesan aku masa kita dok kat depan kaki lima fullyshop tu ? Kau ingat taw . Aku sayang kau sangat . Jaga diri kat sana . Kalau ada apa apa masalah kau contact je aku oke . Kalau kau rasa down , ingat kitorang sentiasa ada untuk kau . Kau jangan lupakan G6 oke . Belajar rajin rajin taw . Naty bila dah jadi lecturer boleh belanja aku lagi . Tapi aku taknak kepsi dah . Kali ni aku nak kenny rogers plax . Boleh ? Hehehe . 

Gelang ni tanda friendship kita . Ekin , jaga baek baek taw . Kalau boleh aku nak kau pakai hari hari . Tapi takde lah sampai doplohpat jam aku suruh kau pakai . Hehehe . Bila kau pandang gelang ni ingat kat aku eyy , ingat kat intan , ingat kat sue sekali taw . Terima kaseh sebab kau sanggup tahan dengan perangai aku yang kadang kadang buat kau rasa nak bagi pelempang sedas je kat aku kan . Hehe . Tapi aku memang akan jadi amcam tu bila dengan korang sebab aku rasa best dengan korang . Sebab aku nak korang happy , aku nak korang gelak . Ekin , naty kau kat sana jangan rindu plax dengan aksi goyang kepala aku taw . Haha . Mana lah tahu kan silap silap kau mimpi aksi aksi comel aku ke naty sebab kau rindu sangat kat aku . Eheh . Babe , naty bila ada cuti texting , calling aku eyy . Naty kita tengok cerita awan lagi oke . Hahahaha .

Sumpah aku cuak gila sekarang ni ! Pehh .

Assalammualaikum . Selamat siang jumaat . Hai cik blog , kau sehat ke ? Maaf lah aku dah lama gila tak jenguk kau ye dak . Ahahh ! sumpah kesian sama kau kan . Sepi je . Kau boring tak cik blog ? Takpa takpa , aku rasa mulai dari hari ni kau jadi best buddy aku balik lah . Naty hari hari aku jenguk kau oke ? Haa , suka tak suka tak ? Baek kau suka cepat kalau tak aku merajok enampulohenam tahun dengan kau . Hahaha .

Ahh . Dah dah . Korang ! Siyes lah weh aku tengah cuak gila nak pengsan enambelas kali dah depan lappy sekarang ni . Yela tadi aku tengah best lah kan skod fb sana sini . Opss ! Kantoi sudah saya seorang stalker . Keh keh . Harammmmmmm . Oke oke . Camni sebenarnya . Tengah sedap sedap layan notification komen segala bagai . Taknak plax lah kan aku nampak event kat side kanan tu . Pehh ! Pehh ! Mau aku tak cuak doe . Result UPU STPM/SETARAF apa apa ntah lagi tajuk dia kemaen panjang aku tak ingat dah lahh . Korang nak taw tak budak budak STPM 2010 dah boleh cek dapat U ke tak 15 JULAI 2011 ni . Waaa , rasa nak nyorok bawah katil lelaju ni . Hahaha . Yela , mau aku tak cuak weh . Seram kot . Harap harap lah aku dapat masuk U . Eyh silap . Aku taknak masuk U tapi aku nak belajar kat U ye anak anak . Cik liyana comel lagi gojes ni nak belajar tinggi tinggi nak dapat pointer best best nak menuntut ilmu kat universiti . Hmm . Hari ni je dah 8 julai . Tolak tambah darab pecahan perpuluhan bahagi kuasa dua , waaaaaaaaaaaaaaaa !!! Lagi seminggu je ni nak gi kat date 15 julai tu . Ya Allah , berilah hambamu ini kekuatan . Yeahh ! Saya seorang yang kuat menempuh pelbagai dugaan . InsyaAllah . 

Aku harap dapat lah kat UPSI tu , yela hari tu aku dah lepas interview taw . Dapat interview terus kat UPSI tu sendiri . Ehee . Best lah jugak, kot aku dapat masuk UPSI kan . Ada lah aku nak merasa jadi cikgu . Selamat pagi cikgu . Ala ala ton upin ipin gitu . Hehehe . Tapi aku tak kesah lah dapat U mana mana pun yang penting aku dapat sambung belajar . Mesti seronok sangat sangat . Aku teringat masa akak aku dapat UUM dulu . Aku rasa sangat happy untuk dia sampai aku menangis 1 jam tak henti sebab bukan aku overdose gembira tapi aku sedih sebab akak aku nak tinggalkan aku . Ahaa . Bengong je kan . Akak aku nak pi belajaq aku boleh plax nangis nangis bagai nak gila . Hahahaha . Yela , mana aku tak nangis dah lah dia tu sorang je pun adik beradik aku . Dia sorang la akak aku . Aku sorang jela pun adik dia . Takde orang lain dah . Cuba kau bayangkan betapa boring bosan nya aku kat rumah sorang sorang . Memang sedih lah kan time tu . Tapi sekarang kalau aku plax yang dapat U . Sedih plax nak tinggal mak abah aku . Hmm . Tinggal jela mak abah dua orang kat rumah . Tunggu jela anak mak abah yang dua orang ni balik rumah cuti sem naty kan . Ehehh . Honeymoon balik lah mak abah aku weh . Hahaha . 

Eii ! Tak sabarnya nak tahu result UPU walaupun aku cuak takut gila sekarang ni . Doakan aku dapat result yang baek baek sahaja ye kawan kawan . Sayang korang . Lebiu mmuahmuahmuahh . Hahaha