TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

September 21, 2011

Benci rasa ini .

Assalammualaikum . Okayy . Serius aku bosan gila gaban kuasa duapuluhlapan sekarang ni . Hmm . Satu je aku nak sekarang . Aky sangat sangat nak balik rumah . Okayy , memang lah aku tahu ramai yang cakap . Untunglah rumah dekat every week boleh balik . Tapi aku tak tahu lah kenapa kadang kadang aku rasa fun duduk sini tapi kadang kadang aku rasa sangat tak best . Ntah lah . Aku tak tahu . Maybe aku belum boleh adapt diri aku sepenuhnya kat sini . Aku tahu tujuan aku datang sini . Aku nak further my studies . I wanna get a degree . I wanna have a new life . But i dont know why i start to feel like this . Im just so boring living here . Truth , i really want to go back home . 

Tapi aku sedar ini peluang aku . Beribu lagi yang menangis tak dapat nak masuk U tapi aku bila dah dapat rasa macam ni . Aku blur weh . Almost 9 month im just relax , doing nothing at home . Then suddenly , i have to work on my brain . I need to think to do everything on my own . It's hard you know . Arghhh ! Kadang kadang rasa tension pun ada kot . Okayy , memang lah budak kat sini semua takde masalah tapi tak sama kot . Yela , sebenarnya aku rindu kawan kawan aku . Kawan kawan aku je faham aku macam mana . Boleh terima aku macam mana . Kat sini aku tak boleh jadi segila yang aku jadi bila dengan kawan kawan aku dulu . Ye , aku mengaku kat sini aku lain sikit . Tapi takpe lah aku still diri aku lagi . Takde pun pretend to be someone or something or anything .

Aku nak balik rumah lah weh . Bukan sebab rumah aku dekat aku boleh suka suka riang hati nak balik every week . Cuma aku rasa peaceful bila ada kat rumah . Betul lah orang cakap home sweet home . Mungkin aku tension sebab dah kena belajar balik kot . Hahaha . Yela , lama gila kot otak beku . Nak plax housemates aku semua budak matrik budak asasi . Rajin kot . Haihh . Aku plax yang risau tengok . Tapi bagus ah dia orang ni . Study je . Tak lah macam aku ni . Okayy , aku ngaku aku memang malas sikit bab bab study ni . Sebab aku hanya akan study bila aku ada mood . Boleh ? Hahaha . Tapi kerja kerja aku semua siap taw . Cuma aku malas sikit nak baca buku je . Oh , aku dah ada assignment baru weh . Hadoi . Menaip jela kerjanya . Jumaat ni plax kena submit . Tak banyak tapi rumit . Hehe

Patutnya rabu khamis jumaat ni aku cuti taw . All event management's lecturer ada meeting nak buat exam paper . The questions and so on . Tapi disebabkan subjek ECO dengan BEL still tak tahu lagi siapa lecturer dia . So , niat aku nak balik rumah memang terhenti di simpang jalan jela . Berkubur jela kan . Memang cantik ahh dua2 subjek tu ada esok dengan jumaat . Buatnya aku balik rumah , sekali ada kelas . Dah aku terponteng kelas kan nanti . Hehe . Takpe lah stay sini jela . Ingat esok nak lepak mcd lah . Bosan weh . Boleh gak cuci cuci mata sikit kat mcd nanti . Lepak lama lama makan makan borak borak . Baru ada feel . Cehwahh ! Hahaha

Dah lah . Aku penat . Nak sambung buat assignment sikit . Then , nak bambam . Tidur lah weh . Esok ada kelas BEL pukul 10.30 . Pergi jela even takde lecturer pun . Kang tetiba dia amek attendant , aku gak yang merana . Haha . Okayy , babai . Selamat malam . (:

p/s : aku tidur sorang je malam ni . Roommate aku balik terengganu . Mak dia sakit . :(

September 18, 2011

Semua dah baru .

Assalammualaikum . Selamat petang ahad . Hmm . Lama gila dah tak blogging . Sumpah rindu nak mengarut ntah macam haper kat sini weh . Tapi sekarang macam dah takde masa je . Penat lah . Aku dah selamat pun bertapa kat uitm puncak alam ni . Alhamdulillah . Not bad . Kolej oke . Kuliah oke . Kawan oke . Tapi aku tak suka foodies kat sini . Murah tu biasa lah . Standart je harga dia . Tapi ada certain kedai yang aku rasa better aku makan biskut kering je daripada buat habis duit bagi kat owner kedai tu taw . Hmm , tapi takpe lah . Memang tak lah aku nak makan kat situ lagi . Sekali tu jela dia merasa duit aku kan . Sampai hati buat student macam ni . Sayang je duit aku makan kat situ .

Hmm . Kuliah pun dah start . So far oke lah . Budak budak event yang lain pun happening je aku tengok . cuma ada lah satu dua yang nampak diam je . Tapi tataw lah kot diam diam ubi berisi kan . Hehehe . Masa mula mula kat sini serius aku blur sangat . Tak tahu nak apa . tapi dah seminggu ni aku dah boleh follow the flow as uitm student . Hehe . Course aku ada tujuh subjek . Pehh . Macam banyak je kan . Tapi aku risau kot lagi dua subjek tak dapat register . Class dah full kot . Subjek economy dengan office automation . Hmm . Takpe lah esok aku nak pergi jumpa KP . Oh . Dan aku suka lect introduction of event management . Dia sangat cantik dan still single okayy . Boleh lah ngorat kalau nak . Hahaha .

Roommate and housemates aku pun oke jugak . They all are nineteen . Im the only twenty in the house . Okayy , rasa macam tua je bila diaorang panggil aku kakak taw . Cuma roommate aku je yang panggil nama . Dia cakap macam formal je nak panggil kakak . Beza setahun je kot . Tapi aku tak kisah pun . And , nasib boleh masuk kepala dengan diaorang . Fun okayy . Sangat gila gila . Semalam pun aku dengan housemates dah outing sama sama . Gambar ? Nanti lah tunggu aku rajin nanti aku upload rupa puncak alam ni macam mana okayy . Haha . Ohh . Dah lah taknak type panjang panjang lagi . Assignment tak siap lagi . Waa . Baru start belajar dah ada assignment taw . Selasa ni plax kena hantar . Okayy lahh . Babai . 

Semua dah baru .

Assalammualaikum . Selamat petang ahad . Hmm . Lama gila dah tak blogging . Sumpah rindu nak mengarut ntah macam haper kat sini weh . Tapi sekarang macam dah takde masa je . Penat lah . Aku dah selamat pun bertapa kat uitm puncak alam ni . Alhamdulillah . Not bad . Kolej oke . Kuliah oke . Kawan oke . Tapi aku tak suka foodies kat sini . Murah tu biasa lah . Standart je harga dia . Tapi ada certain kedai yang aku rasa better aku makan biskut kering je daripada buat habis duit bagi kat owner kedai tu taw . Hmm , tapi takpe lah . Memang tak lah aku nak makan kat situ lagi . Sekali tu jela dia merasa duit aku kan . Sampai hati buat student macam ni . Sayang je duit aku makan kat situ .

Hmm . Kuliah pun dah start . So far oke lah . Budak budak event yang lain pun happening je aku tengok . cuma ada lah satu dua yang nampak diam je . Tapi tataw lah kot diam diam ubi berisi kan . Hehehe . Masa mula mula kat sini serius aku blur sangat . Tak tahu nak apa . tapi dah seminggu ni aku dah boleh follow the flow as uitm student . Hehe . Course aku ada tujuh subjek . Pehh . Macam banyak je kan . Tapi aku risau kot lagi dua subjek tak dapat register . Class dah full kot . Subjek economy dengan office automation . Hmm . Takpe lah esok aku nak pergi jumpa KP . Oh . Dan aku suka lect introduction of event management . Dia sangat cantik dan still single okayy . Boleh lah ngorat kalau nak . Hahaha .

Roommate and housemates aku pun oke jugak . They all are nineteen . Im the only twenty in the house . Okayy , rasa macam tua je bila diaorang panggil aku kakak taw . Cuma roommate aku je yang panggil nama . Dia cakap macam formal je nak panggil kakak . Beza setahun je kot . Tapi aku tak kisah pun . And , nasib boleh masuk kepala dengan diaorang . Fun okayy . Sangat gila gila . Semalam pun aku dengan housemates dah outing sama sama . Gambar ? Nanti lah tunggu aku rajin nanti aku upload rupa puncak alam ni macam mana okayy . Haha . Ohh . Dah lah taknak type panjang panjang lagi . Assignment tak siap lagi . Waa . Baru start belajar dah ada assignment taw . Selasa ni plax kena hantar . Okayy lahh . Babai .