TUKANG MENGARUT KATA

My photo
sungai buloh, selangor, Malaysia
kau berkata, kau bercerita seolah-olah kau yang berada dalam tapak kasut si tukang merasa. kalau makan sayur peria, kau yang rasa pahit. kalau makan gula gula, kau yang rasa manis. semuanya berkisar tentang konsep kehidupan.

April 28, 2014

Monday Talking

I rasa macam hari tu ada something nak update, tapi sekrang ni lupa dah amende. Haihh. Belum tua lagi I dah lupa ni apa cerita? Aaa. Sekarang ni I rasa inche NA kat tempat I practical ni mesti dah menyampah dengan I. Muahaha. Yela, mana tak nya, dia mesti ingat nak buli I. Tapi dia dah sedar yang I ni bukan jenis manusia/studnet yang senang-senang dibuli, dianiaya. Muahahaha. Okayy, gelak jahat sikit.

Okay, hari tu inche NA panggil I masuk office dia, and tanya I pasal progress event Karnival yang dia nak sangat nama dia dikenali tu kan. Haa. Then, I boleh cakap apa je, sebab I cuma develop the proposal like he asked me to do lah kan. Bukan I tahu sangat selok belok event tu. Yela, event tu kan dia punya. I ni buruhpaksaan student practical je. Apa dia suruh I buat, I buat lah. Macam email,facebook page, borang-borang, sponsorship kit, surat-surat. Itu jela pun kerja I. Yang gerak-gerak keluar sana sini cari orang bukan I. So, what do you expect from me hah inche NA gila nama? Oppsss. Mulut I ni kekadang layak makan penampar rupanya. Heww heww. 

Selama ni progress karnival JGPA tu pun, Haziq yang manage. So, sekarang Haziq dah berhenti and inche  NA nak harap I yang take over lah? Ehh, pehhhlishhh. Mesti lah I taktau. Sebab selama ni pun I just pembantu Haziq. Apa Haziq suruh I buat, I buat. And at that time jugak, masa I kat dalam bilik dia tu. I terus terang jela. So, clear untuk pihak dia. And clear untuk pihak I. So, takde lah I susahkan dia. Entah lah, I pun taktau, maybe effect my grade nanti. Tapi I rasa,manusia macam tu kena ajar sikit biar dia terbukak mata sikit. Jangan nak berlagak sangat hokayyyy!

Tapi bukan lah I tak respect or biadap tak jaga manners dengan dia. Cuma I terus terang je yang I ni tak suka event pun. Dan I sebenarnya takde niat nak sambung belajar. Tapi dah rezeki Allah bagi dekat I, I dapat sambung belajar. I go on jela kan. Sebab masa tu pun, I tengok ohh kawan-kawan pun sambung belajar, kakak I pun still kat her university. I pun nak merasa jugaklah belajar kat university. Haihh. Sengal sangat rasanya diri ini. Kalau I let go je tawaran yang I dapat tu, mesti sekarang I dah kerja. Dapat simpan duit banyak-banyak kan. Ehhh! Tamak! Hahaha. Sila lah bersyukur dengan apa yang dah terjadi. 

Then, dia tanya I dulu masa kat u, I takde ke buat sponsorship ni? Ehh. Of course lah takde sebab I ni bendahari terhormat je. I jaga-jaga duit, bukak-bukak akaun urusan dengan bank je. Duit keluar masuk semua I yang jaga. Sebab kawan-kawan I pun tahu I tak minat bidang ni, dari depa bagi I jadi biro entah apa-apa tu baik suruh I jaga duit je. Lagipun I ni garang. Dapatlah jaga duit dengan sebaik-baiknya. Bukan senang-senang dorang nak mintak claim dengan I. Hahaha. Tapi at the end of fifth semester. Seronok sangat tengok muka dorang bila I divide duit lebih tu to all of Msquarians. Makincik kayo sekojap haa!

Haa. Lepas sesi I ala-ala berterus-terang dengan inche NA tu, I tengok dah seminggu ni si inche NA tu macam senyap je dengan I. Then, takde pun sibuk bagi kerja dekat I. Hahaha. I iz happy uols. Padan muka dia. Tu lahh, suka sangat kenakan orang. Last2, diri sendiri terkedu dengan studnet practical macam I. Nasib U lah inche NA dapat student practical macam I ni. Baru tahu I ni jenis yang boleh digula-gulakan atau tidak. Ahaha. Padan muka dia.

Tapi dalam I padan muka padan muka dia pun, I takut jugak it will give an effect to my grade nanti. Tapi takpe lah, apa yang penting, I nak lulus je sekarang ni. Yang lain-lain I tak ambil kisah sangat. Takkan lah 25/50 pun dia tak boleh bagi I kan. Melampau lah kalau dia tak boleh bagi half of the marks. I berpenat datang sini duduk kat office vunguks ni sepuluh jam sehari. Free tak dapat apa-apa. Pastu apa-apa dia nak I buat. Semua siap je sebelum dia nak tengok. Lepas tu dia nak claim tu kerja dia. All the documentation tu kerja dia, takpa. I kan pasrah. Pasrah dan redha gitu. Hewwheww.

p/s: I bukan blogger terkenal. jadi I sangat berharap wife dia tak jumpa blog I sebab I tau wife dia rajin layan blog. Memang matiklah kalau depa jumpa blog I ni. Hahahhaa.
Takutt. Takuttttt....

2 comments:

  1. Hahaha . Sabar jelaa . Esok dah masuk bulan jun (:

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete