TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

July 5, 2012

Mix and Match Productions

Assalamualaikum. Hai korang. Sihat? Okay, fine. Aku tahu aku cuma cakap sorang sorang je kan sini. Haha. Okay. Hari ni mood nak update blog dah datang. See, laju je aku menaip tau. *sengihbangga*
Hari ni aku nak cerita pasal Mix and Match Productions, which ni nama group event aku. Well, aku kan student in event management and every event class need to have their own group name in which it will represent our own identity. Eheh!


After we gone through all of the discussion, meeting here and there, we had decided to use Mix and Match Productions as our event group name. Tapi kitorang pun dah sepakat nak senang sebut M² je. Setakat ni okay lah, aku boleh je go on dengan each of the members walaupun ada sikit salah faham ritu. Serius sedih tapi nak buat macam mana, bila kita dah campur as a one team. memang lah cooperation tu susah nak dapat kan. Tapi takpe, boleh build up sebenarnya benda tu. Lagipun kitorang kan baru pioneer lah kata kan. Baru satu sem bersama. Eiceh wahh. Eyh. Before aku cerita pepanjang lagi, nak tengok tak logo group aku? 


Haa, ni lah logo kitorang. Bapak gila colourful lah kan. Jangan main main setiap colour tu ada lambang dia tau. Credit to alya zinnirah sebab dia yang create logo ni. Yela, dia pro sikit bab IT edit mengedit ni sebab encik boipren dia pakar graphic. Hehe. Boleh guna dia ni. Okay, terserlah niat jahat disitu. Tak baik sungguh kan. Serius banyak pengalaman baru lah semester dua ni. Dah ada event group sendiri, dah ada position masing-masing, dah ada department masing-masing, dah buat proposal event dah present pun depan deputy of dean tau. Giler cuak. Haha. Dalam m² ni aku pegang portfolio sebagai financial manager. Ya Allah, pening tau. Yela, jaga kewangan company kan. Kira kitorang dah macam company lah sebab dah ada macam-macam department. Human resource, marketing and promotion, sponsorship, F&B, protocol, safety and security and logistic. And each members ada pegang portfolio masing-masing. Haa, tak leh lari lah kan. Masing-masing kena buat kerja. Jangan nak lepas tangan pulak.


Seminggu before final exam start hari tu, tanggal 15 jun 2012, memang the day yang aku tak kan lupa lah. Sebab hari tu lah yang kitorang kena present proposal event yang kitorang bakal organize masa kitorang semester 5 nanti. Event management ni, bila sem 5 kena buat final project. Kena organize event lah. Pehh, memang penat kot before the day tu. Dah lah aku one of the presenter, kena cerita pasal budget. The most important part sebenarnya. Yela, kena yakinkan panel whether dorang nak lulus budget atau tidak kan. dah lah dengan tak cukup tidurnya, siapkan segala preparation bagai. Memang terasa lah macam jalan tak jejak tanah je masa tu. Tak tersempat nak kejar. Tapi alhamdulillah the presentation goes well. Syukur sangat, rasa nak menangis je time tu. Happy bila deputy of dean, KP and siapa ye panel lagi sorang, aku dah lupa pulak accept proposal kitorang. InshaAllah kitorang akan berusaha to make it happen. Touch Heart Event. Nama event yang bakal kitorang organize nanti. Nak tahu apa dia, kena lah tunggu. Nanti, aku update dari masa ke semasa. eicehhwahhh! Haha.
Okay, kat bawah ni gambar kitorang masa presentation day tu. Have take a look yaa! (:


With our advisor, Miss Nor Lela Ahmad. 

My lovely team members. We had done such a great job, guys! Love it. 

There's!! Our gimmick before the proposal presentation.


Eyh. Aku ke ni? Ehem ehem.



The presenters of the day. :')
Muka cuak tak menahan. Kah kah. Takut nak jawab soalan lerrtuwww!


Haa, ni lah antara benda yang jadi masa jumaat tu. Tak leh main main dah weh. Lepas ni, banyak gila benda nak kena buat. Kertas kerja. Borang segala. Waa. Pengsan awal awal dulu lah. Nanti tak sempat nak pengsan pulak kan. Haha. Ohh. Macam terlupa something lah. Baju colour oren ni tshirt rasmi kitorang lah kiranya. Tshirt mix and match productions. Yeayy!


Picture of the day. Haha. Yang ni aku tak tau lah sape snap weh. Tak silap aku ni one hour before kitorang semua gi faculty. Gila kau. Semalaman tak tidur. Dah siap siap semua. Hah, memang tertidur tak ingat apa kot. Penat sangat sangat. Sedar je, get ready untuk present. Haha. Tapi kepenatan yang amat berbaloi. Truly worth! :')

Post a Comment

0 orang sedang sengih comel: