TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

March 25, 2014

Rambling Alone

It has been awhile since my last update. There's lots of story yang i nak share tapi selalu je mati ditengah jalan. I dont know why. Maybe feeling untuk blogging tu dah hilang kot. Teehee. @__@

But today, since i macam takde kerja je nak buat dekat office ni tetiba hati rasa nak menaip pulak. Oh, btw it is already the fourth week of my internship. Feel so blessed. Syukur. I still dapat bertahan even sometimes i rasa macam boleh mati kebosanan kat sini. Yela, just imagine i'm here all alone. Cakap dengan dinding, cakap dengan aircond. Haha. It is not that company yang i'm doing my intern ni takde staff. Tapi staff tu boleh kira guna sebelah tangan je. Hihiks. Inche Boss, Manager aka Wifey Boss, Training Consultant, Event coordinator and Designer. Include me? Practical student. There is only six people here. So, can u imagine how bored i am? Ngahhhh! Oh. Lupa. There is one guy, imported from Bangladesh. Kira dia macam pekerja am lah kat sini. Hehe. And, buat tambah bored sebab i kena duduk dekat office atas which is a room yang bos cakap special for event management. And i'm alone here. Helloooooooooo! While, designer duduk dekat so called first floor? ground floor? I'm not sure about that.  She alone and i'm alone. Yang Training Consultant and Event Coordinator  tu masuk ikut suka hati makpak depa je. Usually, the Training Consultant akan masuk petang, after lunch. Around 2-3 o'clock gitu. Event Coordinator pulak still a student. Haaaa? Like seriously, a student and he is one of my junior at my uni. Dangggg! Of course he is busy with classes and all. So, dia akan datang office ikut suka makpak dia jugak lah kan. Ahahaha.

I punya work time 10am till 8pm. Ughh! Lama tahu nak tunggu habes kerja nak balik rumah. Memang lah ramai yang macam cakap best sebab quite relax here. Takde kerja sangat. But it was just sooooooooooo boring sebab takde orang. Faham tak? I rasa i akan rasa okay je if ada orang lain in this room. At least i can have conversation with him/her. Takde lah i mati bosan online 24hours je kan. Hehehe.

Tapi takpalah. Still ada jugak experience tu kan. And the company will organize one big event. Just like Jom Heboh. For the first week tu i macam okay lah sebab ada kerja, i yang kena develop the paperwork and others. Planning, activities, floor plan, forms. Ahaha. Lepas tu i rasa macam eh, i ke yang kena buat semua kerja ni? Ohmaiiii. Find participants, sponsors, vendors and all? Maigadd. Rasa nak pengsan je kan. Tapi alhamdulillah, bos hire temporary staff rupanya. Hahaha. Buat i heart attack sekejap je tau masa tu. Sebab masa mula mula tu memang i buat sendiri sorang sorang. Gila i tak rasa macam, eh apakah iniiiiii??? Hehe.

Memang lah i amek major in event management tapi event is just not my passion. Until now and then. Entah lah. Tapi tak siapa tahu apa akan jadi in future. Ramai kawan kawan i cakap one day, entah entah i yang akan jadi successful event organizer. I taktau nak respond macam mana. Sebab at the first place, i memang takde intention nak sambung belajar after my STPM. Tapi, i still apply UPU jugak masa tu sebab tengok macam Eh, semua kawan kawan i apply lah. I pun nak apply jugak lah. And i just click 8 pilihan course tu ikut suka hati makpak i. Hehehe. And Bachelor (Hons.) In Event Management is the lucky one! Haha. 

Tapi apa apa pun, i still bersyukur dengan apa yang i dapat. Ini jalan yang Allah lorongkan untuk i. Cuma i ni je yang taknak hargai. Still nak denied and bagi alasan macam macam. Syukur, i dapat habiskan jugak belajar event ni even i bukan suka pun. Hehe. And syukur i berpeluang merasa Dean's List for my fifth semester. Syukur Ya Allah, the greatest gift for me myself and my parents. I sendiri tak sangka i dapat DL  last semester. Sebab tu kawan kawan i selalu cakap, Leeya, you ni tak suka tak suka pun result exam selalu gempak gempak. Alhamdulillah. Yela, even i tak suka, takkan i saja nak kantoikan my exam kan. Bila exam, i buat jela betul betul. Then, the result i berserah.  Hanya kepada Dia Yang Maha Mengetahui. The greatest planner for all of His Creature. :')

Post a Comment

0 orang sedang sengih comel: